Patrice Evra je že pred tekmo izgubil živce. Foto: AP
Patrice Evra je že pred tekmo izgubil živce. Foto: AP

Na žalitve se ne smeš odzivati na takšen način, ne glede na to, kako hude so. Mora se naučiti v takšnih primerih ohraniti hladno glavo.

Trener Marseilla Rudi Garcia o Patriceu Evraju
Eric Cantona
Eric Cantona si je zaradi tega udarca kung-fuja leta 1995 prislužil devetmesečno prepoved igranja. Foto: Reuters

36-letnik, ki od letos brani barve Olympiqua iz Marseilla, se je ob igrišču v Guimaraesu soočil z navijači lastnega kluba, enemu je namenil tudi visok udarec z nogo, zaradi česar je bil še pred obračunom z Vitorio, ki so ga Velodromci izgubili z 1:0, izključen.

Francoski športni časnik L'Equipe poroča, da so Evraja, ki je bil v preteklosti že večkrat udeležen v incidentih, Marseillovi navijači zbadali že dobre pol ure pred tekmo.

Po poročanju omenjenega časopisa je nekdanji francoski reprezentant sprva pristopil do navijačev in se želel na miren način pogovoriti, a se je položaj zelo hitro poslabšal. Najprej je v navijače brcnil žogo, nato je enemu izmed njih namenil še udarec v zgornji del telesa.

Garcia: Ne bi se smel tako odzvati
Kaj je sprožilo nasilen odziv nogometaša, ni znano, a najverjetneje je šlo za ostre žaljivke. "Patrice ima dovolj izkušenj, vsekakor ne bi se smel tako odzvati," je po tekmi dejal trener Marseilla Rudi Garcia in dodal: "Na žalitve se ne smeš odzivati na takšen način, ne glede na to, kako hude so. Mora se naučiti v takšnih primerih ohraniti hladno glavo."

Hurtado porazil Velodromce
Nogometaši Marseilla so obračun 4. kroga Evropske lige na Portugalskem izgubili z 1:0, deset minut pred iztekom rednega dela srečanja je francoskega prvoligaša pokopal Paolo Hurtado.

Spomin na Cantonajev udarec kung-fuja
Incident je sicer sprožil spomine na zloglasnega Erica Cantonaja. Tedanji nogometaš Manchester Uniteda se je leta 1995 na Selhurst Parku proti Crystal Palaceu z udarcem kung-fuja spravil nad navijača, s čimer si je prislužil rdeči karton in devetmesečno prepoved igranja.

Klub suspendiral Evraja
Marseille je v petek zvečer suspendiral Evraja. Kakšno kazen mu bo naložil, bo znano po pogovoru s 36-letnim branilcem.

Incident pred tekmo v Guimaraesu:


Cantonajev udarec na Selhurst Parku leta 1995:

Na žalitve se ne smeš odzivati na takšen način, ne glede na to, kako hude so. Mora se naučiti v takšnih primerih ohraniti hladno glavo.

Trener Marseilla Rudi Garcia o Patriceu Evraju