Nogometaši Young Boysa slavijo na Maksimiru. Foto: EPA
Nogometaši Young Boysa slavijo na Maksimiru. Foto: EPA
Guillaume Hoarau
Guillaume Hoarau je v Zagrebu v 64. minuti z 11-metrovke najprej izenačil, že dve minuti pozneje pa je po strelu iz kota švicarske prvake popeljal v vodstvo. Foto: EPA
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je v prejšnjem krogu kvalifikacij zadel na obeh tekmah proti Slavii iz Prage, proti Ajaxu pa mu ni uspelo zatresti mreže. Foto: EPA

Zagrebčani so prejšnjo sredo v Bernu remizirali z 1:1 in imeli pred povratno tekmo "playoffa" na Maksimiru ugodno izhodišče, toda tega niso izkoristili. Že v 7. minuti je za veselje domačih navijačev po napaki obrambe z natančnim strelom z 10 metrov sicer poskrbel Izet Hajrović. Do konca prvega polčasa je imel Dinamo več od igre, a samo še enkrat zapretil. Strel Mislava Oršića je bil blokiran.
Gostje so pred 27.000 gledalci preobrnili potek srečanja sredi drugega polčasa v pičlih dveh minutah oziroma v nekaj več kot 100 sekundah. Guillaume Hoarau je v 64. minuti najprej zadel z 11-metrovke. Sodnik Björn Kuipers je nanjo pokazal, ko je Marin Leovac z rokama zadržal rezervista Rogerja Assaleja. Nato je Francoz Hoarau, nekdanji član PSG-ja in Bordeauxa, kmalu zatem mrežo zatresel še iz neposredne bližine po strelu iz kota.
Izid se do konca ni več spremenil, tako da se morajo Stojanović in soigralci zadovoljiti s tem, da bodo jeseni igrali v skupinskem delu Evropske lige. Končnica bi bila razburljivejša, če bi bil Hajrović v 71. minuti le malo natančnejši s prostega strela in dosegel še drugi zadetek. Žogo je ustavila prečka. Švicarski prvak Young Boys se je prvič uvrstil v Ligo prvakov.

Ajax tudi v Kijevu prevladoval
Kijevski Dinamo bi moral proti Ajaxu nadoknaditi dva zadetka zaostanka, potem ko je v Amsterdamu klonil s 3:1. A na olimpijskem stadionu v ukrajinski prestolnici je bilo le 0:0 in v Ligo prvakov so se uvrstili Nizozemci. Ti so tudi tokrat prevladovali, razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 1:5. V 14. minuti je Dušan Tadić z 11-metrovke zadel vratnico.

AEK iz Aten se je z madžarskim prvakom Vidijem razšel z 1:1 in ubranil prednost z 2:1 s prve tekme.
Zadnje tri udeležence Lige prvakov bomo dobili v sredo, ko bodo na sporedu še trije dvoboji.

4. predkrog, povratne tekme
Prvaki:
Dinamo Zagreb - YOUNG BOYS 1:2 (1:0) 1:1
Hajrović 7.; Hoarau 64./11-m, 66.
Stojanović (Dinamo Zagreb) je igral vso tekmo.

AEK ATENE - Vidi FC (MAD) 1:1 (0:0) 2:1
Mantalos 48./11-m; Nego 57.
RK: H. Lopes 80., Livaja 98./oba AEK

Sreda ob 21.00:
SALZBURG - CRVENA ZVEZDA 0:0

PSV EINDHOVEN - BATE BORISOV 3:2


Neprvaki:
Dinamo Kijev - AJAX 0:0 1:3
Verbič (Dinamo Kijev) je igral vso tekmo.
Sodnik je bil Damir Skomina.
Dušan Tadić (Ajax) je v 14. minuti z 11-metrovke zadel vratnico.

Sreda ob 21.00:
PAOK SOLUN - BENFICA 1:1