Slaviša Stojanović je Crveno zvezdo po letu 2007 znova popeljal do naslova državnega prvaka, zdaj pa se ne bo mogel boriti za Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Slaviša Stojanović je Crveno zvezdo po letu 2007 znova popeljal do naslova državnega prvaka, zdaj pa se ne bo mogel boriti za Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer

Evropska nogometna zveza (Uefa) je tak ukrep sprejela zaradi neporavnanih finančnih obveznosti beograjskega kluba, pri katerem igrata tudi Slovenca Nejc Pečnik in Dejan Kelhar.

Dolgovi Crvene zvezde 3 milijone evrov
Nepravilnosti se nanašajo na licenciranje klubov in na finančni ferplej. Skupno naj bi dolgovi znašali tri milijone evrov. Od tega 1,7 milijona evrov beograjskemu klubu Rad ob prestopu Luke Milivojevića in Aleksandra Pantića ter 600.000 evrov za plače igralcem.

Boleče: Namesto Crvene zvezde Partizan
Crvena zvezda tako v prihajajoči sezoni ne bo igrala kvalifikacij za Ligo prvakov, ki bi jih morala začeti v drugem krogu. Njeno mesto bo zasedel drugouvrščeni Partizan. "Zvezdaši", evropski prvaki iz leta 1991, imajo zdaj deset dni časa, da se pritožijo na športno arbitražno sodišče v Lozani.

Tončev: Borimo se z mlini na veter
"Moj prvi komentar je, da je Crvena zvezda osvojila naslov srbskega državnega prvaka, vendar pa Uefa ni našla niti najmanjše trohice razumevanja za novo klubsko vodstvo. Gre za pretekle dolgove, ki smo jih nasledili, in niso od včeraj. Znašli smo se v boju z mlini na veter. Zanimivo pa je, da v prejšnjih letih, ko nismo bili prvaki, imeli pa smo dolgove, smo lahko igrali v Evropi, zdaj, ko smo končno osvojili šampionski naslov, pa so nam prepovedali igranje v Evropi,"
je bil razočaran podpredsednik kluba Ivica Tončev.