Srečanje med Srbijo in Albanijo v Beogradu so oktobra lani prekinili navijaški izgredi. Foto: Reuters
Srečanje med Srbijo in Albanijo v Beogradu so oktobra lani prekinili navijaški izgredi. Foto: Reuters

Po tej odločitvi Casa bodo tri točke v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo 2016 pripadle Albaniji. Nogometni zvezi Srbije in Albanije sta se zaradi odločitve evropske nogometne zveze Uefe o razsodbi po kvalifikacijski tekmi 14. oktobra lani v Beogradu, ki so jo prekinili navijači, obrnili na Cas. Obe strani sta zahtevali razveljavitev kazni.

Denarna kazen v znesku 100 tisoč evrov
Uefa je v 41. minuti prekinjeno tekmo, ki so jo zaznamovali letalnik, na njem obešena proalbanska zastava, pretep med nogometaši in navijaški izgredi, registrirala s 3:0 za Srbijo, obenem pa odvzela tri točke tej ekipi. Srbija je morala poleg tega naslednji dve tekmi odigrati pred praznimi tribunami. Obe zvezi, tako srbska kot albanska, sta morali zaradi incidentov na in ob igrišču plačati po 100.000 evrov kazni.

Za letalnik krivi albanski navijači
Cas je sprejel pritožbo Albanije, ne pa tudi Srbije, kjer je bilo preslabo poskrbljeno za varnost, tako da bodo tri točke po izidu 0:3 pripadle Albaniji, tamkajšnja zveza pa bo morala vseeno plačati 100.000 evrov kazni, ker je razsodišče ugotovilo, da so bili za letalnik krivi albanski navijači. Cas je v odločitvi navedel, da ne obstajajo dokazi, ki bi utemeljevali, da Albanija ni želela nadaljevati tekme, kot je zahteval sodnik, in kar so trdili tudi Srbi.

Po tej odločitvi bo imela Albanija deset točk v skupini in bo tik za drugouvrščeno Dansko, Srbiji pa ostaja zgolj ena točka.