Real Madrid je lani v finalu v Jokohami po podaljšku premagal japonsko moštvo Kašima Antlers. Foto: Reuters
Real Madrid je lani v finalu v Jokohami po podaljšku premagal japonsko moštvo Kašima Antlers. Foto: Reuters
Zadetka Ronalda in Bala v 53. in 81. minuti
Zadetek Romarinha za presenetljivo vodstvo Al Džazire

Povedla je presenetljivo Al Džazira, v 41. minuti je zadel Brazilec Romarinho iz sploh prvega strela kluba iz Združenih arabskih emiratov v okvir vrat. V 53. minuti je izenačil Cristiano Ronaldo, v 81. minuti pa je takoj po vstopu na zelenico Real v vodstvo popeljal Gareth Bale ob prvem dotiku žoge. Podala sta Luka Modrić in Lucas Vazquez.
Real je bil sicer že v prvem polčasu precej boljši, razmerje v strelih je bilo 17:3 (od tega v okvir vrat 5:1), a mu ni uspelo premagati domačega vratarja Alija Haseifa, ki je dobro branil in strela Raphaela Varana in Modrića preusmeril v okvir vrat. Madridčani so izvajali tudi devet strelov iz kota, gostitelji nobenega.
Zadetek Casemira v 31. minuti so sodniki po ogledu videoposnetka razveljavili zaradi nedovoljenega položaja Karima Benzemaja. Enako se je na drugi strani zgodilo v 47. minuti, ko je po hitrem protinapadu za Al Džaziro mrežo zatresel Maročan Mbark Busufa, a je bil tudi on v prepovedanem položaju.
Benzemaju je v 66. in 69. minuti veselje preprečila vratnica, nato ga je zamenjal Bale.

Real bo v sobotnem finalu igral proti južnoameriškemu prvaku Gremiu, ki je bil v torek po podaljšku z 1:0 boljši od srednjeameriškega prvaka, mehiške Pachuce.

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale
REAL MADRID (ŠPA)
- Al Džazira (ZAE) 2:1 (0:1)
Ronaldo 53., Bale 81.; Romarinho 41.

Real Madrid: Navas, Marcelo, Varane, Nacho, Hakimi, Kovačić (68./Vazquez), Casemiro, Modrić, Isco (68./Asensio), Ronaldo, Benzema (81./Bale).
Al Džazira: Haseif (51./Al Senani), Rašid, Juma, Ajed, Fajez, Mubarak (60./Al Otaibah), Al Atas, Al Hosani (73./Al Ghilani), Romarinho, Busufa, Mabhut.
Sodnik: Sandro Ricci (Brazilija)



GREMIO (BRA)
- Pachuca (MEH) 1:0 (0:0) - po podaljšku
Everton 95.

Finale bo v soboto ob 18.00. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Zadetka Ronalda in Bala v 53. in 81. minuti
Zadetek Romarinha za presenetljivo vodstvo Al Džazire