Ljudski vrt - domovanje najboljše slovenske nogometne ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Ljudski vrt - domovanje najboljše slovenske nogometne ekipe. Foto: MMC RTV SLO

Nogometne navdušence je najbolj zanimala razprava o obnovi Ljudskega vrta. Predlog predvideva vložek 2,9 milijona evrov v obnovo objekta, ki bi v prihodnje omogočal organizacijo tekem na najvišji ravni (Liga prvakov in reprezentančne tekme). Iz kluba so že prej opozorili, da je predviden strošek prenizek za obnovo in bi se morali zateči v Stožice.

Več mestnih svetnikov je zahtevalo, da se projekt izvede v celoti, in spomnilo, da se je že dolgo opozarjalo na nujnost tega posega. "Te sanacije bi morale biti izvedene že zdavnaj, delamo pa šele, ko nam teče voda v grlo," je pripomnil Donald Keranović iz Stranke mladih - Zeleni Evrope. "Postopki zahtevajo svoj čas," je odgovoril župan Andrej Fištravec. Prejšnja leta ti projekti po njegovih besedah niso bili mogoči, ker je bilo treba odplačati stare dolgove občine, prav tako so šele zdaj pridobili za to potrebna državna in evropska sredstva.

Rebalans za 2017 so mestni svetniki sprejeli po skrajšanem postopku z 20 glasovi za in z dvema glasovoma proti. Ko bi morali začeti prvo branje in odločati o proračunu za leto 2018, pa je večina mestnih svetnikov že odšla domov in župan je bil zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek te razprave na prihodnjo sejo. S tem so za najmanj štiri tedne preložili odločitev o spremembah proračuna za 2018, posredno pa tudi o načinu obnove Ljudskega vrta, dodatnem zadolževanju občine za 11 milijonov evrov in še nekaterih drugih projektih, ki jih je v proračun po novem vključil župan.
Nekateri svetniki so se pritožili nad ravnanjem podžupana in vodje županove svetniške skupine Saše Pelka, ki je sproti prek spletnih omrežij komentiral dogajanje na seji. Med drugim je objavil imena mestnih svetnikov, ki so glasovali proti skrajšanem postopku sprejemanja sprememb proračuna za 2018, s pripisom, da je tem "vseeno za Ljudski vrt". Zaradi tega naj bi bili nekateri svetniki deležni groženj.
Že na začetku seje je bilo prisotnih le 31 od skupno 45 mestnih svetnikov.