Potem ko Barceloni v četrtfinalu letošnje Lige prvakov v 180 minutah ni uspelo najti poti do Juventusove mreže, je Neymar na prijateljski tekmi v New Jerseyju že v prvem polčasu dvakrat premagal  Buffona. Foto: Reuters
Potem ko Barceloni v četrtfinalu letošnje Lige prvakov v 180 minutah ni uspelo najti poti do Juventusove mreže, je Neymar na prijateljski tekmi v New Jerseyju že v prvem polčasu dvakrat premagal Buffona. Foto: Reuters

Barcelona je pod vodstvom novega trenerja Ernesta Valverdeja na stadionu MetLife v New Jerseyju pred 80 tisoč gledalci Juventus v okviru mednarodnega pokala prvakov premagala z 2:1 in dobila nekaj malega zadoščenja za poraz v četrtfinalu letošnje Lige prvakov.

Neymar (igral je v prvem polčasu) je prvi zadetek dosegel v 15. minuti, ko je učinkovito zaključil dvojno podajo s Pacom Alcacerjem. Deset minut pozneje je sledila mojstrovina, saj je v kazenskem prostoru preigral celotno Juventusovo obrambno vrsto in na koncu premagal še Buffona.

Brazilec naj bi bil na pragu prestopa v Paris SG, ki je pripravljen zanj plačati dobrih 220 milijonov evrov, kar bi bil z naskokom najdražji nakup v zgodovini nogometa.

V drugem polčasu, ko je Allegri na igrišče poslal nekaj svojih udarnih mož (tudi Higuaina in Dybalo), je bil Juventus nevarnejši. Po dobri uri igre je izjemen strel sprožil Paulo Dybala, a je bil Adrian Ortola dobro postavljen, v naslednji akciji, ko je Giorgio Chiellini lepo meril z glavo, pa je bil Ortola nemočen.

New Jersey:
JUVENTUS - BARCELONA 1:2 (0:2)
Chiellini 62.; Neymar 15., 26.

Juventus: Buffon (46./Szczesny); Lichtsteiner (46./De Sciglio), Benatia (70./Mandragora), Barzagli (46./Chiellini), Asamoah (60./Alex Sandro); Khedira (46./Rincon), Marchisio (46./Pjanić); Sturaro (60./Cuadrado), Lemina (60./Dybala), Betancur (60./Douglas Costa); Mandžukić (60./Higuain).

Barcelona: Cilessen (46./Ortola); Aleix Vidal (46./Semedo), Pique (46./Marlon Santos), Mascherano (46./Umtiti), Digne (46./Jordi Alba); Rakitić (46./Sergi Roberto), Samper (46./Busquets), Iniesta (46./Alena); Neymar (46./Arda Turan), Alcacer (46./L. Suarez), Messi (46./ D. Suarez).


ZDA v finalu zlatega pokala
ZDA so se po zmagi nad Kostariko z 2:0 (0:0) uvrstile v finale zlatega pokala. V Dallasu sta bila strelca Jozy Altidore v 72. in Clint Dempsey v 82. minuti. Finale bo v sredo, tekmec Američanov pa bodo zmagovalci druge polfinalne tekme med Mehičani in Jamajčani.