Zlatko Zahovič in Ante Šimundža sta pred Celticom dobro razpoložena. Foto: Aleš Fevžer
Zlatko Zahovič in Ante Šimundža sta pred Celticom dobro razpoložena. Foto: Aleš Fevžer
Ljudski vrt
Ljudski vrt je bil vedno močna podpora za slovenske prvake. Foto: BoBo
Zahovič optimist pred obračunoma s Celticom

Ples kroglic je serijskim slovenskim prvakom namenil Celtic, ki je bil v žreb uradno uvrščen le nekaj minut prej, preden so se kroglice v Nyonu zavrtele.

Šimundža: Celtic si zasluži spoštovanje
"Škotski nogomet smo že spoznali, imamo tudi dobre izkušnje. Naši tekmeci si zaslužijo veliko spoštovanje, naša naloga je, da se nanje temeljito pripravimo in naredimo vse, kar je v naši moči, da iztržimo pozitiven rezultat. To pa vemo, kar si želimo. Vsi mogoči nasprotniki v tem delu žreba so bili kakovostni. Čeprav so prišli naprej po administrativni poti, to ne pomeni, da nas čaka lažja naloga," meni trener Šimundža.

Ljudski vrt daje posebno energijo
Prva tekma bo 20. avgusta v Mariboru. Bo imelo to vpliv na končni razplet? "Dejstvo je, da v dveh tekmah moraš biti boljši, ne glede na razpored. Podpora s tribun bo ogromna, enako pa lahko pričakujemo tudi na Škotskem. Gostovanja pri Celticu so velik izziv, ampak mi v tem uživamo. Vajeni smo tega, ker nam Ljudski vrt daje potrebno energijo. To bomo skušali unovčiti v prvi tekmi pred našimi navijači," je prepričan prvi mož stroke.

Zahovič: Ne bom nam lahko
Čeprav je Celtic v prejšnjem krogu izgubil proti Legiji iz Varšave kar s 6:1, športni direktor Zlatko Zahovič ne želi govoriti o ugodnem žrebu: "V tej fazi tekmovanja težko govorimo o ugodnem žrebu. Celtic je eden najbolj tradicionalnih, najstarejših klubov na svetu. Škotski nogomet trenutno res ni v idealnem stanju, zaradi njihovega največjega tekmeca, ki ga predolgo ni v prvi ligi. Ko je Glasgow Rangers moral zapustiti elitno druščino, je s tem veliko izgubil tudi Celtic. Je pa res, da je Celtic – Celtic. Ekipa, ki ima bogato zgodovino evropskih dvobojev, veliko izkušenj. Ne bo nam lahko."

Športni direktor je optimist
Zahovič je še opozoril: "So pa tudi dejavniki, ki govorijo v našo korist. Če se malo pošalim, so že barve njihovih dresov dovolj zgovorne. Nadvlada nad zeleno barvo je pri nas vedno bila in vedno bo. Sem optimist. Imamo dobre rezultate s škotskimi klubi, izločili smo Glasgow Rangers in Hibernian. Je pa res, da so Rangersi pred tem že izločili Maribor. To so tekme, ko odločajo malenkosti, milimetri, včasih tudi nekaj sreče. Realno je, da je Celtic v vlogi favorita. Smo pa v pričakovanju playoffa samozavestni, ker nam to samozavest vliva naša ekipa."

Okrepitev ne bo več
Maribor pred koncem prestopnega roka ne načrtuje novih okrepitev. "Za to ni razlogov. To bi bilo v tem trenutku tudi neodgovorno. Ne glede na okrepitve, je premalo časa, da bi se igralec integriral v novo ekipo. Imamo svež primer Maccabija, ki se je okrepil pred dvobojem z nami. Pripeljali so dva res vrhunska igralca, oba poslali v igro že takoj v Mariboru. Rezultat je bil jasen, ni jim pomagalo. Nemogoče je, da se okrepitev, ne glede na ime, v tako kratkem času integrira v ekipo," je razložil športni direktor.

Zahovič optimist pred obračunoma s Celticom