Bastian Schweinsteiger je k Bayernu prišel leta 1998, štiri leta kasneje pa je debitiral za prvo ekipo. Zdaj je postal prvi Nemec, ki bo zaigral za najtrofejnejši angleški klub. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger je k Bayernu prišel leta 1998, štiri leta kasneje pa je debitiral za prvo ekipo. Zdaj je postal prvi Nemec, ki bo zaigral za najtrofejnejši angleški klub. Foto: EPA
Matteo Darmian
Matteo Darmian se bo prvič v karieri preizkusil v tujini. Foto: EPA
Depay okrepil Manchester United

"Dogovorili smo se o prestopu Schweinsteigerja. Bastian želi pred koncem kariere poskusiti nekaj novega. Prosil nas je, da upoštevamo njegove želje," je prestop vezista potrdil predsednik Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge.

Nato pa nadaljeval: "Obžalujem, da nas želi zapustiti, saj je Bastian eden naših najboljših igralcev. S klubom je dosegal velike uspehe. Želim mu vse najboljše tudi v nadaljevanju. Prepričan sem, da bo na Old Traffordu dobro igral."

Triletna pogodba za 10 milijonov evrov na sezono
30-letni "Schweini" je imel z Bayernom še enoletno pogodbo, zato bo Manchester United plačal približno 16 milijonov evrov odškodnine. Rdeči vragi so 30-letnemu vezistu ponudili triletno pogodbo, po kateri bo na sezono zaslužil deset milijonov evrov. Kapetan nemške reprezentance je od leta 2002 član prve ekipe Bayerna, s katerim je osemkrat postal nemški prvak, leta 2013 pa z Bavarci osvojil tudi Ligo prvakov. V zadnjih dveh sezonah je imel precej težav s poškodbami in se tako ni naigral pod taktirko Pepa Guardiole. Z nemško reprezentanco, za katero je zbral že 111 nastopov, je lani postal svetovni prvak.

Manchester vrgel oko tudi na Schneiderlina
Za prihodom Nemca stoji trener Manchestra Nizozemec Louis van Gaal, ki je z njim že sodeloval dve sezoni, ko je vodil Münchenčane. Nizozemski strokovnjak naj bi si močno želel tudi vezista Southamptona Morgana Schneiderlina, ki pa je z odškodnino približno 35 milijonov evrov (zaenkrat) še nedosegljiv.

Van Gaal potrdil prihod Darmiana
Novo ime med "rdečimi vragi" je tudi italijanski bočni branilec Matteo Darmian. Manchester United bo zanj Torinu odštel okoli 18 milijonov evrov. Ob tej odškodnini naj bi bila dva milijona še bonusov. Desni bočni branilec se je že zahvalil navijačem Torina in dejal, da je navdušen pred izzivom, ki ga čaka v nadaljevanju kariere. Prihod italijanskega reprezentanta pa je potrdil tudi trener rdečih vragov van Gaal. Darmian je od leta 2011 igral za Torino, pred tem pa je bil član Palerma, kjer je bil eno sezono, in Milana, kjer je igral tudi v mlajših selekcijah. Milan ga je vmes posodil Padovi.

Forlan novi član Penarola
Legendarni urugvajski napadalec Diego Forlan se vrača v domovino. 36-letni nogometaš je podpisal za najuspešnejši urugvajski klub Penarol, kjer je bil eno leto v mlajših selekcija. Nazadnje je igral na Japonskem za Cerezo iz Osake. V Evropi je bil najboljši posameznik svetovnega prvenstva 2010 član Manchester Uniteda, Villarreala, Atletica in Interja.

El Shaarawy iz Milana v Monaco
Tretjeuvrščeno moštvo španskega prvenstva, Atletico Madrid, je 15 milijonov evrov odštel za belgijskega reprezentanta Yannicka Ferreiro-Carrasca, ki je bil nazadnje član Monaca. 21-letni krilni napadalec prihaja v Madrid kot zamenjava za Ardo Turana, ki se je preselil v Barcelono. Monaco pa bo iz Milana pripeljal 22-letnega Italijana Stephana El Shaarawyja, ki bo podpisal petletno pogodbo, s katero bo služil tri milijone evrov letno.

Depay okrepil Manchester United