Kako bo odhod trenerja Slavka Matića vplival na igre Zavrča, ki ima evropske ambicije? Foto: www.alesfevzer.com
Kako bo odhod trenerja Slavka Matića vplival na igre Zavrča, ki ima evropske ambicije? Foto: www.alesfevzer.com

Iz Zavrča, ki je odlično začel sezono državnega nogometnega prvenstva (po 13 krogih je po točkah izenačen z Mariborom in Domžalami), je najprej odšel športni direktor Dušan Petković, v nedeljo pa še trener Slavko Matić, ki je odstopil prav zaradi podpore Petkoviću. Srbski trener je bil v klubu manj kot dva meseca in v tem času sploh ni poznal poraza.

Za pojasnilo dogajanja smo prosili prvega moža kluba Mirana Vuka. Zakaj je odšel Matić? "Dobil je ponudbo Kopra in smo se prijateljsko razšli. Razumem ga, delovati ob morju ali v Zavrču je razlika, poleg tega bo zaslužil precej več." Kot nam je povedal Vuk, je bila Matićeva plača pri Zavrču 1.500 evrov (klub pa mu je plačeval tudi stanovanje), pri Kopru pa naj bi dobil vsaj dvakrat več.

"Škoda, a vedel sem, da se bo to zgodilo. Z Milanom Obradovićem sta bila dober tim, delala sta pozno v noč, znala sta vse motivirati in jih dvigniti," je Vuk pohvalil tandem Matić - Obradović. Oba naj bi odslej, tako kot tudi Dušan Petković, pomagala Luki Kopru, je prepričan Vuk, ki zanika, da bo iz kluba odšel tudi nekdanji španski reprezentant Albert Riera, ki ga je v klub pripeljal Petković.

Seveda vodstvo Zavrča medtem vneto išče novega trenerja. Kot nam je zaupal Vuk, je glavni kandidat za to mesto 50-letni Goran Milojević, nekdanji igralec Partizana in Crvene zvezde.

V igri za trenerja Zavrča dve imeni
V igri za trenerja Zavrča dve imeni