Plečnikov stadion - hram prve slovenske nogometne pravljice ali divjina? Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Plečnikov stadion - hram prve slovenske nogometne pravljice ali divjina? Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Stadion, ki je v preteklosti gostil nemalo kultnih tekem Olimpije in slovenske nogometne reprezentance, še vedno žalostno propada. Projekt za obnovo objekta je zamrznjen že pet let, za kar naj bi bili po mnenju Joca Pečečnika, večinskega lastnika družbe Bežigrajski športni park, d. o. o., krivi predvsem stanovalci v bližnjih blokih.

Pečečnik zagrozil z odškodninsko tožbo
"Ljudem bom dal jasno sporočilo, da ne morejo početi v tej državi, kar želijo pod oznako 'javni interes'. Nekdo se bo moral pokesati, to odplačati in tukaj ne bodo lahke stvari," je dejal Pečečnik, ki je zagrozil z odškodninskimi tožbami zoper stanovalce, ki naj bi po njegovem mnenju nagajali pri projektu obnove. Zapletalo se je sicer že s pridobivanjem spomeniških in okoljevarstvenih soglasij. "Čas je, da si v tej državi vsak, ki hoče gojiti solato sredi centra, tega ne more privoščiti, ker je to njegov zasebni interes," še dodaja Pečečnik.

Obnova stadiona naj bi stala 200 milijonov evrov in bi lahko pomembno vplivala na zagon slovenskega gospodarstva. Prebivalci blokov na Pečečnikove besede ne dajo veliko, saj naj bi nastopali le zoper nepravilnosti v postopku, moti jih pa predvsem načrtovana pozidava zelenice, na kateri imajo svoje vrtove.

Stadion za Bežigradom propada - Pečečnik bo tožil
Stadion za Bežigradom propada - Pečečnik bo tožil