Villas Boas je vratarja Llorisa pustil na igrišču, čeprav je za nekaj časa izgubil zavest. Foto: EPA
Villas Boas je vratarja Llorisa pustil na igrišču, čeprav je za nekaj časa izgubil zavest. Foto: EPA

Francoski reprezentančni vratar je posredoval v 78. minuti, potem ko je žoga priletela v kazenski prostor, takrat pa ga je pritekel Lukaku in ga s kolenom nehote udaril v glavo. Lloris je za nekaj trenutkov izgubil zavest. Tekma je bila prekinjena (sodnik je na koncu dvoboj posledično podaljšal za devet minut), rezervni vratar Brad Friedel je bil pripravljen, da vstopi. Toda Lloris je nato "prišel k sebi" in nakazal, da lahko nadaljuje tekmo.

Trener Andre Villas-Boas menjave ni opravil. Po tekmi, ki se je končala brez zadetkov, je poudaril, da je Lloris sam izrazil odločenost, da želi igrati do konca, s čimer je pokazal svoj velik značaj.

Strokovnjaki za možganske poškodbe so ogorčeni, ker Villas-Boas Llorisa ni vzel iz igre. Poudarjajo, da mora ponesrečenec v takem primeru takoj k zdravniku. Kratek pregled medicinskega osebja na igrišču je premalo, da bi lahko ocenili resnost Llorisove poškodbe, so prepričani.

Ker je 26-letni Lloris nadaljeval tekmo, bi lahko to še povečalo poškodbo možganov. Besede Villasa - Boasa o tem, kakšen značaj je pokazal z željo, da bo še naprej igral, so po njihovem mnenju napačne in nevarne.