Andros Townsend je takole sprožil za 1:1. Townsend je zaradi poškodbe gležnja izpustil svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer se je Anglija z dvema porazoma in remijem poslovila že v skupinskem delu. Foto: EPA
Andros Townsend je takole sprožil za 1:1. Townsend je zaradi poškodbe gležnja izpustil svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer se je Anglija z dvema porazoma in remijem poslovila že v skupinskem delu. Foto: EPA
Hodgson zadovoljen po remiju z Italijo

23-letni Townsend, član Tottenhama, je v 70. minuti zamenjal Fabiana Delpha, nato pa v 79. minuti z lepim strelom z roba kazenskega prostora matiral Gigija Buffona. "Obupno sem si želel zaigrati in utišati kritike, ki dvomijo o moji kakovosti," je dejal Townsend.

Townsend tvitnil Mersonu
Ofenzivni vezist je imel med kritiki še posebej v mislih nekdanjega nogometaša Arsenala, zdaj pa televizijskega komentatorja Paula Mersona, ki je pred dnevi za Townsenda dejal, da ne bi smel biti v izbrani vrsti. Townsend je tako po tekmi tvitnil Mersonu: "Ni slabo za igralca, ki ne bi smel biti niti blizu reprezentanci, kajne."

Nad predstavo Townsenda je bil navdušen tudi selektor Anglije Roy Hodgson. "Spremenil je potek tekme. Andros ima kakovost, je izjemno gibljiv, hiter in dobro tehnično podkovan, kar povzroča nasprotnikovim branilcem veliko težav. Za takšnega igralca mora biti vedno prostor v reprezentanci." Poleg Townsenda je bil Hodgson zadovoljen tudi z eksperimentom - predstavo branilca Phila Jonesa kot "razbijača" na sredini igrišča - čeprav je Anglija v drugem polčasu, ko je Jonesov položaj prevzel Michael Carrick, zaigrala bistveno bolje. Harry Kane, ki je prvič odigral celo tekmo, bi skoraj zabil zmagoviti gol.

Imeli smo smolo, da nismo zmagali
Angleži so imeli na Juventusovem stadionu terensko premoč. Posest žoge 60:40 in streli v okvir vrat 5:3. "Medtem ko smo v prvem polčasu igrali pod kritiko, je bil drugi zelo dober. Na koncu bi lahko rekli, da smo imeli glede na prevlado in zapravljene priložnosti celo smolo, da nismo zmagali. Kakor koli, najpomembnejše je, da smo zaigrali tako, kot si želim," je še povedal Hodgson, ki lahko povsem mirno pričakuje srečanje proti Sloveniji. To bo 14. junija v Stožicah. Vprašanje je le, ali bodo njegovi varovanci tri tedne po koncu sezone dovolj "lačni" uspeha.

Anglija je proti Italiji igrala v naslednji postavi: Hart, Clyne (45./Walker), Smalling (44./Carrick), Jagielka, Gibbs (88./Bertrand), Henderson (74./Mason), Jones, Delph (70./Townsend), Rooney, Walcott (55./Barkley), Kane.

Hodgson zadovoljen po remiju z Italijo