Nogomet

Poudarki

  • Pod lupo: Interblock, Tirana, Vllaznia, Dinaburg in Honved
  • Drava ogorčeno zagotavlja sodelovanje pri preiskavi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 10 glasov Ocenite to novico!
Interblock
Interblock je kot pokalni prvak Slovenije sodeloval v 3. predkrogu Evropske lige, kjer je bil s skupnim izidom 5:0 boljši ukrajinski Metalurg. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Peter Limacher
Predsednik disciplinske komisije Peter Limacher je v okviru preiskave obiskal tudi Slovenijo, a brez vednosti NZS-ja, kar pa po mnenju Uefe ni znak nezaupanja domači zvezi. Foto: Reuters
Drava - Interblock
Na mednarodnem prizorišču je izpostavljen Interblock, na domačem pa Drava. Foto: NK Interblock/Aleš Fevžer
VIDEO
Izjava generalnega sekret...

Dodaj v

Uefa uradno obvestila "kockarje", da so pod drobnogledom

Limacher že preiskoval v Sloveniji, a le "evropsko" tekmo
26. november 2009 ob 15:59,
zadnji poseg: 26. november 2009 ob 16:34
Ljubljana - MMC RTV SLO

Evropska nogometna zveza je Interblock obvestila, da je v preiskavi zaradi tekme z Metalurgom, na kateri so ugotovili "nepravilni stavni vzorec".

Uefa je sprožila preiskavo o morebitnem kršenju 5. člena disciplinskega pravilnika, ki naj bi ga kršil NK Interblock, v povezavi s povratno tekmo 3. predkroga Evropske lige. Ukrajinski Metalurg iz Donecka je na tekmi v Domžalah slavil s 3:0, pri čemer je bil ugotovljen nepravilen stavni vzorec (ang: irregular betting pattern).

Interblock že ponudil polno sodelovanje
Evropska krovna zveza od kluba Joca Pečečnika pričakuje polno sodelovanje. "Kockarji" so Uefi nemudoma poslali odgovor, v katerem Interblock zagotavlja popolno sodelovanje na vseh potrebnih ravneh v želji po čimprejšnji razrešitvi primera. Povzetek dopisa in odgovor je NK Interblock objavil na klubski spletni strani.

Znana "evropska" peterica osumljenih
Na začetku oktobra je Uefa sprožila preiskavo 40 tekem v Ligi prvakov in Evropski ligi, od katerih jih v preiskavi od srede dalje ostajo le še sedem, med njimi tudi tekma med Interblockom in Metalurgom. Pod drobnogledom Uefe so zdaj: Interblock, Tirana in Vllaznia iz Albanije, Dinaburg iz Latvije in Honved Budapest iz Madžarske.

Generalni sekretar Uefe Gianni Infatino je še razkril, da se je začela še posebna preiskava, ki se ukvarja s tremi sodniki in še enim posameznikom, povezanim z Uefo.

Limacher v Sloveniji že preiskoval Interblock?
Uefa je medtem z uradnim dopisom potrdila, da sta dva funkcionarja zveze - tudi Peter Limacher - bila v Sloveniji in opravila nekaj pogovorov v povezavi z določeno tekmo v Uefinih evropskih tekmovanjih. Po besedah Theodorja Theodoridisa, direktorja sektorja za nacionalne zveze, je v zgodnji fazi preiskave običaj, da se ne obvešča domače nogometne zveze in da to ni znak nezaupanja vodstvu NZS-ja, kot pišejo nekateri mediji.

Med drugim je Limacher v sporočilu Danetu Joštu, generalnemu sekretarju zveze, potrdil, da NZS-ju še niso poslali nobenih dokumentov o preiskavi tekem slovenske lige.

