Kako se bo Valter Birsa odrezal v Torinu? Svoje zvezdniške trenutke v klubskem dresu je preživel v Franciji, kjer je igral za Auxerre in Sochaux. Foto: EPA
Kako se bo Valter Birsa odrezal v Torinu? Svoje zvezdniške trenutke v klubskem dresu je preživel v Franciji, kjer je igral za Auxerre in Sochaux. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevina Kampla v Salzburgu čaka ogromno dokazovanja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Novico so potrdili tudi na uradni strani po novem torinskega prvoligaša, ki je bil v zadnji sezoni Serie B drugi. Birsa iz Genoe odhaja na enoletno posojo z možnostjo odkupa, pri Genoi je odigral le eno sezono, v kateri ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje. O prestopu se je ugibalo že dalj časa, a naj bi se zapletalo pri plači 26-letnega slovenskega reprezentanta, ki pa je danes popoldne novico potrdil tudi na svojem twitterju: "Končno je konec!!! Podpisal sem za Torino!!! Forza TORO!!!"

Ekipo Torina vodi Giampiero Ventura, Serie A so začeli z remijem brez golov pri Sieni, v 2. krogu že jutri ob 18.00 v goste prihaja Pescara. Bo "Birsinho" že v ekipi? Genoa je medtem nazaj pripeljala veterana Marca Borriella (v sezoni 2007/08 je zanje na 35 tekmah dosegel 19 golov), Alberta Gilardina pa poslala v Bologno, prav tako na posojo.

Kampl odslej pri avstrijskih prvakih
Mladi slovenski reprezentant Kevin Kampl se po le treh odigranih tekmah za Aalen (po dva gola in podaji) seli k Red Bull Salzburgu, ki ga je letos v kvalifikacijah za Ligo prvakov senzacionalno izločil kasnejši Mariborov tekmec Dudelange. Kampl je sicer profesionalno kariero začel pri Bayerju iz Leverkusna, nato pa igral še za Greuther Fürth in Osnabrück. Avstrijski prvaki naj bi zanj plačali tri milijone evrov, čeprav pri Aalnu uradno ne želijo razkriti zneskov. Kampl je podpisal štiriletno pogodbo.

Prišli tudi Mane, Rodnei in Isaac Vorsah
Salzburg je svoje vrste okrepil še s senegalskim reprezentantom Sadiom Manejem iz Metza, Brazilcem Rodneijem iz Kaiserslauterna in ganskim reprezentančnim branilcem Isaacom Vorsahom, ki je nazadnje igral za nemški Hoffenheim, Salzburg pa je zanj odštel štiri milijone evrov.

Schupp: Kevin se je obrnil na nas
"Kevin se je obrnil na nas z željo, da bi rad svojo srečo preizkusil pri Salzburgu. To je velika izguba za nas. Čeprav je bil pri nas le kratek čas, se mu za vse iskreno zahvaljujem in mu tudi v prihodnje želim le najboljše," je ob tem dejal športni direktor Aalna Markus Schupp.

Radosavljević ostaja na Nizozemskem
Še en slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević je iz ADO Den Haaga prestopil v VVV Venlo in tako ostaja v nizozemski prvi ligi.