Dinamo je od sezone 2005/2006 osvojil vse naslove hrvaškega prvaka. Foto: EPA
Dinamo je od sezone 2005/2006 osvojil vse naslove hrvaškega prvaka. Foto: EPA

malverzacij pri transferjih nogometašev za izpustitev iz pripora plačati 1,85 milijona evrov varščine.

V priporu bo ostal tudi njegov sin Mario Mamić. Hrvaška policija je v sredo prijela Zdravka Mamića in še štiri osebe, zaradi suma, da so pri domnevno spornih transferjih nogometašev oškodovali klub za približno 80 milijonov kun (10,5 milijona evrov).

Zdravka Mamića so prijeli tudi na začetku julija letos zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, s čimer naj bi oškodoval klub in državo za 130 milijonov kun (17,1 milijona evrov). Takrat so prijeli tudi Mamićevega brata Zorana Mamića, izvršnega predsednika hrvaške nogometne zveze in nekdanjega direktorja Dinama Damirja Vrbanovića ter delavca davčne uprave Milana Pernarja. Sredi julija so jih spustili ob varščini.

Sodišče je v četrtek razveljavilo julijsko varščino za Zdravka Mamića za sedem milijonov kun (921.000 erov). Denar bodo vrnili Mamiću, a so obenem določili novo varščino, ki je dvakrat višja kot prva.

Za Maria Mamića so določili pet milijonov kun (658.000 evrov) varščine, če se želi braniti s prostosti. Poleg Mamićev, očeta in sina, ter Vrbanovića so v sredo prejeli tudi dva podjetnika iz Istre Igorja Kroto in Sandra Stipančića, ne pa Mamićevega nečaka in menedžerja športne agencije ASA, kot so v sredo neuradno poročali hrvaški mediji po začetku nove policijske akcije proti Mamiću. Krota bo za izhod iz pripora moral plačati štiri milijone kun (526.000 evrov) varščine, Stipančić pa dva milijona kun (263.000 evrov), je objavilo sodišče.