Palermo, peta ekipa lanske Serie A, je na prvi tekmi zmagal s 3:0. Foto: EPA
Palermo, peta ekipa lanske Serie A, je na prvi tekmi zmagal s 3:0. Foto: EPA
Delio Rossi previden pred povratno tekmo

Štajerska prestolnica je v napetem pričakovanju četrtkove povratne tekme 4. predkroga Evropske lige med Mariborom in Palermom, ki se bo začela ob 20.45, prenos pa bo na TV SLO 2. Poln Ljudski vrt bo upal na presenetljiv razplet, potem ko je Maribor prvo tekmo izgubil s 3:0.

"Garati bo treba v obrambi in zabijati gole. Čim prej, tem bolje. Mislim, da smo tega sposobni," pravi Armin Bačinovič, ki bo verjetno odigral zadnjo tekmo v vijoličastem dresu, saj naj bi skupaj z Josipom Iličičem kariero nadaljeval v Italiji. Morda prav pri Palermu, v igri za obetavna igralca pa je tudi Napoli, sodeč po izjavah Amirja Ružniča, ki se z Zlatkom Zahovičem pogaja o prestopu obeh.

Nogometaši Palerma so imeli ob 19. uri trening na Ljudskem vrtu, ki je bil za predstavnike medijev odprt le prvih 15 minut.

Vratar Marko Pridigar in Aleš Mejač sta kaznovana, nadomestila ju bosta 20-letni Matej Radan (v Palermu se ni ustrašil zahtevnega izziva) in na desnem boku Aleš Mertelj: "Na tekmi proti Nafti je Mertelj solidno opravil nalogo, čeprav nima veliko prakse na tem položaju. V Palermu je bilo na desnem boku veliko nasprotnikovih akcij zlasti v prvem polčasu. Mertelj bi lahko s svojo hitrostjo in telesnimi sposobnostmi s pomočjo bočnega veznega igralca dobro opravil nalogo," pravi trener Darko Milanič.

Milanič opozarja, da bo treba biti maksimalno pazljiv vso tekmo. Dobljeni gol bi verjetno že pokopal vse upe. Obrambni igralec Aleksander Rajčević: "Upam, da bodo igrali na rezultat in da ne bodo napadali, kar bi nam ustrezalo. Zadeti bo treba že iz prve priložnosti, in če se nam odpre, upam na čudež!"

Mertljev položaj na sredini naj bi zapolnil Goran Cvijanović.

Mariborčani so dopoldne opravili trening, po prostem popoldnevu pa so se zvečer spet srečali in bodo noč pred tekmo preživeli v karanteni. Čeprav je njihova motivacija na vrhuncu, so za dodaten adrenalin poskrbeli njihovi navijači. Viole so namreč že na treningu pripravile južnoameriško ozračje.

Delio Rossi previden pred povratno tekmo