Navijači Maribora so se zapletli v pretep v središču Sarajeva. Foto: A. Imamović/Anadolija
Navijači Maribora so se zapletli v pretep v središču Sarajeva. Foto: A. Imamović/Anadolija

Kot poroča spletni portal dnevniavaz.ba, naj bi neredi izbruhnili okoli 11.30 v lokalu pred sarajevsko katedralo. Med obračunavanjem so po zraku letele steklenice in pepelniki, razbito je bilo tudi steklo na bližnjih izložbah. Še večje izgrede je preprečila policija, ki je ohladila vročekrvneže, mariborske privržence pa prepeljala na stadion Koševo, kjer bodo počakali večerno tekmo.

Sarajevska policija je pojasnila, da so izgred najverjetneje "zakuhali" privrženci domačega kluba, medtem ko očividci zatrjujejo, da so zanj odgovorni "pijani Slovenci", ki so izzivali mimoidoče in med drugim vzklikali: "Nož, žica, Srebrenica." Neuradno naj bi bilo ranjenih deset mariborskih navijačev, od tega eden huje. V pretepu sta bila ranjena tudi dva policista, poškodovano je bilo še policijsko vozilo.

Ko so policisti skupino mariborskih navijačev, ki so delali nerede, pospremili iz Sarajeva proti hrvaški meji, se je zgodila prometna nesreča. Policijsko vozilo se je ob 19.20 zaletelo s kombijem, pri tem pa je bilo ranjenih pet policistov, eden huje. Navijači Maribora so izstopili iz avtobusa in pomagali poškodovancem.


Muhamerović: Ne gre za organizirane navijače
"Imamo informacije o neredih, a ne vemo, za kaj gre. Ne morem potrditi, da gre za naše navijače, saj so ti zbor napovedali v popoldanskih urah. Prav tako ne gre za organizirano mariborsko skupino, saj smo na vezi z vodstvom slovenskega kluba, ki trdi, da je skupina 526 navijačev Maribora še daleč od cilja. Očitno so nerede zakrivili gostujoči navijači, ki so neorganizirano in na svojo odgovornost prišli v Sarajevo," je za sarajevski radio dejal direktor Željezničarja Dželaludin Muhamerović. Maribor bo na tekmi, ki se bo začela ob 21.00, spodbujalo okrog 600 navijačev. "Vijoličasti" so sicer prvo tekmo dobili s 4:1.