Etien Velikonja je znova potrdil odlično formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je znova potrdil odlično formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor še tretjič v tednu dni boljši od Rudarja
Šenčur zelo namučil Celjane

Šenčur je letos že izločil dva prvoligaša, Nafto in Koper. Na pragu presenečenja je bil tudi tokrat v Celju, saj je v 57. minuti povedel z 0:1. Po predložku Janeza Aljančiča z leve strani je zadel Albin Kotnik. V zadnjih minutah je zbranost gostov v obrambi popuščala in v 90. minuti so gostitelji dočakali izenačenje. Mrežo je z osmih metrov zatresel 18-letni Andraž Žurej.
Šenčur je imel predtem sicer dve lepi priložnosti za povišanje vodstva na 2:0. 20 minut pred koncem se je Dejan Božičić znašel pred vratarjem Maticem Kotnikom, a se je ta izkazal z lepo obrambo. Tik pred zadetkom Celja so v napad krenili štirje nogometaši Šenčurja, vendar niso znali izkoristiti številčne prednosti pred vrati tekmecev. Ker se je že prva tekma končala z izidom 1:1, sta ekipi morali odigrati podaljšek. V njem ni bilo zadetkov, zato so sledile 11-metrovke.
Kotnik ubranil dve 11-metrovki
2.000 gledalcev na Areni Petrol je spremljalo kar devet serij, na koncu pa je bila "loterija" srečnejša za gostitelje. Vratar Matic Kotnik je ubranil strela Albina Kotnika in Davida Svibna, medtem ko je bil pri Celjanih neuspešen le Jure Škafar. Branil je Gregor Šmajd. Zmago Celja je v zadnji seriji potrdil še en Kotnik - Tadej Kotnik.

Poleg Velikonje zadela še Berić in Tavares
Pri vijoličastih se je proti Rudarju z dvema zadetkoma znova najbolj izkazal Etien Velikonja, ki je dvakrat zatresel mrežo že na prvem srečanju v Velenju.
Rudar je v 8. minuti povedel, ko je z 20 metrov natančno pod prečko meril Rajko Rotman. Že minuto pozneje je izenačil Robert Berić z leve strani. Krčan je nato v 18. minuti podal Velikonji za 2:1, izid polčasa 2:2 pa je v 37. minuti z glavo postavil Denis Klinar.
V drugem polčasu je ritem igre padel, akcij je bilo manj. V 61. minuti so gostje zadeli mrežo domačih, toda Luka Majcen je bil v nedovoljenem položaju. Ob koncu tekme so gostom pošle moči, kar so Mariborčani izkoristili za dva zadetka. V 81. minuti je Velikonja po predložku Martina Milca z desne strani potrdil izjemno učinkovitost v spomladanskem delu, tik pred koncem pa je napredovanje potrdil Marcos Tavares, ki je iz bližine spretno ugnal vratarja Gregorja Finka.

Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi

CELJE
- Garmin Šenčur 9:8 (1:1, 0:0) 1:1 - po 11-metrovkah
2.000; Žurej 90.; Kotnik 57.

11-m: Verbič, Bezjak, Škafar (vratar brani), Medved, Krljanović, Krajcer, Centrih, Gobec, T. Kotnik; Božičič, A. Kotnik (vratar brani), Aljančič, Čatić, Bunderla, Košnik, Kern, Rant Roos, Sviben (vratar brani)

Celje:
M. Kotnik, Krajcer, Krljanović, Bezjak, Bakarić ( 46./Verbič ), Škafar, Gaber ( 78./T. Kotnik), Gobec, Centrih, Moćić ( 60./ Žurej), Medved.

Garmin Šenčur: Šmajd, Babič ( 65./Košnik), Aljančič, Kern, Ajdovec, Rant Roos, Brezarič ( 71./Sviben), A. Kotnik, Božičič , Pavlin ( 90./Čatić), Bunderla .

Sodnik: Dejan Balažič (Šmarje - Sap)


MARIBOR - Rudar 4:2 (2:2) 4:2
1.500; Berić 9., Velikonja 18., 81., Tavares 90.; Rotman 8., Klinar 37.

Maribor: Pridigar, Milec , Vidović, Rajčević, Viler, Ibraimi , Mertelj, Lesjak ( 72./Filipović), Cvijanović, Berić ( 64./Tavares), Velikonja ( 90./Volaš).

Rudar: Fink, Dedić, Novaković , Stojnić, Rotman, Žinko, Tolimir, Klinar ( 89./Purišić), Rošer, Trifković ( 88./Bizjak), Majcen ( 87./Podlogar).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Finale bo 23. maja v Stožicah.

Maribor še tretjič v tednu dni boljši od Rudarja
Šenčur zelo namučil Celjane