Ronaldinho je zadnjo tekmo odigral pred tremi leti za Fluminense. Foto: EPA
Ronaldinho je zadnjo tekmo odigral pred tremi leti za Fluminense. Foto: EPA

"Ustavil se je, konec je," je povedal njegov brat in agent Roberto de Assis Moreira. "Vedno nasmejani čarovnik Camp Noua," je v čast Ronaldinha tvitnila Barcelona in zraven dodala tudi sliko Brazilca.

"Ronnie" je navdušil celo navijače Reala, ki so mu namenili stoječe ovacije na "el clasicu" 19. novembra 2005. Barcelona je na stadionu Santaigo Bernabeu odpravila Real kar s 3:0. V majicah Gremia, PSG-ja, Barcelone, Milana, Flamenga, Atletica Mineira, Queretara in Fluminenseja je odigral 728 tekem in skupaj zabil 280 golov. Za reprezentanco Brazilije je dosegel 33 golov na 97 tekmah med letoma 1999–2013.

Ronaldinho velja za enega najboljših kreativnih nogometašev svoje generacije, v času, ko je navduševal pri Barceloni, je prejel tudi zlato žogo za najboljšega nogometaša sveta. S katalonskim velikanom je osvojil Ligo prvakov maja 2006 in dva naslova španskega državnega prvaka (2005 in 2006), italijanski prvak je bil z Milanom. Leta 2002 je z Brazilijo osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Pred nekdanjim zvezdnikom je zdaj poslovilna turneja: "Imeli bomo številne dogodke v Braziliji, Evropi in Aziji, dogovarjamo se tudi z brazilsko reprezentanco."

"Na obraze večine ljudi si narisal nasmeh, Ronaldinho. Upam, da boš 'drsel' čez življenje tako, kot si 'drsel' mimo vseh drsečih štartov tvojih tekmecev," je zapisal na twiterju legendarni Pele.