Celje po 20 krogih Prve lige TS zaseda četrto mesto na lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Celje po 20 krogih Prve lige TS zaseda četrto mesto na lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič in Darko Milanič
Zlatko Zahovič pravi, da je bila ključnega pomena za uspešno jesen vrnitev Darka Milaniča. Foto: www.alesfevzer.com
V celjskem prvoligašu veliko nejasnosti

A glede sodelovanja z ljudmi, ki imajo zdaj v klubu praktično glavno besedo, je še vedno veliko nejasnosti.
Kam zavija celjski prvoligaš? Je res talec mahinacij t. i. vlagateljev iz tujine? Znanih dejstev je zelo malo. Na izredni skupščini so sprejeli prihod ukrajinskih investitorjev, oprijemljivih informacij pa do danes ni. Vemo le, da je v upravnem odboru njihov predstavnik Igor Dedišin.

V Celju smo zaman iskali odgovore o virih in zneskih financiranja. Predsednik Stevan Đorđević in športni direktor Spasoje Bulajić, ki naj bi bil pobudnik sodelovanja, nista bila na razpolago. Odpravili so nas, da bodo kmalu pripravili druženje z mediji. Razlago brez vsebinske vrednosti so prejšnji mesec objavili tudi na klubski spletni strani.

Zato se zanašamo na druge vire. Ti pravijo, da vlagatelji, ki so predtem v Sloveniji hoteli delovati vsaj še v Velenju, v Celju do zdaj niso prispevali niti evra. Da klubu prej povzročajo stroške. Klub je v lanski sezoni za plače igralcev dajal le okrog 30.000 evrov mesečno. Z nekaterimi okrepitvami se je v tem prvenstvu znesek povečal. Kljub določenim informacijam, da plače že zaostajajo, igralci pravijo drugače. "Kar se tega tiče, je vse urejeno. Igralci nimamo nobenih pripomb," je povedal Matej Podlogar.

Kritiki zdajšnje klubske usmeritve pogrešajo več mladih nogometašev iz lastne šole. Z mladimi je uspešno delal Robert Pevnik, ki se je moral umakniti Igorju Jovičeviću. Želeli smo Pevnikovo izjavo, a tudi on je po večdnevnem dogovarjanju izbral molk.
Zahovič: Maribor nima lastnika, nima bankomata
Konec tedna bo še zadnji krog Prve lige TS v tem letu. Derbi bo v Domžalah, kjer bo v soboto ob 16.55 gostoval vodilni Maribor. Sprva je bila tekma načrtovana za 20.15, a so jo pozneje preložili nekoliko bolj zgodaj. "Ob vprašanju, ali se strinjamo z novim terminom, ni bilo nobene dileme. Pozno zvečer je že bistveno hladneje in sprememba bi lahko bila koristna," je povedal trener vijoličastih Darko Milanič. Kar nekaj članov ekipe je bilo v zadnjih dneh bolnih, tudi Aleks Pihler. Marwan Kabha bo manjkal zaradi kartonov.

Misli po uspešni jeseni je na klubski spletni strani strnil športni direktor Zlatko Zahovič. "Več kot polovica možnih trofej v domačih tekmovanjih je v naših vitrinah, največji uspehi slovenskih predstavnikov na evropskem prizorišču so v naši lasti. S tem je nastal večji pritisk, ki vmes pobira energijo, a ko se ozreš nazaj, je dovolj razlogov za zadovoljstvo. Ko vidiš, da je zgodba na nivoju kluba, te navdihne nova energija, čeprav je konkurenca v slovenskem nogometu nelojalna. Maribor nima lastnika, nima bankomata. Maribor mora ustvarjati, da bi naredil rezultat. Za selekcijo poskrbimo z ustvarjanjem, ne z denarjem, vendar smo sprejeli to zakonitost in nam dobro gre. Doma so se uresničile trenerjeve besede. Napovedal je, da bomo mleli in - meljemo. Igramo vrhunsko, nanizali smo 18 tekem brez poraza. Ključnega pomena je bil nedvomno povratek Darka Milaniča, ki je tudi tvorec šampionskega Maribora v novejšem obdobju. Z zdajšnjim trenerjem smo se vrnili na tiste tirnice, po katerih je Maribor prišel do največjih uspehov. Z ogromno fanatizma, odrekanja. Kvantitativne treninge smo spremenili v kvalitetne. Pripadnost klubu smo spravili na tisto raven, ki si jo klub zasluži," je dejal Zahovič.

Konec julija v Domžalah 2:2
Domžalčani so na zadnjih dveh tekmah, ko so izgubili proti Radomljam (0:2) in remizirali v Krškem (0:0), izgubili stik z Mariborom in Olimpijo. Za vijoličastimi zaostajajo 10 točk. "Vzdušje v ekipi je skozi celotno sezono fantastično in tudi dve tekmi brez zmage tega nista pokvarili. Zavedati se je treba, da smo v tej sezoni storili veliko dobrih stvari in s takšno miselnostjo in veliko mero samozavesti moramo kreniti v sobotno tekmo,'' je za spletno stran Domžal poudaril Jure Balkovec, ki je konec julija na prvi tekmi med Domžalami in Mariborom v tej sezoni s prostega strela zadel za točko (2:2). Zaradi kartonov bosta manjkala Lucas Horvat in Matija Širok. Sodnik bo Roberto Ponis iz Kopra.

Kronaveter na Kitajsko?
Olimpija bo v nedeljo gostila Krško. Kaznovan je Denis Klinar. Rok Kronaveter, ki je v sredo praznoval 30. rojstni dan, naj bi po poročanju nekaterih medijev pozimi zapustil Ljubljano in se preselil na Kitajsko.

Prva liga TS, 21. krog

Sobota ob 12.00:
ALUMINIJ - CELJE

Ob 14.00:
GORICA - KALCER RADOMLJE

Ob 16.00:
RUDAR - LUKA KOPER

Ob 16.55:
DOMŽALE - MARIBOR

Nedelja ob 16.55:
OLIMPIJA - KRŠKO

Lestvica:
MARIBOR           20 14 4  2  40:12  46
OLIMPIJA          20 14 3  3  33:14  45
DOMŽALE           20 11 3  6  42:20  36
CELJE             20  8 3  9  24:23  27
GORICA            20  7 6  7  23:23  27
LUKA KOPER        20  7 5  8  18:24  26
RUDAR             20  6 6  8  25:26  24
KRŠKO             20  4 9  7  19:30  21
ALUMINIJ          20  3 6 11  13:32  15
KALCER RADOMLJE   20  1 5 14  15:48   8

V celjskem prvoligašu veliko nejasnosti