Mirka Vučinića je Antonio Conte na prvi tekmi
Mirka Vučinića je Antonio Conte na prvi tekmi "pozabil" na klopi, tokrat bo začel srečanje. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger je takole podpisoval avtograme ob prihodu Bayerna v hotel v Torinu. Foto: EPA
Tito Vilanova
Torkov trening Barcelone. Foto: EPA

Kako težko delo čaka sicer zelo nabrušeno "staro damo" (Mirko Vučinić je celo omenil besedo "vojna", Italijane pa je še posebej spodbodla opazka Franza Beckenbauerja, da je vratar Gianluigi Buffon ob zadetku Davida Alabe posredoval kot upokojenec), kaže že podatek, da bi na stavnici William Hill ob zadeti stavi na izid 3:0 za Juventus za vsak vloženi evro dobili po 34 evrov. Prejšnji torek v Münchnu je bil Bayern precej boljši in bi lahko slavil še višjo zmago.

Chiellini po prvi tekmi težko zaspal
Italijanski prvaki ne bodo mogli računati na kaznovana Artura Vidala in Stephana Lichtsteinerja. Čilenec je za Andreo Pirlom drugi najpomembnejši "motor" moštva. Adut trenerja Antonia Conteja bo zato mladi Francoz Paul Pogba. V napadu, kjer Conte na Allianz Areni ni imel srečne roke, naj bi začela Fabio Quagliarella in Vučinić. Črnogorec je pred tednom dni v drugem polčasu poživil igro. Alessandro Matri bo na klopi, medtem ko je Sebastian Giovinco poškodovan.
"Po prvi tekmi sem težko zaspal. Nismo ekipa, ki je tako slabo igrala v Münchnu, ampak smo veliko boljši. Čim prej želimo obrniti novo stran. Upam, da bo tekma v Torinu naša prava tekma. Narekovati moramo ostrejši ritem, ob dobri predstavi pa imamo še možnosti za napredovanje," pred srečanjem napoveduje branilec Giorgio Chiellini.
Bavarci želijo zadeti
Bayern je v soboto že postal nemški prvak, vendar igralci niso imeli časa za pravo slavje. Pivo bo moralo še malo počakati. "Prvi cilj smo dosegli, a zdaj želimo super sezono še nadgraditi. Če ne bomo izkoristili tako lepe priložnosti za polfinale Lige prvakov, bomo res lahko žalovali," je pred gostovanjem v Torinu povedal predsednik Bavarcev Uli Hoeness.
Juventus v evropskih tekmovanjih še nikoli ni preobrnil izida po porazu v gosteh z 0:2 na prvi tekmi. Bayern bi že z enim doseženim zadetkom najbrž dokončno odločil potnika med štiri najboljše na stari celini.

Bo Messi igral?
Na drugi tekmi v sredo se bosta pomerila Barcelona in Paris St. Germain. V Parizu je bilo 2:2. Pri gostiteljih je še vedno vprašljiv nastop Lionela Messija, ki okreva po poškodbi kite v podkolenskem zgibu. Staknil jo je ravno na Parku princev. Končna odločitev o (ne)igranju Argentinca bo padla po jutranjem treningu na dan tekme, obeti pa naj bi bili dobri. Trener Tito Vilanova se bo moral odločiti tudi, koga v obrambi postaviti ob bok Gerardu Piqueju. Javier Mascherano ima namreč poškodovano koleno. V soboto je ob visoki zmagi nad Mallorco (5:0) dobro igral Marc Bartra.

Tudi Parižani so se v zadnjih dneh precej ukvarjali z "zdravstvenim kartonom", a sta naposled branilca Thiago Silva (koleno) in Alex (stegno) vendarle odpotovala v Barcelono. Videli bomo, ali se bosta oba znašla tudi na zelenici. Kaznovan je Blaise Matuidi, strelec zadetka za končnih 2:2 v 94. minuti v Parizu.
Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi
Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - BAYERN 0:2

Verjetni postavi:

Juventus:
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Vučinić.

Bayern: Neuer, Lahm, van Buyten, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandžukić.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)


BARCELONA - PARIS SG 2:2
Verjetni postavi:
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Bartra, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Sanchez, Fabregas, Villa.

Paris SG: Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Lucas Moura, Beckham, Verratti, Pastore, Lavezzi, Ibrahimović.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.