Marko Šuler bo okrepil branilsko vrsto Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marko Šuler bo okrepil branilsko vrsto Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko Zahovič
Športni direktor Zlatko Zahovič pa je o prihodu Šulerja povedal: "Maribor ima v športnem delu že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo se okrepiti v obrambi in dosegli namen. Dobili smo reprezentanta Slovenije, ki prinaša izkušnje, igral je v močnih ligah, na svetovnem prvenstvu. Marko Šuler pomeni dodatno vrednost ekipi in je prvi v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno za naslednje poteze. Kot zmeraj." Foto: Aleš Fevžer

30-letni branilec Šuler je nazadnje igral za poljsko Legio iz Varšave, s katero se je pred kratkim razšel, zdaj pa si je novo delovno mesto našel v štajerski prestolnici, nedaleč stran od rodne Koroške oziroma Slovenj Gradca.

Šuler: Še nikdar se nisem odločil tako hitro in tako pravilno
"Ponosen sem, da postajam del uspešne zgodbe. Uvrstitev Maribora v spomladanski del Evropske lige pomeni zame le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Vijoličasta barva zame ni neznanka, saj sem v Maribor, na tekme Lige prvakov, hodil kot gledalec. Prihajam ob pravem trenutku. Motivi in ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila izbira, v ospredju je bil ogromen motiv in tukaj smo hitro našli skupen jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v karieri tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo možno potezo,"
je dejal Šuler, ki se bo novim soigralcem pridružil na zboru 3. januarja.

Šuler je kariero začel v Dravogradu, pozneje pa igral še za Gorico, Gent, Hapoel Tel Aviv in Legio.

Leta 2010 igral na svetovnem prvenstvu
Korošec je bil član udarne enajsterice slovenske nogometne reprezentance, ki je leta 2010 igrala na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Šuler zaradi poškodbe v zadnjem času ni nastopal za Slovenijo.

Mariborčanom uspel veliki met v evropsko pomlad
Maribor uspeh slavil dolgo v noč
Mariborčanom uspel veliki met v evropsko pomlad
Maribor uspeh slavil dolgo v noč