Darko Milanič je v lanski sezoni k Mariboru prišel po porazu vijoličastih v prvem spomladanskem krogu proti Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič je v lanski sezoni k Mariboru prišel po porazu vijoličastih v prvem spomladanskem krogu proti Celju. Foto: www.alesfevzer.com

Milanič je povedal, da so bile razmere doma zaradi mraza neprijazne, povsem drugače pa je bilo v Turčiji: "V prvem delu priprav smo se morali v domačem okolju zelo prilagoditi razmeram, v Turčiji smo pa imeli idealne pogoje za delo. Glede primerjave z jesenskim delom je pričakovati, da bomo najprej potrebovali nekaj tekem, da dosežemo izvrstno formo s konca prejšnjega tekmovalnega dela."

Maribor je bil vedno kos izzivom derbija
Navijači vijoličastih seveda upajo, da bo Maribor že to soboto, ko bo v Ljudskem vrtu ob 20.15 gostovala Olimpija, pokazal veliko: "Pričakujem zelo trdo tekmo, polno emocij na igrišču in na tribunah, zelo razgreto atmosfero. Vajeni smo takšnih tekem. V preteklosti smo se na izzive na derbijih odzvali fantastično in verjamem, da bo tako tudi tokrat. Od prve do zadnje minute gremo na zmago!"

Kje bo prostor za Gregorja Bajdeta?
Ker se je v ekipo vrnil posojeni Gregor Bajde, je naše bralce zanimalo, na katerem položaju bo igral. Milanič: "Gregorja v tej postavitvi, v kateri igramo, vidim v "špici", jasno pa je, da nenehno razmišljam o različnih postavitvah in tudi ta opcija (4-2-3-1, op. a.) je ena od njih. Tudi na pripravah smo že igrali v tej postavitvi, z Bajdetom na krilnem veznem in Vršičem za napadalcem."

Ogrinec najbližje prvemu moštvu
Na vprašanje, koliko priložnosti bodo dobivali mladi, predvsem Ogrinec, Štor in Celar, je Milanič odgovoril: "Vsi trije kažejo izjemen potencial. Naredili so velik napredek, tako da so sedaj bližje morebitnim nastopom. Se pa posamezniki seveda razlikujejo po trenutni pripravljenosti za igranje na tej ravni. Vsi nimajo enakega izhodišča, tako da je denimo Sandi Ogrinec v tem trenutku najbližje prvemu moštvu."

Epizoda v Leedsu: Kaj je šlo sploh prav?
49-letni Milanič je v klepetu odgovoril tudi na vprašanje, kaj je bilo narobe v Leedsu (tam je bil trener leta 2014), da se je epizoda tako hitro končala in ali ima še željo, da gre v tujino. "Če se pošalim, bi lažje povedal, kaj je šlo prav. Trenutno nimam nobene želje po delu drugje, uživam v Mariboru." In kateri trener je trenutno najbolj po njegovem okusu? "Najzanimivejši je Maurizio Sarri, trener Napolija. Po načinu dela in na splošno strategije v igri, ki jo imajo njegova moštva."

Celoten klepet lahko preberete spodaj.