Nogomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 6 glasov Ocenite to novico!
Premier League
Skrajšan poletni prestopni rok bi sicer veljal le za domače igralce oziroma za prestope med domačimi klubi; če bi angleški klubi želeli pripeljati nogometaše iz tujih klubov, bi to še naprej lahko storili do konca avgusta, enako velja za prodajo igralcev v tujino. Foto: Reuters

Dodaj v

V Angliji razmišljajo o krajšem poletnem prestopnem roku

Clement: Zdaj so nekateri polni čustev in nezadovoljni
15. avgust 2017 ob 12:55
London - MMC RTV SLO, STA

V angleški Premier ligi razmišljajo, da bi v prihodnosti prestope dovolili le do začetka nove sezone domačega prvenstva in ne do 31. avgusta, kot je to v navadi.

Šlo naj bi za dogovor večine klubov, za novost se zavzemata dve tretjini članov angleške elitne nogometne druščine, poroča Daily Telegraph. Po tem predlogu naj bi tako prestopni rok končali že en teden pred začetkom nove sezone.

Po zdaj veljavnih pravilih se namreč poletni rok konča 31. avgusta, dva tedna po začetku lige, tako da imajo klubi še možnost nakupa igralcev, ki so že igrali za tekmece.

Nezadovoljstvo nogometašev
Klubi bi se radi na ta način izognili tudi sporom s svojimi igralci, ki so nezadovoljni s trenutnim statusom in želijo prestopiti drugam. V Premier ligi sta trenutno dva takšna bolj izstopajoča primera: Virgil van Dijk iz Southamptona, ki trenira sam in čaka na ugodne ponudbe, drugi pa je islandski zvezdnik Gylfi Sigurdsson, njegov napovedani prestop za 50 milijonov funtov v Everton za zdaj še ni dočakal uresničitve. Najverjetneje je ali bo podobno z Liverpoolovim Philippejem Coutinhem.

Clement: Roke je treba skrajšati
"Mislim, da je treba prestopni rok skrajšati. Tako se bomo lahko v novi sezoni osredotočili le na nogomet. Zdaj pa so nekateri polni čustev in nezadovoljni," je o tej temi dejal trener Swansea Cityja Paul Clement in dodal, da so se v pogovoru s kolegi iz drugih klubov strinjali, da bi bila to dobra rešitev. Veljala bi sicer le za domače igralce oziroma za prestope med domačimi klubi; če bi angleški klubi želeli pripeljati nogometaše iz tujih klubov, bi to še naprej lahko storili do konca avgusta, enako velja za prodajo igralcev v tujino. O predlogu bodo predstavniki Premier lige predvidoma razpravljali na sestanku 7. septembra.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
siggi
# 15.08.2017 ob 15:44
Pametno. Se najbolj zaradi priprav s kompletno ekipo.. ne pa da se igralec pridruzi ekipi po odigranih 5,6 tekmah
conse39
# 15.08.2017 ob 15:25
Prestopni rok samo meseca januarja in julija, več kot dovolj.
mihamiha23
# 15.08.2017 ob 13:42
ja končno.jaz bi ga še skrajšal
patriot44x2
# 15.08.2017 ob 13:05
Torej gre samo za onemogočanje krepitve neposrednih rivalov. Men se zdi tole bedarija. Če je igralec nezadovoljen je itak bolje da ga prodaš. Clement lahko za 50 milijonov pripelje dostojno zamenjavo za Sigurdssona
pjandura
# 15.08.2017 ob 13:00
Oni bi lahko kakšen prestopni rok kar v celoti izpustili.
barto_
# 16.08.2017 ob 11:33
Springbok
Na koncu hard brexita sploh ne bo...
Mommy_Kitty
# 16.08.2017 ob 01:29
Saj če se prestopni rok zmanjša to še ne pomeni, da so vsi igralci srečni, in tisti, ki si močno želi kam drugam a zaradi krajšega prestopnega roka pač ni mogel tega storiti nebo kar naenkrat postal najsrečnejši igralec v klubu, ampak bo še naprej nesrečen in na tekmah ne bo dajal 100% od sebe. Torej ali si res želijo tega, ali pa jim je zgolj do tega, da nebi tik pred zdajci izgubili še kakega nogometaša. Po moje je zgolj to, da nočejo zgubit še kakega nogometaš po začetku prvenstva, a s tem nič ne pripomorejo sreči igralcev.
burruchaga1986
# 15.08.2017 ob 15:55
Patriot: že, že. Ampak a jih bo dobil 50?
mth213
# 15.08.2017 ob 17:35
Se čisto strinjam. Prestopni rok bi se vsepovsod moral končati pred začetkom prvenstva. S tem ne bi imeli problemov z nezadovolnjimi igralci in vsak bi igral proti isti ekipi z istimi igralci (če ne štejem seveda poškodbe in kartone).

@Springbok

Enostavno je v Premier ligi preveč denarja in je preveč priljubljena, da bi Brexit na kaj vplival. Nekaj se bodo že izmislili.
Springbok
# 15.08.2017 ob 17:14
Angleškim klubim bo še najbolj zagodel Brexit. Ne bo več prostega pretoka delovne sile. Nogometaši so formalno delavci. Tujci bodo lotrebovali delovna dovoljenja. Pred Bosmannom pa je bil pogoj za delvno dovoljenje, da si redni reprezentant. To pa mnogi tuji nogometaši v PL niso.
Kazalo