Sumljive tekme, ki jih preiskuje Uefa:

Liga prvakov, 2. krog kvalifikacij:
Stabeak (NOR - Tirana (21. julija)

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:
Bnei Yehuda - Dinaburg (16. julija)
Dainaburg - Bnei Yehuda (23. julij)
Rapid Dunaj - Vllaznia (16. julij)
Vllaznia - Rapid Dunaj (23. julij)

3. krog kvalifikacij:
Fenerbahče - Honved Budapest (30. julij)
Interblock - Metalurg Doneck (6. avgust)

V "wettskandalu" še sedem slovenskih tekem
Prejšnji teden v petek je nemško tožilstvo v Bochumu razkrilo "wettskandal", v katerem naj bilo prirejenih 200 tekem, med njimi tudi sedem iz slovenske prve nogometne lige. Po pisanju časopisa Delo naj bi pri vseh sedmih obračunih sodelovala Drava in njen nekdanji trener.

"V nogometnem klubu Drava bomo sodelovali z organi, ki so v naši državi pristojni za reševanje tega problema. Igralci in strokovno vodstvo izjavljamo, da smo globoko presenečeni in razočarani, da so se naš klub in s tem posledično naša imena pojavili v slovenskih časopisih v povezavi z športnimi stavami. Kategorično zanikamo kakršno koli vpletenost v igranje in sodelovanje pri športnih stavah," so med drugim zapisali v izjavi za javnost pri ptujski Dravi.


T. G.
Prijavi napako
Komentarji
holdi
# 26.11.2009 ob 16:26
alonsodeportes
26. november 2009 ob 16:17
Prijavi neprimerno vsebino
Ah, Interblok? Če pa je Delo od 'dobro obveščenih virov' izvedelo, da bi naj samo NK Drava nameščala rezultate. In oni sebe imenujejo novinarji? Vsekakor je rumeni tisk v Sloveniji dobil močno konkurenco v delu.

alo alo hahahahah kaki ... ! pa če sta to 2 različni preiskavi !!!!
anny22
# 26.11.2009 ob 16:46
Rakovića poiščite!
drhhal
# 26.11.2009 ob 16:46
Hmm... Ne vem kako so lahko podkupili Dravo, da je po poraznem jesenskem delu začela v spomladanskem delu zmagovati po tekočem traku... Verejetno so podkupili igralce moštev, ki so igrali proti Dravi! Je pa logično da so izbrali Dravo, saj so tako imeli največji vzvod...
TiLkA
# 26.11.2009 ob 16:15
Pa to o Rakoviču je javna tajna že vsaj pet let.
handball123
# 26.11.2009 ob 18:21
Pretresljivo: intervju z avtorjem knjige o dogovorjenih nogometnih tekmah (Declan Hill)

stadionshop
# 26.11.2009 ob 17:01
V teh komentarjih malce mešamo/mešate klube in ljudi v klubih. Kolikor jaz razumem klubi kot oragnizacija niso nikjer obdolženi, da so direktno šli v neka podkupovanja....

Gre za prevare na stavnicah, ne pa med klubi. Torej nekdo je nekoga podkupoval zato, da je zaslužil na stavnici. Kar pa pomeni, da to niso delali klubi kot organizacije. Torej če jaz prav razumem, so krivci med posamezniki (predvidevam predvsem med igralci), ki so od raznih kriminalcev dobili po par jurjev, da so naredili kakšno napakico.... Vodstva pa direktno niso vpletena, so pa seveda odgovorna da se je to dogajalo... Malce so v resnici izpadla naivna...

A prav razumem?
alonsodeportes
# 26.11.2009 ob 16:24
UEFA sedaj, ko že vsi čivkajo o svinjarijah, kaže izjemno zagnanost, da se vse skupaj razšiče. Me ne bo presenetilo, če se bo preimenovala v FBFI (Federal biro of football investigations). Glede na to, da že vrabci čivkajo, kako bi se naj rezultati nameščali že kakšni dve leti, UEFA svojega ugleda verjetno ne bo kaj dosti popravila.
In še vedno mi ne gre v glavo, da si je UEFA drznila od tožilcev ZAHTEVATI, da ji naj izročijo vso dokumentacijo.
casualCRO
# 27.11.2009 ob 12:00
Seveda ja, baje da so pod mikroskopom ! Uefa ja kaj pa lahko naredijo klošarji, prižge se 10 bakelj na Udine Dinamo in dobi Dinamo kazen ????? Nesposobneži fak ..
goskic
# 26.11.2009 ob 23:39
Kdo pa je ta Dzarovski?
franzveliki
# 26.11.2009 ob 22:02
Preberite ta intervju Džarovskega - link

Preberite intervju. HUDO!

