Še ena lovorika za Bayernovo vitrino. Foto: Reuters
Še ena lovorika za Bayernovo vitrino. Foto: Reuters
Philip Lahm
170 cm visok Philip Lahm je spretno dosegel vodilni gol. Pep Guardiola si je privoščil malo eksperimentiranja, saj je Lahma, ki je po nogometni izobrazbi (bočni) branilec, postavil na položaj ofenzivnega vezista. Foto: EPA
Franck Ribery
Dvoboj Francka Riberyja in Marca Bartre. Foto: Reuters
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je po podaji z leve strani z neposredne bližine premagal Oierja Olazabala. Foto: EPA
Bayern osvojil Pokal Ulija Hoenessa

Novi trener Bavarcev Pep Guardiola se je tako veselil zmage nad svojim nekdanjim klubom, s katerim je v štirih sezonah osvojil 14 od 19 možnih lovorik.

Barcelona večinoma z rezervisti
Srečanje je minilo v "počitniškem" ritmu, precej več pa je pričakovano pokazal Bayern. Barcelona je namreč nastopila z "rezervno" ekipo, saj so manjkali številni nosilci igre (Andres Iniesta, Xavi, Gerard Pique, Dani Alves, Sergio Busquets, Neymar, Victor Valdes), ki so zaradi nastopa na Pokalu konfederacij še na dopustu.

Lahm povedel Bayern v vodstvo
Bayern je povedel v 14. minuti, ko je eden najnižjih na igrišču Philip Lahm z glavo matiral Pinta. Franck Ribery je podal v kazenski prostor, kjer je Lahm, ki je igral na položaju napadalnega vezista, dobil dvoboj s Javierjem Mascheranom, nato pa žogo "vzvratno" poslal za hrbet Pinta. Bavarci so bili občutno boljši nasprotnik, tako da je v nadaljevanju drugi zadetek Münchenčanov visel v zraku.

Bayern rešila vratnica
Na drugi strani je bila podrejena Barcelona najbližje zadetku v 43. minuti, ko bi Rafinha pri izbijanju žoge skorajda premagal lastnega vratarja Manuela Neuerja. Rešila ga je vratnica.

Mandžukić podstavil nogo za 2:0
V drugem polčasu je igra ob številnih menjavah precej padla. Poleg tega moštvi nista kazali pretirane volje po še kakšnem zadetku. Bayern je v 87. minuti le dosegel še drugi zadetek. Po akciji Davida Alabe in Diega Contenta je piko na i zmagi postavil Mario Mandžukić, ki je po podaji Contenta z leve strani premagal Oierja Olazabala.

Barcelono je vodil pomočnik odhajajočega Tita Vilanove Jordi Roura. Novi trener Kataloncev Argentinec Gerardo Martino se bo predstavil v petek.

POKAL ULIJA HOENESSA

München (Allianz Arena):
BAYERN - BARCELONA 2:0 (1:0)
71.137; Lahm 14., Mandžukić 87.

Bayern: Neuer (46./Starke), Rafinha (73./Can), Dante (59./van Buyten), Boateng (68./Kirchhoff), Alaba, Thiago (73./Pizarro), Robben (46./Shaqiri), Lahm (60./Luiz Gustavo), Kroos (68./Schweinsteiger), Ribery (67./Contento), Müller (46./Mandžukić).

Barcelona: Pinto (46./Olazabal), Montoya (46./Gomez), Bartra (46./Samper), Mascherano (46./Ilie), Adriano (46./Patric), Song (46./Roman), dos Santos (46./Espinosa), Sergi Roberto (46./Planas), Sanchez (46./Quintilla), Tello (46./Nieto), Messi (46./Femenia).

Sodnik: Felix Brych

Bayern osvojil Pokal Ulija Hoenessa