Milivoje Novakovič je odlično sezono končal na 6. mestu lestvice strelcev Bundeslige. Foto: EPA
Milivoje Novakovič je odlično sezono končal na 6. mestu lestvice strelcev Bundeslige. Foto: EPA
Novakovič: V Kölnu bi lahko prevzel kakšno funkcijo

30-letni napadalec igra v Kölnu le tri leta, a je tam pustil globok vtis, navsezadnje nosi tudi kapetanski trak. Tako se mu po koncu kariere lahko obeta tudi zaposlitev v klubu.
Rad bi igral na evropskih tekmovanjih
V Kölnu je zadovoljen, tako se motiv po prestopu skriva v njegovi veliki želji po igranju na evropskih tekmovanjih. To pa bi mu v sezoni 2009/2010 tako Stuttgart (Liga prvakov) kot Hamburg (Evropska liga) lahko omogočila. Sam meni, da bi se vrednost prestopa lahko gibala okrog 10 milijonov evrov.

Zaradi poškodbe dimelj zadnji dve tekmi v Bundesligi ni odigral, trenirati naj bi začel v dveh ali treh tednih, s čimer bi lahko prišel pravočasno v kader za zadnje štiri tekme slovenske nogometne reprezentance na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

V videu na desni strani si lahko ogledate daljše odgovore Milivoja Novakoviča.

Kdaj bo še prišla tako lepa priložnost?
Novakovič je prepričan, da ima Slovenija še vedno možnosti za preboj na 2. mesto, ki pelje na dodatne kvalifikacije. Prepričan je, da Slovenija za ta dosežek potrebuje vsaj 10 točk, prav na vsaki od preostalih štirih tekem pa bo Slovenija igrala na zmago, saj ne ve, kdaj bo naslednjič prišla tako lepa priložnost za uvrstitev na SP.


S. J./S. J.
Novakovič: V Kölnu bi lahko prevzel kakšno funkcijo