Fabio Quagliarella je ob svojem debiju v Ligi prvakov zadel le pet minut po vstopu na igrišče. Foto: Reuters
Fabio Quagliarella je ob svojem debiju v Ligi prvakov zadel le pet minut po vstopu na igrišče. Foto: Reuters
Lionel Messi in David Villa
Lionel Messi in David Villa se veselita preobrata na Camp Nouu. Foto: Reuters
Oscar
Oscar je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Juventusa. Foto: Reuters
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger je popeljal Bayern v vodstvo proti Valencii. Foto: Reuters
Bate Borisov
Bate Borisov je kar s 3:1 slavil v Lillu. Foto: Reuters
Šahtar
Šahtar je bil doma z 1:0 boljši od danskega prvaka Nordsjellanda. Foto: Reuters


Na Stamford Bridgeu je v 1. krogu Lige prvakov oba zadetka za gostitelje dosegel Oscar, za "staro damo" pa sta bila uspešna Arturo Vidal in Fabio Quagliarella.
Chelseajev Brazilec, ki je letos v London k branilcem evropske krone prišel iz Internacionala za 25 milijonov funtov, je prvič zatresel mrežo v 31. minuti, ko je streljal s 25 metrov. Žoga se je nekoliko odbila od Leonarda Bonuccija in preletela Gianluigija Buffona, ki je bil nemočen. Sijajno akcijo je 21-letni Oscar izvedel dve minuti pozneje, ko se je obrnil na robu kazenskega prostora, iz igre vrgel Bonuccija in Andreo Pirla ter z 18 metrov s strelom pod prečko še enkrat matiral vratarja Juventusa.
Uspešna menjava
Gostje so si hitro opomogli po šoku, saj je v 38. minuti izid znižal Arturo Vidal. Čilencu, ki je neubranljivo streljal po tleh z roba kazenskega prostora, je podal Claudio Marchisio.
V drugem polčasu je bilo priložnosti manj, Juve je več poskušal, deset minut pred koncem pa je izenačil rezervist Fabio Quagliarella. Ušel je "čuvaju" Johnu Terryju, žogo po novi, tokrat globinski podaji Marchisia dobil na levi strani kazenskega prostora in jo Petru Čechu spustil med nogama. Quagliarella je v 87. minuti s strelom z levico iz obrata s 16 metrov oplazil še vrhnji del prečke.
Messi izničil prednost Spartaka
Spartak, ki je v Barceloni igral "bunker", a bil izjemno nevaren v protinapadih, je v katalonski prestolnici v 58. minuti povedel z 1:2 (zadel je brazilski vezist Romulo), a je na izziv z dvema zadetkoma v 72. in 80. minuti odgovoril Lionel Messi. Prvič mu je podal strelec prvega zadetka na tekmi Cristian Tello, drugič pa rezervist Alexis Sanchez. Večer je gostiteljem tako pokvarila "le" poškodba Gerarda Piqueja. V 12. minuti si je poškodoval levo stopalo in bo počival od dva do tri tedne.
Bavarci znova boljši od Valencie
Bayern je bil v ponovitvi finala iz leta 2001 z 2:1 boljši od Valencie. Za Bavarce sta zadela Bastian Schweinsteiger (žoga je spremenila smer) po podaji Arjena Robbna in Toni Kroos z 20 metrov sredi obeh polčasov. V sodnikovem podaljšku je poraz obrambno usmerjene Valencie z glavo ublažil Nelson Valdez.

Liga prvakov, 1. krog

Skupina E:

CHELSEA - JUVENTUS 2:2 (2:1)
Oscar 31., 33.; Vidal 38., Quagliarella 80.
Chelsea: Čech, Ivanović, David Luiz, Terry, Cole, Lampard, Obi Mikel, Ramires ( 69./Bertrand), Oscar ( 75./Mata), Hazard, Torres.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner ( 77./Isla), Barzagli, Bonucci, Chiellini, Asamoah, Vidal , Pirlo, Marchisio, Giovinco ( 75./Quagliarella), Vučinić ( 87./Matri).
Sodnik:
Pedro Proenca (Portugalska)

ŠAHTAR DONECK - NORDSJELLAND 2:0 (1:0)
Miktirjan 44., 76.

Skupina F:
LILLE - BATE BORISOV 1:3 (0:3)
Chedjou 60.; Volodko 6., Rodionov 20., Oleknovič 43.

BAYERN - VALENCIA 2:1 (1:0)
Schweinsteiger 38., Kroos 76.; Valdez 91.
RK: Rami 93./Valencia
Alves (Valencia) je v 94. minuti ubranil 11-m Mandžukiću.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Badstuber, Martinez ( 69./Luiz Gustavo), Schweinsteiger, Robben, Kroos, Ribery ( 46./Müller), Pizarro ( 64./Mandžukić).

Valencia: Alves, Pereira, Rami , R. Costa , Cissokho, T. Costa , Parejo, Feghouli, Jonas ( 63./Valdez), Guardado ( 71./Jonathan Viera), Soldado ( 89./Barragan).

Sodnik: Firat Aydinus (Turčija)

Skupina G:
CELTIC - BENFICA 0:0

BARCELONA - SPARTAK MOSKVA 3:2 (1:1)
Tello 14., Messi 72., 80.; Alves 29./ag, Romulo 58.

Barcelona: Valdes, Alves ( 64./Sanchez), Pique ( 12./Song ), Mascherano, Adriano, Fabregas, Xavi, Busquets, Messi, Pedro, Tello ( 74./Villa).

Spartak: Dikan, Insaurralde, K. Kombarov ( 46./Makejev), Suchy , D. Kombarov, Carioca, McGeady, Källström ( 79./Jurado), Romulo , Ari ( 83./Džjuba), Emenike .
Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)
Skupina H:
MANCHESTER UNITED - GALATASARAY 1:0 (1:0)
Carrick 7.
Muslera (Galatasaray) je v 52. minuti ubranil 11-m Naniju.

BRAGA - CLUJ 0:2 (0:2)
Bastos 19., 34.