Nejc Pečnik (levo) je popoldne prvič treniral pod vodstvom Srečka Katanca (desno). Korošec je bil v reprezentanci nazadnje novembra lani, ko je prispeval oba zadetka ob porazu Slovenije na prijateljski tekmi proti Makedoniji v Skopju (3:2). Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Nejc Pečnik (levo) je popoldne prvič treniral pod vodstvom Srečka Katanca (desno). Korošec je bil v reprezentanci nazadnje novembra lani, ko je prispeval oba zadetka ob porazu Slovenije na prijateljski tekmi proti Makedoniji v Skopju (3:2). Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Samir Handanović
V slovenski reprezentanci bo v vratih znova Samir Handanović. "O tem, da bi tekmo začel Jan Oblak, nisem razmišljal. Jan do pred dvema dnevoma ni imel rešenih zadev v klubu, pa tudi če bi imel, imamo vratarja, ki sodi med najboljše vratarje na svetu. Je pa Jan vratar z velikim potencialom in upam, da se bo tako razvijal tudi v prihodnosti," pravi Katanec. Foto: Aleš Fevžer
Kurtić: Mislim, da bo Iličić po terapijah nared za tekmo

Selektor slovenske izbrane vrste je napadalca Crvene zvezde v reprezentanco preventivno povabil zaradi lažje poškodbe gležnja Josipa Iličića, ki je predčasno končal včerajšnji popoldanski trening v Kranju. "Ampak verjamem, da bodo v petek vsi pripravljeni za tekmo," je dopoldne v spletni klepetalnici MMC-ja dejal Katanec.

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.


Iličića tudi danes ob 17.30, ko so nogometaši preizkusili zelenico v Stožicah, ni bilo na treningu, ampak je ostal v hotelu na Brdu pri Kranju. Treniral pa je Siniša Anđelković, ki je včeraj dobil močan udarec v prsni koš, a se je izkazalo, da poškodba na srečo ni resna. Spodbudno je, da tudi Bojan Jokić, ki je po poškodbi stegenske mišice na Finskem izpustil prve tri tekme španskega prvenstva, trenira brez bolečin.
Treba bo biti agresiven
"Albanci igrajo agresiven nogomet, takšen slog gojijo. Tekma ne bo lepa za oko, a mi ne smemo biti v podrejenem položaju, kar se tiče agresivnosti. Če bomo tu slabši, se ne bo dobro izteklo. Prednost bo imela reprezentanca, ki bo napadala t. i. drugo žogo. Žoga bo veliko v zraku," pred petkovo tekmo (začetek ob 20.30) pravi 50-letni Katanec.

Zakaj Kelhar?
Veliko vprašanj vzbuja vnovični vpoklic branilca Dejana Kelharja v izbrano vrsto. "Zakaj Kelhar da, Rajčević pa ne?" je zanimalo enega izmed uporabnikov klepeta. "Proti Albaniji je Kelhar močnejši. Albanci imajo izredno visoke in močne napadalce, tako da to je to. Prvi je vpoklican zaradi določenih kvalitet, ki jih ima, drugi pa ne," odgovarja slovenski selektor.
Na treningu v Stožicah je Kelharja med ogrevanjem z igro na majhnem prostoru skupaj z Dominicom Marohom uvrstil v "udarno deseterico" skupaj z Jokićem, Brečkom, Krhinom, Kurtićem, Kirmom, Birso, Kamplom in Novakovićem. Pozneje je Kelharja in Maroha na položaju osrednjih branilcev skupaj preizkušal tudi v igri 11 na 11 (odločno je od njiju zahteval več komunikacije: "Že na treningu se nič ne pogovarjamo, kaj bo šele na tekmi!"), nato pa še vsakega posebej ob Branku Iliću. Kot je znano, bo tekmo proti Albaniji zaradi kartonov izpustil Boštjan Cesar.

Na košarko v drugem delu
Katanec se med gostovanjem v naši spletni klepetalnici ni mogel izogniti niti vprašanju o evropskem prvenstvu v košarki. "Verjetno si bom v živo ogledal kakšno tekmo v drugem delu," je povedal.

Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 ne kaže dobro, a vse možnosti še niso izgubljene. Po Albaniji čaka slovensko izbrano vrsto še torkovo gostovanje na Cipru.

Kurtić: Mislim, da bo Iličić po terapijah nared za tekmo