Nogometašice Teleinga Pomurja so razred zase v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometašice Teleinga Pomurja so razred zase v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske državne prvakinje se bodo pomerile s prvakinjami Romunije (Olimpia Cluj), Estonije (Pärnu) in Črne gore (Ekonomist Nikšić). Tekmovanje po kvalifikacijskih skupinah bo potekalo od 11. do 16. avgusta letos, napredovanje pa si bodo zagotovile zmagovalke skupin.

V taboru slovenskih prvakinj, ki bodo začele kvalifikacije s srečanjem proti Ekonomistu iz Nikšića, so z žrebom zadovoljni, direktor kluba Štefan Kozic pa ne skriva precejšnjih ambicij in vključitev v boj za prvo mesto.

"V vsakem nastopu smo naredili korak naprej in upam, da nam bo v tretjem poskusu uspelo izboriti nastope v prestižni Ligi prvakinj. Realno je pričakovati, da se bomo vključili v boj za prvo mesto, ki neposredno vodi v nadaljevanje tekmovanja. Romunke, petkratne državne prvakinje v zadnjem obdobju, bolj slabo poznamo, a so vsekakor prve favoritinje skupine. Prav proti ekipi iz Cluja smo načrtovali prijateljsko tekmo pred nastopi v Evropi, a zdaj bo to odpadlo, saj smo v isti skupini kvalifikacij. Z estonskimi predstavnicami in prav tako s prvakinjami Črne gore smo se srečali v pretekli sezoni in izkušnje so pozitivne. Vsekakor so premagljive, kar velja tudi za Romunke, te bolj, ker bodo naše nogometašice igrale doma in bodo imele veliko podpore s tribun," je poudaril Kozinc.