Matjaž Kek zadnja štiri leta uspešno vodi Rijeko. Foto: EPA
Matjaž Kek zadnja štiri leta uspešno vodi Rijeko. Foto: EPA

Zvezda je s sobotnim porazom najbrž izgubila bitko za naslov prvaka, saj zdaj za Partizanom, ki ga vodi nekdanji trener nogometašev Olimpije Marko Nikolić, zaostaja tri točke. Že nekaj časa je igrala slabo. Božović, ki je v lanski sezoni rdeče-bele popeljal do zmage v prvenstvu in pokalu, je odstop oznanil na izredni novinarski konferenci.

Po pisanju srbskih medijev bo do konca sezone moštvo začasno vodil Makedonec Boško Đurovski, v novi pa naj bi na vročo klop sedel Kek. 55-letnemu Mariborčanu bo konec te sezone potekla pogodba z Rijeko, katere trener je od leta 2013. Letos je zelo blizu temu, da z njo osvoji naslov hrvaškega prvaka.

Odšel tudi športni direktor Raosavljević
Mediji se pri pisanju o selitvi nekdanjega slovenskega selektorja v srbsko prestolnico sklicujejo na neuradne vire, z največ podatki pa je do zdaj postregel časopis Telegraf, ki na svoji spletni strani piše, da bo Kek "od naslednje sezone 90-odstotno novi trener rdeče-belih". Kot dodaja, uradne potrditve ne gre pričakovati pred koncem obeh prvenstev. Srbsko se konča 21., hrvaško pa 27. maja.

"Ni nemogoče, da ne bi Kek v Beograd s sabo pripeljal tudi nekaterih pomembnih igralcev," je za Telegraf dejal vir zelo blizu Crvene zvezde, ki jo je poleg Božovića zapustil tudi športni direktor Blažo Raosavljević.

Kot je znano, je v sezoni 2013/14 evropskega prvaka iz leta 1991 vodil Slaviša Stojanović in ga tedaj popeljal do prve osvojitve srbskega prvenstva po sedmih letih.