Arsenal se veseli sladke zmage nad Chelseajem. Trener topničarjev Arsene Wenger (desno) in njegov kolega na klopi Chelseaja Jose Mourinho si po koncu srečanja nista segla v roke. Foto: Reuters
Arsenal se veseli sladke zmage nad Chelseajem. Trener topničarjev Arsene Wenger (desno) in njegov kolega na klopi Chelseaja Jose Mourinho si po koncu srečanja nista segla v roke. Foto: Reuters
Alex Oxlade Chamberlain
21-letni Alexander Oxlade-Chamberlain je odločil obračun na Wembleyju. To je bil prvi gol Arsenala proti Chelseaju po 482 minutah. Foto: Reuters
Mourinho
Nezadovoljni Mourinho se je po koncu pogovarjal s sodniki, ki pa so korektno opravili svoje delo. Chelsea je imel sicer žogo nekaj več v nogah (57:43), a je bil manj nevaren kot Arsenal (streli v okvir vrat 5:2). Foto: Reuters

Edini gol na tekmi je padel v 24. minuti, ko je Theo Walcott na desni strani kazenskega prostora v ogenj poslal Alexa Oxladeja - Chamberlaina, ki je najprej potegnil v levo, nato pa z levico žogo mojstrsko poslal v desni zgornji kot Thibauta Courtoisa. Zares izjemen gol. Chelsea je bil najbližje izenačenju v 37. minuti, ko je Ramires z glavo meril čez vrata. Modri so imeli v prvem polčasu žogo nekoliko več v nogah (54:46), medtem ko so bili nevarnejši topničarji (2:0 streli v okvir vrat).

Nenatančni Hazard
Chelsea je dokaj jalovo napadal tudi v drugem delu. V 60. minuti se je pred Arsenalova vrata na desni strani vendarle prebil Eden Hazard, a sprožil visoko čez vrata. Oscarju je prosti strel ubranil Peter Čech. Na drugi strani je v 69. minuti Olivier Giroud iz ugodnega položaja streljal čez vrata.

Courtois ustavil Cazorlo in Gibbsa
V 85. minuti je imel Arsenal zaključno žogo. Najprej je Courtois dobil dvoboj s Santijem Cazorlo, nato pa je odbito žogo Aaron Ramsey poslal mimo vrat. Že v sodnikovem podaljšku se je Kieran Gibbs sam znašel pred Courtoisom, a je ta ubranil njegov poskus.

Wengerju uspelo v 14. poskusu
Kljub temu zgrešene priložnosti niso bile usodne, tako da se je Arsenal veselil 14. lovorike v t. i. Community Shieldu, hkrati pa se je trener topničarjev Arsene Wenger na 14. medsebojni tekmi le veselil prve zmage nad kontroverznim trenerjem Chelseaja Josejem Mourinhom. Chelsea ostaja pri štirih lovorikah v superpokalu.

Mourinho: Bili smo boljše moštvo
"Fizično smo zelo trpeli, saj igrišče ni bilo dobro. Kljub temu pa moramo biti zadovoljni. Težav s poškodbami nimamo z izjemo Jacka Wilshera, ki smo ga izgubili včeraj,"
je dejal Wenger, medtem ko je Mourinho v svojem slogu ocenil: "Bili smo boljše moštvo. Imeli smo pobudo, Arsenal se je branil z 10 igralci. Taktično so dobro odigrali, dobro so bili organizirani, zato jim čestitam."

Angleško prvenstvo se s tekmo med Manchester Unitedom in Tottenhamom začenja prihodnjo soboto, 8. avgusta, ob 13.45.

NOGOMET

ANGLEŠKI SUPERPOKAL - COMMUNITY SHIELD

LONDON, Wembley

ARSENAL - Chelsea 1:0 (1:0)
85.437; Oxlade-Chamberlain 24.

Arsenal: Čech, Mertesacker, Koscielny, Özil (82./Gibbs), Walcott (66./Giroud), Oxlade-Chamberlain (78./Arteta), Ramsey, Monreal, Cazorla, Bellerin, Coquelin .

Chelsea: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry (82./Moses), Azpilicueta (69./Zouma), Matić, Fabregas, Ramires (54./Oscar), Willian, Hazard, Remy (46./Falcao).

Sodnik: Anthony Taylor