Dejavnosti v Ljudskem vrtu bodo nemoteno potekale naprej. Foto: BoBo
Dejavnosti v Ljudskem vrtu bodo nemoteno potekale naprej. Foto: BoBo
V Ljudskem vrtu spet svetijo luči

Prekinitev oskrbe je sledila, ker Zveza mariborskih športnih društev Branik, ki ima sedež v Ljudskem vrtu, ni plačala vseh računov Energiji plus. Športni objekti Maribor so po besedah direktorja zavoda Aleša Antolinca zdaj poravnali del svojih dolgov do zveze, ta pa je poravnala del svojih dolgov do dobavitelja električne energije.

Ob tem je Antolinc občino in župana Andreja Fištravca pozval, naj zagotovita dodatnih 200.000 evrov, kolikor jih zavod potrebuje za normalno poslovanje in poplačilo obveznosti drugim dobaviteljem Športnih objektov Maribor. Če bodo ta sredstva zagotovljena, naj se takšni dogodki ne bi več dogajali.

Javni športni objekti v Mariboru so v 100-odstotnem lastništvu občine razen na območju Športnega parka Tabor in Ljudskega vrta, kjer sta 10-odstotna solastnika Železničarsko športno društvo in Zveza mariborskih športnih društev Branik. Po dogovoru s temi objekti upravlja javni zavod Športni objekti Maribor, vendar na območju Ljudskega vrta to nikoli ni bilo dokončno urejeno.

Župan Fištravec je v današnjem sporočilu za javnost poudaril, da bo treba po konstituiranju mestnega sveta in uradnem prevzemu mandata župana in mestne uprave, "da bi se izognili ponavljanju takšnih dogodkov, urediti medsebojne odnose in pregledati učinkovitost dela organov upravljanja javnega zavoda Športni objekti Maribor".

V Ljudskem vrtu spet svetijo luči