Cristiano Ronaldo je dosegel četrti zadetek na SP-ju v Rusiji. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel četrti zadetek na SP-ju v Rusiji. Foto: Reuters
Portugalska navijača
Portugalski navijači so bili lahko zadovoljni z izidom, ne pa tudi z igro svojih ljubljencev. Foto: Reuters
Ronaldo presenečen nad dobro igro Maroka
Ronaldo z glavo pokopal Maročane

Ronaldo, na katerega so branilci pozabili, je mrežo zatresel atraktivno v padcu po predložku Joaa Moutinha z desne strani. To je bil že 85. reprezentančni zadetek Ronalda, s čimer je zdaj evropski rekorder, Madžar Ferenc Puskas ima gol manj. Absolutni rekorder je Iranec Ali Daei (109).
Večjih priložnosti za povišanje vodstva si napadalno bledi evropski prvaki v nadaljevanju niso pripravili, še najbližje temu je bil v 38. minuti Goncalo Guedes, ki je po globinski podaji Ronalda streljal, a se je izkazal maroški vratar Munir.
Maroko, ki je bil celo podjetnejši in nevarnejši, si je najlepšo priložnost pripravil v 57. minuti, ko je po predložku z glavo streljal Younes Belhanda, izenačenje pa je z izjemno obrambo preprečil Rui Patricio. V 93. minuti se je v ugodnem položaju znašel še kapetan Medhi Benatia, vendar tako kot po uri igre meril čez prečko. Afričani so neuspešno zahtevali tudi 11-metrovko po prerivanju Raphaela Guerreira in Nordina Amrabata.
Santos: Izgubili smo nadzor nad tekmo
"Narediti moramo analizo in se pogovoriti. Izgubili smo nadzor nad srečanjem, napravili veliko napak pri podajah in izgubili samozavest. Tega ne znam pojasniti. Nisem zadovoljen s predstavo naše ekipe, v naši igri ni bilo intenzivnosti. Če na takšni tekmi ne zadržiš žoge, si hitro v težavah,"
je povedal portugalski selektor Fernando Santos. V primerjavi s prvo tekmo (3:3) se je odločil za eno spremembo v začetni postavi, Manuela Fernandesa je zamenjal Joao Mario.
Pri Maročanih, ki po drugem porazu nimajo več možnosti za uvrstitev v osmino finala, so bile tri spremembe. Maroko je tudi v 1. krogu nesrečno izgubil proti Iranu (0:1), ko je imel kar 68 odstotkov časa žogo v svoji posesti.
Renard: Zaslužili bi si zmago
"Zelo ponosen sem na predstavo, igralce in državo. Zaslužili bi si zmago, v drugem polčasu smo imeli pet ali šest priložnosti. Prepričan sem, da so vsi Maročani ponosni na to ekipo. Imamo kakovostno moštvo, tako kot na prvi tekmi pa bi morali biti učinkovitejši. Veliko smo tvegali, toda nismo bili nagrajeni,"
je dejal selektor Herve Renard. Francoz je pred leti popeljal Zambijo in Slonokoščeno obalo do zmage na afriškem prvenstvu.

Leta 1986 so Maročani na svetovnem prvenstvu v Mehiki Portugalce premagali s 3:1. To je edini poraz Portugalcev na SP-jih proti afriškim ekipam.

Skupina B (Moskva - Lužniki):
PORTUGALSKA - MAROKO 1:0 (1:0)
78.011; Ronaldo 4.

Portugalska: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Moutinho ( 89./A. Silva ), B. Silva ( 59./Martins), Joao Mario ( 70./Fernandes), Guedes, Ronaldo.

Maroko: Munir, Hakimi, da Costa, Benatia , Dirar, El Ahmadi ( 86./Fajr), Ziječ, Busufa, Belhanda ( 75./Carcela-Gonzalez), Amrabat, Butaib ( 70./Kaabi).

Sodnik: Mark Geiger (ZDA)



Kazan:
IRAN - ŠPANIJA 0:1 (0:0)
Diego Costa 54.

Lestvica:                            
PORTUGALSKA         2  1 1 0  4:3  4 
ŠPANIJA             2  1 1 0  4:3  4 
IRAN                2  1 0 1  1:1  3 
MAROKO              2  0 0 2  0:2  0 


Ronaldo presenečen nad dobro igro Maroka
Ronaldo z glavo pokopal Maročane