Frank Lampard (levo) se bo 21. septembra v dresu Manchester Cityja najbrž soočil s svojimi dolgoletnimi soigralci iz Chelseaja. Foto: Reuters
Frank Lampard (levo) se bo 21. septembra v dresu Manchester Cityja najbrž soočil s svojimi dolgoletnimi soigralci iz Chelseaja. Foto: Reuters

"Od srede naprej bo začel trenirati z moštvom. Boril se bo za svoj položaj. Igral bo vse tekme, ki jih bo mogel," je dejal Čilenec na klopi angleških prvakov.

36-letni Lampard, ki je kar 13 sezon nastopal za Chelsea, je prejšnji mesec podpisal dvoletno pogodbo z New York Cityjem, a ker se sezona v Mayor League Soccer začne šele marca 2015, se je Lampard odločil, da bo do takrat igral za sinjemodre, ki so skupaj z bejzbolskim moštvom New York Yankees lastniki nogometnega kluba New York City.

Lampard je sicer legenda Chelseaja, za katerega je na 649 tekmah dosegel 211 golov, s čimer je klubski rekorder. Manchester City in Chelsea se bosta v novi sezoni prvič pomerila 21. septembra na stadionu Etihad.

Van Persieja ne bo na uvodni tekmi
Nizozemski napadalec Robin van Persie, član Manchester Uniteda, pa bo zaradi podaljšanega dopusta po svetovnem prvenstvu izpustil uvodno tekmo sezone proti Swanseaju, ki bo 16. avgusta na Old Traffordu. "Robin je bil tri tedne na počitnicah, zato mora opraviti kompleten trenažni proces, da bo znova pripravljen za igranje. Ljudje me lahko kritizirajo, a sam vem, kako ravnati z igralci, ki so tri tedne na dopustu," je v svojem slogu dejal trener rdečih vragov Louis van Gaal.