Sergio Floccari je igral sijajno in dvakrat zatresel mrežo Jasmina Handanovića. Foto: Reuters
Sergio Floccari je igral sijajno in dvakrat zatresel mrežo Jasmina Handanovića. Foto: Reuters
Visoka zmaga Lazia v Ljudskem vrtu

Takšne premoči Lazia, ki ni igral v najboljši zasedbi, v Ljudskem vrtu ni bilo pričakovati, saj je bil Maribor na tekmi v Rimu precej enakovreden. S kombinatorno igro v napadu je že ob polčasu vodil z 0:3. V 51. minuti je po sijajni akciji Floccarija povedel z 0:4 in imel v 76. minuti dve veliki priložnosti za "petardo", vendar se je izkazal Jasmin Handanović. Končni izid je po "sprehodu" v kazenskem prostoru postavil Marcos Tavares.

Cvijanović: "Nadigrali so nas"
"Nadigrali so nas. Zdaj vidimo, zakaj so tako visoko v Serie A. Pokazala se je kakovost, kaznovali so vsako napako in rezultat je realen," je tekmo pošteno ocenil Goran Cvijanović, ki je tik pred polčasom zatresel prečko. Lazio je prevladoval od prve minute. Čeh Libor Kozak je v 16. minuti po domiselni globinski podaji Hernanesa lobal Jasmina Handanovića, na 0:2 je z glavo povišal branilec Stefan Radu, izjemni Floccari pa je v 38. minuti po podaji Edersona kronal hitro akcijo gostov.

Mojstrovina Floccarija
Obleganje Handanovićevih vrat se je v mrzlem Ljudskem vrtu nadaljevalo tudi v drugem polčasu, vrhunec pa je bil v 51. minuti, ko je Floccari krenil s sredine, pretekel več kot 50 metrov, preigral vso obrambo in s 17 metrov matiral še Handanovića. Ta se je izkazal, ko je vrhunsko ubranil zaporedna strela Michaela Cianija in Lorika Cana. V 84. minuti je Marcos Tavares izpeljal lepo akcijo, preigral štiri igralce Lazia in dosegel častni zadetek.

Lazio kaznoval vsako napako
"Začeli smo pogumno, a se je videlo, da smo slabo sprejemali žogo in bili nenatančni. Upali smo, da Lazio ne bo tako močan. Da smo bili hrabri, ni veliko pomagalo, ker je bil tekmec zelo učinkovit in nas je iz vsake priložnosti kaznoval. To je bil kar šok. Jasno je, da nismo doma vajeni izgubljati z 0:3 in težko se je bilo pobrati," je povedal trener Darko Milanič. Maribor je tako v skupini J končal na zadnjem mestu, a vseeno je pustil veliko boljši vtis kot lani, ko je osvojil le točko.

Vladimir Petković, trener Lazia: "Na to tekmo smo se maksimalno pripravili, saj je bil tekmec izredno močan. Nekatere stvari smo skušali spremeniti, nekoliko tudi zato, da presenetim tekmeca, pa tudi kot priprava na prihodnje tekme, ko bomo rabili napadalno igro. Seveda sem zadovoljen s predstavo fantov. Vedno koristi dodatna taktika. Naš sistem 3-4-3 je bil zmagovalen."

Evropska liga, 6. krog, skupina J
MARIBOR - LAZIO 1:4 (0:3)
11.500; Tavares 84.; Kozak 16., Radu 32., Floccari 38., 51.
Maribor: Handanović, Rajčević, Potokar, Trajkovski, Filipović ( 56./Dodlek), Mezga ( 80./Črnic) , Ibraimi, Cvijanović (80./Arghus), Mertelj, Berić, Tavares.
Lazio: Bizzarri, Lulić, Radu (56./Gonzalez), Ciani , Cavanda , Cana, Ederson, Hernanes ( 56./Scaloni), Onazi, Floccari, Kozak ( 78./Rozzi).
Sodnik: Istvan Vad (Madžarska)


TOTTENHAM - PANATHINAIKOS 3:1 (1:0)
32.554; Adebayor 29., Dempsey 76., Defoe 83.; Zeca 54.

Tottenham:
Friedel, Walker, Caulker, Vertonghen, Naughton , Sandro, Carroll ( 75./Dembele), Lennon ( 87./Livermore), Dempsey ( 80./Sigurdsson), Defoe, Adebayor.

Panathinaikos: Karnezis, Seitaridis, Triantafyllopoulos, Vyntra, Spiropoulos , Vitolo, Sow ( 60./Christodoulopoulos ), Zeca, Sissoko, Mavrias ( 83./Fornaroli), Toche ( 78./Petropoulos).

Sodnik: Pawel Gil (Poljska)


Lestvica:
LAZIO * 6 3 3 0 9:2 12 TOTTENHAM * 6 2 4 0 8:4 10 ---------------------------------- PANATHINAIKOS 6 1 2 3 4:11 5 MARIBOR 6 1 1 4 6:10 4 * - v 1/16-finala

Visoka zmaga Lazia v Ljudskem vrtu