Josip Iličić po besedah Maurizia Zamparinija ni na prodaj. Foto: EPA
Josip Iličić po besedah Maurizia Zamparinija ni na prodaj. Foto: EPA

Prestop 23-letnega Pata h Corinthiansu je že skoraj dejstvo (brazilski klub naj bi nakup uradno naznanil 3. januarja), Robinho pa naj bi okrepil Santos ali Atletico Mineiro. Med morebitnimi novimi okrepitvami Milana se omenja tudi Didier Drogba.
Zamparini: Znova se mora uveljaviti
V Palermu so takoj zanikali, da bo Iličić odšel drugam. Predsednik kluba Maurizio Zamparini je dejal, da 24-letnega Kranjčana ne bo prodal, tudi če mu kdo zanj ponudi 30 milijonov evrov: "V tem trenutku se moramo okrepiti, ne pa prodajati igralcev. Iz Palerma ne bo odšel nihče izmed glavnih igralcev, odpovedali se bomo samo komu izmed tistih, ki niso igrali. Za naslednje leto želim ustvariti močno ekipo. Iličić se mora znova uveljaviti. Imel je obdobje, ko ni bil v najboljši formi, zdaj se vrača v tisto pravo. Z nami mora ostati vsaj še nekaj let, potem pa bomo videli."
Prejšnji teden je Dinamo Kijev Palermu za Iličića ponudil sedem milijonov evrov, vendar je gorenjski nogometaš dal jasno vedeti, da ne namerava oditi v Ukrajino. Iličić je v zadnjih dveh mesecih našel pravo formo. V italijanskem prvenstvu je dosegel štiri zadetke. Rožnato-črni so na lestvici Serie A kljub temu še vedno v nevarnih vodah, po 18 krogih zasedajo 18. mesto.