Fernando Torres je prekinil strelski post, ki je trajal kar 152 dni oziroma 26 tekem. Foto: Reuters
Fernando Torres je prekinil strelski post, ki je trajal kar 152 dni oziroma 26 tekem. Foto: Reuters
Gary Cahill
Gary Cahill je načel mrežo Leicester Cityja. Foto: Reuters
Stewart Downing
Strel Stewarta Downinga, ki je Liverpool izstrelil v polfinale. Rdeči se bodo na Wembleyju pomerili z zmagovalcem obračuna Sunderland - Everton. Foto: Reuters
Luis Suarez
Luis Suarez je svojo ekipo v 23. minuti povedel v vodstvo. Foto: Reuters
Fabrice Muamba
Šok na tekmi Tottenham - Bolton: nenadoma je obležal Fabrice Muamba, ustavilo se mu je srce. Foto: Reuters

Španski napadalec, ki je januarja lani iz Liverpoola prestopil na Stamford Bridge, je v 68. minuti zadel šele šesti gol v dresu Chelseaja in s tem prekinil strelski post, ki je trajal kar 152 dni. Mrežo je zatresel po lepi podaji z desne Raula Meirelesa.

Aktualni angleški podprvaki so goste s Filbert Streeta pokopali že v prvem polčasu. Že v 12. minuti je po predložku iz kota ob drugi vratnici zadel Gary Cahill, vodstvo gostiteljev pa je šest minut pozneje po natančni Torresovi podaji hladnokrvno povišal Salomon Kalou.

V končnici toča zadetkov
Na 3:1 je po odbiti žogi zaostanek znižal Jermaine Beckford, nato pa je Torres s strelom z glavo znova vzpostavil prednost treh zadetkov. V končnici tekme so gledalci videli še dva zadetka - po enega na vsaki strani. Najprej je s fantastičnim strelom z razdalje Petra Čecha premagal Ben Marshall, v 91. minuti pa je po vnovični Torresovi podaji končnih 5:2 postavil Meireles.

Tudi Liverpool v polfinale
V polfinale FA-pokala so se uvrstili tudi nogometaši Liverpoola, ki so z 2:1 doma ugnali Stoke City. Gostitelje je v 23. minuti v vodstvo popeljal Luis Suarez. Ta je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral gostujočega vratarja Thomasa Sorensena. Toda gostje so na vodstvo rdečih hitro odgovorili - po predložku iz kota je žogo z glavo v mrežo poslal nekdanji Liverpoolov napadalec Peter Crouch. V prvem polčasu so bili varovanci Tonyja Pulisa še enakovredni, v drugem pa so se večji del zgolj branili.

Do trenutka odločitve je prišlo v 57. minuti. Po lepi akciji in kombiniranju Stevena Gerrarda ter Stewarta Downinga je slednji z močnim strelom znotraj kazenskega prostora zatresel mrežo in svojo ekipo popeljal v polfinale.

Muamba se bori za življenje
Na tekmi med Tottenhamom in Boltonom je nenadoma obležal igralec Boltona Fabrice Muamba. Njegovo zdravstveno stanje je kritično. Tik pred polčasom je londonski stadion White Hart Lane obnemel. 23-letni Muamba, po rodu iz DR Konga, je kar naenkrat izgubil zavest. Srce se mu je ustavilo in se je zgrudil. Začeli so ga oživljati, vendar neuspešno. Šokirani nogometaši so se držali za glavo, nekateri so jokali, sodnik Howard Webb pa je tekmo odpovedal.

O Muambaju še vedno nič novega
Nesrečnega igralca so pripeljali v bolnišnico. Sky News je poročal, da naj bi bilo zdravstveno stanje veznega nogometaša stabilno, toda pozneje je prišlo uradno sporočilo, da je stanje kritično. V intenzivni negi se zdravniki borijo za življenje mladega fanta. Muamba je med letoma 2005 in 2007 igral za Arsenal, nato pa za Birmingham City. Od leta 2008 je pri Boltonu. Za mlade selekcije angleške reprezentance igra od leta 2002. V Anglijo je prišel pri 11 letih, potem ko je njegov oče zaprosil za politični azil.

ANGLEŠKI POKAL FA

ČETRTFINALE

EVERTON - SUNDERLAND 1:1 (1:1)
Cahill 23.; Bardsley 12.

TOTTENHAM - BOLTON * 1:1 (-:-)
Walker 11.; Bale 6./ag

* - prekinjeno v 41. minuti


CHELSEA - Leicester 5:2 (2:0)
Cahill 12., Kalou 18., Torres 68., 85., Meireles 91.; Beckford 77., Marshall 89.

Chelsea: Čech, Bosingwa, Cahill, Ivanović (76./Luiz), Bertrand, Meireles, Mikel, Torres, Kalou (63./Essien), Sturridge, Mata (46./Malouda).

Leicester: Schmeichel, Konchesky, Morgan, St. Ledger (63./Schupp), Bamba, Wellens (83./Marshall), Dyer, Danns, Nugent, Gallagher (43./Peltier), Beckford.

Sodnik: Lee Probert


LIVERPOOL - Stoke City 2:1 (1:1)
Suarez 23., Downing 57.; Crouch 26.

Liverpool: Reina, Carragher, Škrtel, Enrique, Kelly (89./Coates), Gerrard, Downing, Rodriguez (61./Kuyt), Spearing (89./Henderson), Carroll, Suarez.

Stoke City: Sorensen, Wilkinson, Huth, Shawcross, Shotton (61./Pennant), Whelan, Whitehead (74./Delap), Ehterington (72./Jerome), Wilson, Crouch, Walters.

Sodnik: Kevin Friend


Polfinale:
CHELSEA - TOTTENHAM/BOLTON
LIVERPOOL - EVERTON/SUNDERLAND

Tekmi se bosta odigrali 14. oziroma 15. aprila na Wembleyju v Londonu.