Luka Koper je s prebojem v 2. predkrog Evropske lige že osvojila 420 tisoč evrov nagrade od Uefe, predvsem pa dobila privlačen dvoboj s Hajdukom, za katerega bi lahko prodali tudi 10 tisoč vstopnic. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koper je s prebojem v 2. predkrog Evropske lige že osvojila 420 tisoč evrov nagrade od Uefe, predvsem pa dobila privlačen dvoboj s Hajdukom, za katerega bi lahko prodali tudi 10 tisoč vstopnic. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koper - Neftči
Koprski stadion Bonifika ima dve montažni tribuni, katerih pa Uefa ne dovoli na evropskih tekmah, zaradi česar je kapaciteta stadiona zmanjšana za 1.600 sedežev. Foto: Aleš Fevžer

Kapaciteta stadiona Bonifika, ki jo za uradne tekme priznava Uefa, namreč ni 4.200 obiskovalcev, kolikor jih dejansko sprejme koprski stadion, temveč natanko 2.592, kolikor jih lahko sprejmeta vzhodna in severna (glavna) tribuna.

Zaradi tega je koprski klub takoj po izločitvi Vikingurja v Nyon naslovil prošnjo za odprtje vsaj ene izmed montažnih tribun za gostujoče gledalce, a jo je Uefa v ponedeljek zavrnila. Za organizirane Hajdukove navijače je tako na voljo ostalo le pet odstotkov vstopnic, kar brez montažnih tribun pomeni nekaj manj kot 130 vstopnic za Torcido.

Vseeno v Kopru dva tisoč članov Torcide
Po besedah predsednika Luke Kopra Anteja Guberca sicer pričakujejo, da se bo v četrtek v Koper zgrnilo več kot dva tisoč članov Torcide, zaradi česar bo v okolici Bonifike vzpostavljen poseben varnostni režim, prišlo pa bo tudi do začasne zapore prometa. V času tekme, od 17.30 do 22. ure, bosta tako za promet povsem zaprti dve cesti, in sicer cesta Zore Perello Godina, vozni pas ob OŠ Koper, v smeri proti stadionu, ter Ljubljanska cesta, vozišče ob stadionu, v smeri proti Šalari.

Z zdravim kapetanom nad Hajduk
Za dobro vest v pripravah na pomembno tekmo je poskrbel
Denis Halilović. Steber koprske obrambe je ob koncu tedna prebolel gripo in se je v ponedeljek soigralcem priključil na večernem treningu. "Dobro se počutim in upam, da bom do četrtka povsem pripravljen. Takšne tekme ne bi zamudil za nobeno ceno. Verjamem, da lahko že doma iztržimo ugoden rezultat,” je za spletno stran Luke Koper povedal 29-letni osrednji branilec.

Kdo bo doživel prvi poraz v sezoni?
Koprčani so uspešno začeli novo sezono in še ne poznajo poraza - najprej so premagali Vikingur v gosteh z 1:0, nato osvojili slovenski superpokal proti Mariboru po izvajanju 11-m, na povratni tekmi pa po dvakratnem vodstvu remizirali z Islandci. Na treh uradnih tekmah poraza tudi Hajduk ne pozna poraza. V Estoniji so pri Sillamä Kalev sprva remizirali z 1:1, doma po zaostanku pa visoko s 6:2 izločili Estonce. V nedeljo je ponos Dalmacije v 1. krogu hrvaškega prvenstva iztržil 1:1 pri Dinamu Zagreb.

EVROPSKA LIGA
2. PREDKROG, prva tekma
Četrtek ob 19.00:
LUKA KOPER - HAJDUK SPLIT
Povratna tekma bo v četrtek, 23. julija, na Poljudu v Splitu ob 19. uri.