S kim se u Hrvatskoj dogovara namještanje utakmica?
To su vaši poznanici i moji prijatelji. Nemojte da gubimo poznanike i prijatelje.

Vidite li nekog dostojnog nasljednika u biznisu?
Mislim da se više ne može roditi idiot kao ja koji namjesti nogometnu utakmicu da završi 134:0 kao što sam ja dogovorio utakmicu makedonske treće lige.

Koje je vaše životno djelo na koje ste posebno ponosni?
Remek djelo mi je jedna utakmica Lige prvaka, ali neću reći koja i svjetsko čudo, koje nitko nikad nije uradio: rukometna utakmica jugoslavenske druge lige koja je završila rezultatom 0:0.

LOL
lo_pa_ta
# 26.11.2009 ob 19:24
nekaj cisto normalnega in vsakdanjega za sistem ki ga zivimo...kapitalizem

zivela revolucija !
daysleeper2
# 26.11.2009 ob 19:00
Jurčič misli na tole
Jurčič
# 26.11.2009 ob 18:56
jap, na indexovi strani je tudi zanimiv clanek od Pavlina, ki je tudi ze bilj omenjen v medijih in med navijaci kot "clovek, ki rad stavi"
handball123
# 26.11.2009 ob 18:22
http://www.youtube.com/watch?v=Z_WmPcHOW
YI
handball123
# 26.11.2009 ob 18:21
Jurčič
# 26.11.2009 ob 17:27
prav razumes, Joc se ze ni sel kaj takega....to je vec kot ocitno, ce ga kdorkoli kaj bolje pozna....te igrice, ce so se seveda sli, so se sli igralci na celu z ..............., ki je itak v nogometnih krogih znan kot stratni Stava man
fredperry
# 26.11.2009 ob 16:50
drhal, prav imaš, Drava tako ni sposobna tekem kupovat, če pa nima niti za plače nogometašev.
stadionshop
# 26.11.2009 ob 16:46
To pa je res malo neugodno za g. Pečečnika.... Črna pika je dana, ne glede na to kaj se bo v prihodnosti razpletlo in komu bodo kaj dejansko dokazali...

Četudi on in njegovi bližnji sodelavci niso direktno nič vpleteni (kar jaz verjamem), pa črna pika na klubu ostane, hkrati pa so oni objektivno odgovorni, saj so oni najemali igralce in ostale, ki pa očitno so sodelovali v teh dejanjih....

Milim, da bomo kmalu videli odhod g.Pečečnika. Po pravici povedano, mi za Interblock ni žal (klub se bo že pobral, tudi če bo drug lastnik/predsednik). Žal mi pa je za Plečnikov stadion, ker predvidevam, da to pomeni da smo do nadaljnega obsojeni, da bomo tam gledali razvaline v obliki stoječega gradbišča še doooolgo časa. No ja, vsaj sosedje ki so se stalno bunili, bodo sedaj imeli svoj mir
daysleeper2
# 26.11.2009 ob 16:06
Jurčič: evo KLIK
alonsodeportes
# 26.11.2009 ob 16:17
Ah, Interblok? Če pa je Delo od 'dobro obveščenih virov' izvedelo, da bi naj samo NK Drava nameščala rezultate. In oni sebe imenujejo novinarji? Vsekakor je rumeni tisk v Sloveniji dobil močno konkurenco v delu.
zarjam
# 26.11.2009 ob 16:12
INTERBLOCK- sinonim za poštenost.
Prva slovenska nogometna liga
link
Napadalec Andraž Žurej zapušča Celje
1
28. januar 2015 ob 12:47 V prihodnje dresa nogometnega kluba Celje ne bo več nosil napadalec Andraž Žurej, s katerim je vodstvo ekipe sporazumno prekinilo pogodbo o sodelovanju; dogovor bi sicer veljal do poletja 2016.
Več novic ...
Kazalo