Lionel Messi in druščina so se po dopoldanskem treningu danes zgodaj popoldne takole vkrcavali na avtobus. Foto: Reuters
Lionel Messi in druščina so se po dopoldanskem treningu danes zgodaj popoldne takole vkrcavali na avtobus. Foto: Reuters
Valentino Rossi
Valentino Rossi in druščina ne bodo potovali na Japonsko. Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone, ki bodo v polfinalu Lige prvakov v torek gostovali pri Interju, se bodo tako na pot podali z avtobusom že danes okrog 15.00. Po približno 630 kilometrov dolgi poti bodo prespali v Cannesu, nato jih v ponedeljek čaka še preostanek poti - okrog 330 kilometrov. Branilci evropskega naslova se na Apeninski polotok zaradi stavke francoskih železničarjev ne morejo podati z vlakom.

Guardiola: "Nekateri morajo potovati tudi 17 ur"
"Kaj hočemo, ta odločitev nam ne gre na roke, a nekatere ekipe v nižjih španskih ligah morajo potovati z avtobusom tudi po 17 ur. Polfinale Lige prvakov je dovolj velika motivacija, da prežene utrujenost," je optimističen trener Barcelone Pep Guardiola.

Inter igral že v petek
Nogometaši Interja si bodo medtem lahko v miru ogledali rimski derbi med Laziem in Romo. Sinovi volkulje bi v primeru zmage spet splezali na vrh prvenstvene lestvice. Varovanci Joseja Mourinha so proti Juventusu igrali že v petek, Barcelona pa je včeraj zvečer mestni derbi proti Espanyolu zapustila brez zadetkov.

Motociklistična dirka za VN Japonske odpovedana
Naslednji konec tedna bi moral Motegi gostiti drugo letošnjo dirko motociklistov za svetovno prvenstvo, a ta bo prestavljena, najbrž na 3. oktober. Naslednja postaja motociklistov bo tako 2. maja v španskem Jerezu.

Konec tedna v Mariboru Pokal federacij
Težave zaradi letalskih zvez imajo tudi japonske teniške igralke, ki bodo naslednji konec tedna v Pokalu federacij gostovale v Mariboru. Azijke bi morale v štajersko prestolnico pripovati v ponedeljek, a bodo zagotovo prišle kakšen dan kasneje. Težave s prevozom pa imajo tudi Slovenke. Maša Zec Peškirič in Tadeja Majerič sta že v Mariboru, Katarina Srebotnik se bo tja z avtomobilom pripeljala še v nedeljo, Polona Hercog pa je trenutno še vedno v Španiji.