Louis van Gaal in Bastian Schweinsteiger zelo dobro poznata igro Wolfsburga. Foto: EPA
Louis van Gaal in Bastian Schweinsteiger zelo dobro poznata igro Wolfsburga. Foto: EPA
Dieter Hecking in Julian Draxler
Dieter Hecking in Julian Draxler nista bila zadovoljna po sobotnem porazu proti Dortmundu, a pravi izpit za volkove bo v torek. Foto: EPA
Borussia Mönchengladbach
Borussia iz Mönchengladbacha je v silovitem naletu. Andre Schubert je preporodil ekipo, v soboto pa je na kolena spravil še vodilni Bayern. Foto: EPA
Atletico Madrid
Nogometaši Atletica so opravili sklepni trening na stadionu Luz. Foto: EPA

Rdeči vragi bodo zelo oslabljeni na Volkswagen Areni. Manjkala bosta tudi Wayne Rooney (poškodba gležnja) in Morgan Schneiderlin, že od prej so poškodovani Phil Jones, Ander Herrera, Antonio Valencia, Marcos Rojo in Luke Shaw. Angleži bodo pod velikim pritiskom, saj morajo zmagati, če bo PSV doma ugnal moskovski CSKA.

Hecking: Želimo doseči zgodovinski mejnik
Volkovi so v soboto doma izgubili proti dortmundski Borussii, v 93. minuti je srečanje odločil Šindži Kagava. To je bil prvi poraz Wolfsburga na Volkswagen Areni na zadnjih 29 srečanjih v Bundesligi.

"Sploh se ne ukvarjamo z Manchester Unitedom, ampak razmišljamo le o svoji igri. Ne čutimo posebnega pritiska. Vsi igralci so zelo motivirani, želijo doseči zgodovinski mejnik, prvi preboj v izločilne boje. Sposobni smo se kosati tudi z najbolj trofejno ekipo v Angliji. Nikakor ne bomo šli v tekmo z željo po točki, ampak hočemo zmagati," je pojasnil trener Dieter Hecking.

Trener Uniteda Louis van Gaal ima dobre izkušnje z Wolfsburgom. Z Bayernom je dobil tri od štirih medsebojnih srečanj v Bundesligi, prvo tekmo v skupinskem delu Lige prvakov konec septembra pa so rdeči vragi dobili z 2:1.

"Seveda ne morem biti zadovoljen z našo učinkovitostjo na zadnjih tekmah. Mislim, da ne igramo slabo, in morda se nam odpre prav v torek. Zelo pomembno je, da se prebijemo v izločilne boje. Ne smemo se zanašati na izid iz Eindhovna, zmagati moramo v vsakem primeru," je razlagal van Gaal, ki je pohvalil tudi Bastiana Schweinsteigerja: "To je moj veliki prijatelj!"
"Mislim, da pritisk ne sme biti prevelik. Doma smo premagali Wolfsburg, v torek moramo še enkrat ponoviti tako predstavo. Na vsakem srečanju si priigramo veliko priložnosti. Enkrat se nam mora odpreti v napadu," je poudaril "Schweini", ki je poleti iz Bayerna prestopil na Old Trafford.

Cocu: Doživeti nepozabno noč
Ob morebitnem porazu Manchester Uniteda bi PSV napredoval že z remijem proti CSKA-ju. Moskovčani imajo tudi svojo računico, z zmago bi se prebili v šestnajstino finala Evropske lige, PSV pa bi ostal praznih rok.

"CSKA je zelo neugodna ekipa, nevarni so s prehodi iz obrambe v napad. Vsi v klubu si želimo doživeti nepozabno noč, ki je nikoli ne bomo pozabili. Na stadionu bomo spremljali tudi izid iz Wolfsburga, igralci pa bodo osredotočeni le na našo tekmo," je poudaril trener PSV-ja Philipp Cocu.

Bo Sevilla izpadla iz Evrope?
V skupini D bo Manchester City gostil Borussio iz Mönchengladbacha, ki je v soboto zadala Bayernu prvi poraz v Bundesligi v letošnji sezoni (3:1). Andre Schubert je popolnoma preporodil ekipo in si želi nadaljevati evropsko sezono tudi spomladi v Evropski ligi. Borussia potrebuje zmago na stadionu Etihad, če bo Sevilla doma premagala Juventus. Torinčanom za prvo mesto zadostuje že točka na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. Andaluzijci so maja zmagali v Evropski ligi, letos pa jim ne gre po načrtih.

Atletico za prvo mesto potrebuje zmago v Lizboni
Benfica bo na derbiju skupine C gostila madridski Atletico. Prvo medsebojno srečanje so dobili Lizbončani na stadionu Vicente Calderon z 2:1, zato bi jim za prvo mesto zadostovala že točka v torek. Galatasaray potrebuje točko proti Astani za tretje mesto.

6. krog, skupina A:
PARIS SG - ŠAHTAR

REAL MADRID - MALMÖ

Lestvica:                            
REAL MADRID *        5  4 1 0 11:3 13
PARIS SG *           5  3 1 1 10:1 10
ŠAHTAR               5  1 0 4  7:12 3
MALMÖ                5  1 0 4  1:13 3



Skupina B:
WOLFSBURG - MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:
Wolfsburg:
Benaglio, Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez, Guilavogui, Arnold, Vieirinha, Draxler, Caligiuri, Dost.

Manchester United: de Gea, Darmian, Smalling, Blind, Varela, Carrick, Schweinsteiger, Lingard, Fellaini, Depay, Martial.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



PSV EINDHOVEN - CSKA MOSKVA

Lestvica:                            
WOLFSBURG            5  3 0 2  6:4  9
MANCHESTER UNITED    5  2 2 1  5:4  8
PSV EINDHOVEN        5  2 1 2  6:6  7
CSKA MOSKVA          5  1 1 3  4:7  4




Skupina C:
BENFICA - ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:
Benfica: Julio Cesar, Andre Almeida, Lisandro Lopez, Jardel, Eliseu, Fejsa, Samaris, Renato Sanches, Gaitan, Goncalo Guedes, Raul Jimenez.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Gimenez, Filipe Luís, Gabi, Saul, Koke, Carrasco, Griezmann, F. Torres.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)



GALATASARAY - ASTANA

Lestvica:                            
ATLETICO MADRID *    5  3 1 1  9:2 10
BENFICA *            5  3 1 1  9:6 10
GALATASARAY          5  1 1 3  5:9  4
ASTANA               5  0 3 2  4:10 3



Skupina D:
MANCHESTER CITY - BORUSSIA (M)

SEVILLA - JUVENTUS

Lestvica:                            
JUVENTUS *           5  3 2 0  6:2 11
MANCHESTER CITY *    5  3 0 2  8:6  9
BORUSSIA (M)         5  1 2 2  6:8  5
SEVILLA              5  1 0 4  7:11 3

* - v osmini finala