Maribor pod vodstvom Anteja Čačića še ni doživel poraza. Foto: Aleš Fevžer
Maribor pod vodstvom Anteja Čačića še ni doživel poraza. Foto: Aleš Fevžer
Vijoličaste čaka na Češkem vroče vzdušje. Foto: EPA
Čačić in Tavares pred tekmo v Plznu

Na Češkem ne bo novopečenega reprezentanta Željka Filipovića (kartoni), pod vprašajem pa je tudi nastop Brazilca Arghusa in Dejana Mezge, ki še nista okrevala po poškodbi. Aleksander Rajčević, ki je dobil na zadnji prvenstveni tekmi proti Celju udarec v gleženj, naj bi bil nared.

"Čaka nas težka tekma, a ne bo nič lažja za domače. Ne bomo mogli računati na Filipovića in najverjetneje Arghusa. Videli bomo, v kakšnem stanju bomo. A tisti, ki so zdravi, dajejo slutiti, da zmoremo in da bomo skušali prvo tekmo dobiti. V Mariboru se bo odločalo, kdo gre v Ligo prvakov," je pred prvo tekmo prepričan trener Maribora Ante Čačić.

Optimistično je razpoložen tudi vratar Jasmin Handanović, ki je priznal, da so bili že proti Celju (5:1) z mislimi na Češkem. "Malo drugače smo se postavili zadnje pol ure. Poizkušali smo neke stvari. Ni lahko vseh 90 minut v vsakem napadu dati gol in vsak napad ubraniti. Vse je pozitivno, nobenega problema. Zadnjih deset minut je plod podzavestnega razmišljanja o Viktorii," je povedal izkušeni vratar in ob tem dodal, da so na tekmi s Celjem v zaključku skušali prihraniti nekaj moči za Čehe.

Plzenčani so lani igrali v evropski ligi, kjer so se prebili do osmine finala, pred dvema letoma pa so igrali v ligi prvakov. Tam so igrali v skupini z Barcelono, Milanom in Bate Borisovom ter osvojili tretje mesto. Tako kot Maribor so se kvalifikacijam letos pridružili v drugem predkrogu. "Pričakujemo težko tekme glede na njihove prejšnje rezultate v evropskih tekmovanjih," je prepričan Handanović, ki se zaveda, da je Plzen ekipa, ki igra napadalen nogomet in daje veliko golov. "Ne bom govoril o možnostih. Vem, da gremo iskat pozitiven rezultat, živ rezultat za povratno tekmo v Mariboru," je sklenil izkušeni slovenski vratar.

Viktoria se je v soboto na derbiju 5. kroga češkega prvenstva pred domačimi gledalci z drugouvrščeno Sparto iz Prage razšla brez zadetkov. Obe moštvi sta še neporaženi in sta zbrali po 13 točk, a Viktoria ima boljšo razliko v zadetkih (14:2; 11:4).

Mariborčani bodo odpotovali v Plzen danes dopoldne, najprej z letalom do Prage in nato z avtobusom na kraj dogodka. Tekma se bo začela ob 20.45.

4. PREDKROG (PRVAKI), prve tekme

Torek ob 20.45:
VIKTORIA PLZEN - MARIBOR

Sodnik: Olegario Benquerenca (POR)

Povratna tekma bo 28. avgusta.

Ob 17.00:
ŠAHTAR KARAGANDI - CELTIC
Sreda ob 20.45:
DINAMO ZAGREB - AUSTRIA DUNAJ (Vršič)
LUDOGOREC RAZGRAD - BASEL (Bezjak)
STEAUA - LEGIA VARŠAVA (Šuler)

4. PREDKROG (NEPRVAKI), prve tekme

Torek ob 20.45:
LYON - REAL SOCIEDAD
PACOS DE FERREIRA - ZENIT
PSV EINDHOVEN - MILAN (Matavž)
Sreda ob 20.45:
SCHALKE - PAOK
FENERBAHČE - ARSENAL

Čačić in Tavares pred tekmo v Plznu