Marcos Tavares je bil v Plznu edini napadalec. V sredo naj bi mu družbo v konici delal Fajić ali Mendy. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares je bil v Plznu edini napadalec. V sredo naj bi mu družbo v konici delal Fajić ali Mendy. Foto: Aleš Fevžer
Maribor je doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Foto: BoBo
Ante Čačić
Ante Čačić zahteva popolno mobilizacijo ekipe. Foto: Ervin Čurlič
Mejač, Čačić in Viler po tekmi v Plznu

"Najprej sem se prijel za glavo, ker smo dobili gol. Drugič pa zato, ker je šlo po moji strani. Takšen je nogomet. Enkrat ga daš, enkrat ga dobiš. Škoda 90. minute, to je dokaz, kako je nogomet zanimiv, nepredvidljiv šport. V slačilnici je bilo zelo pozitivno vzdušje. Vsi smo dali glave gor, trenerji in športni direktor so nam rekli, da smo odigrali odlično tekmo in da imamo še veliko za pokazati na drugi tekmi," je po uvodnem obračunu zadnjega predkroga za Ligo prvakov proti Viktorii dogajanje opisal Mitja Viler in dodal: "Mislim, da v Ljudskem vrtu 2:0 ni neki škandal. Zadnja tekma je bila 5:1. Jaz mislim, da Viktoria Plzen ne igra dobro v obrambi."

Češki prvaki so v uvodu silovito pritisnili in hitro dosegli gol, toda v nadaljevanju so vijoličasti dokazali, da se z njimi da igrati. Zmedel jih ni niti drugi zadetek Plzenčanov. (Evro)gol upanja je sredi drugega dela dosegel eden izmed najboljših mož na igrišču Aleš Mejač: "Imel sem novo vlogo na izjemno pomembni tekmi. Gol, ki sem ga dosegel, je bil nagrada za ves moj trud. Škoda za prejeti gol v 90. minuti. 2:1 bi bilo nekaj povsem drugega. Doma bomo ob pomoči navijačev še boljši in treba je stremeti k temu, da dosežemo še dva zadetka."

Jasmin Handanović ni mogel preprečiti niti enega od treh zadetkov: "Ni tako slabo, kot kaže rezultat, definitivno ne. Še smo živi. 2:0 nas pelje naprej. Menim, da bo v Ljudskem vrtu pred našimi navijači povsem druga pesem. Za vsako napako smo bili kaznovani. V drugem polčasu smo imeli pred tretjim golom vse niti igre v naših rokah. Kar je, je. Prepričan sem, da bomo 90 minut v Mariboru maksimalno izkoristili."

Mariborčani so tako pod Antejem Čačićem doživeli prvi poraz v 11 tekmah. V sredo ob 20. uri bo šlo v Ljudskem vrtu za veliko stvar, za veliko denarno pogačo. Treba bo dati vsaj dva gola. 12. igralca bodo imeli vijoličasti v izjemnih navijačih, ki jih je pohvalil tudi Viler: "Naj si Čehi pogledajo na Youtubu, kako se navija v Mariboru, da se malo pripravijo. To, kar so ti iz Plzna naredili, je podobno gledališču. Viole so jih preglasile. Mi smo zmagali v tem navijaškem dvoboju. Mislim, da vsa Slovenija diha z nami, ker so lahko vsi videli, kako lepo igramo, kako dobro igramo. Mislim, da sta lahko Slovenija in predvsem Maribor optimistična."

Čačić je za spletno klubsko stran povedal: "Rezultat daje prednost ekipi Viktorie, vendar smo še živi. Po nekaj vmesnih težavah smo se vrnili z golom Mejača, imeli obetavno situacijo, toda ni se izšlo po željah. Žal mi je zaradi tretjega gola, zgodba pa še zdaleč ni zaključena. Ob novem soočenju bomo močnejši za nekaj igralcev, vračajo se Arghus, Filipović in Mezga. V Ljudskem vrtu lahko poskrbimo za negotov povratni dvoboj."

"Gostitelji so bili učinkovitejši, včasih je v športu treba priznati tekmecu, da je bil boljši. Moramo vedeti, da je bila na drugi strani kvalitetna ekipa, ki ima prepoznavno igro. Naše napake so spretno izkoristili. Naša posest žoge ni bila dovolj učinkovita, nismo imeli hitrega prenosa žoge. Imeli smo tudi veliko dobrih zadev, a je zmanjkalo konkretnosti. Poraz ne bi smel negativno vplivati na ekipo, saj smo pokazali, da nismo po naključju v play offu. Žal pa na tem nivoju tekmovanja ni milosti. Če narediš preveč tehničnih napak, so kaznovane. O zadevah, s katerimi nisem zadovoljen, se bom pogovoril z igralci. Zdaj bo treba storiti vse za popolno mobilizacijo ekipe," je še dejal Čačić.

Če Mariborčanom ne uspe, bodo evropsko tekmovanje nadaljevali v skupinskem delu Evropske lige.

Mejač, Čačić in Viler po tekmi v Plznu