Aris Zarifović je imel na obeh obračunih s Trenčinom polne roke dela. Foto: www.alesfevzer.com
Aris Zarifović je imel na obeh obračunih s Trenčinom polne roke dela. Foto: www.alesfevzer.com

Po vodstvu z 2:0 nam je zmanjkalo idej, nasprotnik je začutil priložnost. Eleke je bil zelo razpoložen, povzročal nam je največ težav. Gostje so čakali na naše napake in jih izkoristili. K sreči smo na koncu zdržali in se uvrstili naprej.

Lukaš Skovajsa
Etien Velikonja
Etien Velikonja je bil v izdihljajih povratnega srečanja blizu odločilnega četrtega zadetka, ki bi Olimpijo popeljal v 3. predkrog Lige prvakov, a je veselje Ljubljančanov preprečil Trenčinov vratar Igor Šemrinec. Foto: www.alesfevzer.com

Kar 12 zadetkov je padlo na dveh tekmah obračuna med Olimpijo in Trenčinom v 2. predkrogu Lige prvakov. Vsekakor poslastica za vse nogometne navdušence, ki so željni velikega števila zadetkov in drame. Ljubljančani so prvo tekmo izgubili s 3:4, na povratni so morali zmagati z dvema goloma razlike, a so se že po slabem začetku znašli v zaostanku z 2:0.

Vseeno se varovanci Rodolfa Vanolija niso predali brez boja, z novim preobratom so v 79. minuti povedli z 2:3, v napeti končnici so bili zelo blizu napredovanja, v 93. minuti je odličen poskus Etiena Velikonje ubranil vratar Igor Šemrinec in poskrbel, da je Trenčin v Žilini preživel ter se uvrstil v naslednji krog tekmovanja.

Po zaostanku so se prebudili
"Njihovi vezni igralci so preveč vletavali v našo zadnjo linijo, bilo je preveč pritiska. Ravno tam - iz prekinitev -, kjer smo bili najmočnejši celo sezono, smo prejeli dva zadetka. Ko smo izgubljali z 2:0, smo se prebudili, začeli smo igrati, zadeli smo tri gole, s kančkom sreče bi lahko na koncu zadeli še četrtega. A nimamo kaj, Trenčin gre naprej," je po obračunu dejal branilec Olimpije Aris Zarifović, ki je obe tekmi odigral od prve do zadnje minute.

Šeliga: Spet je zmanjkalo
"V prvih 20 minutah smo dobili dva poceni gola. Zavedali smo se, da so močni, dokler imajo moč. Igrajo visoki 'pressing' in ne morejo cele tekme igrati tako. Pri rezultatu 3:2 za nas smo imeli še eno priložnost, a spet je zmanjkalo. Škoda. Fokus je zdaj na Radomlje v soboto, ni drugega," pa je po tekmi dejal Olimpijin vratar Aleksander Šeliga.

Šemrinec: Napredovali smo zasluženo
Prav ob koncu bi lahko Olimpija zadela še četrtič in si zagotovila 3. predkrog, a je Velikonji veselje preprečil Igor Šemrinec. "To je bila grozna tekma za naše živce. Komaj sem preživel. Napeto je bilo do zadnjega sodnikovega žvižga, na koncu smo bili srečnejši mi," je dejal 28-letni vratar in dodal: "Nogomet je včasih tudi igra napak. Začeli smo odlično, na zelenici je igrala samo naša ekipa, potem pa smo začeli delati napake. Ne vem, ali je to posledica padca koncentracije ali česa drugega. Olimpiji smo podarili tri gole. Toda napredovali smo zasluženo, na obeh tekmah smo bili boljši nasprotnik."

Skovajsa: Eleke je povzročal največ težav
Trenčinov trener Martin Ševela je v osrčje obrambe namesto Angleža Jamesa Lawrencea postavil 22-letnega Lukaša Skovajso, ki je imel z napadom Olimpije kar nekaj preglavic. "Po vodstvu z 2:0 nam je zmanjkalo idej, nasprotnik je začutil priložnost. Eleke je bil zelo razpoložen, povzročal nam je največ težav. Gostje so čakali na naše napake in jih izkoristili. K sreči smo na koncu zdržali in se uvrstili naprej," je povedal Skovajsa.

Janga: Uresničile so se mi sanje
V dresu slovaškega prvoligaša se je znova izkazal napadalec iz Curacaa Rangelo Janga, ki je zadetku iz slovenske prestolnice dodal še enega v Žilini. "Vesel sem, da sem zadel na obeh tekmah. Še lani sem igral v nizozemski ligi, zdaj pa igram v Ligi prvakov in dosegam zadetke. Uresničile so se mi sanje," je povedal 24-letnik in poudaril, da je bil ključni trenutek tekme prvi zadetek Olimpije: "Po tem zadetku smo popolnoma popustili. Hitro so izenačili na 2:2. Po odmoru smo zaigrali nekoliko bolje, a bilo je zelo težko. Prejeli smo še en zadetek, a držali smo skupaj in se s skupnimi močmi le dokopali do naslednjega kroga."

Trenčin se bo v 3. predkrogu Lige prvakov pomeril z Legio iz Varšave, Olimpijo pa čakajo boji v domačih tekmovanjih. Časa za počitek ni, že v soboto zvečer jo čaka obračun 2. kroga Prve lige TS v Radomljah.

Po vodstvu z 2:0 nam je zmanjkalo idej, nasprotnik je začutil priložnost. Eleke je bil zelo razpoložen, povzročal nam je največ težav. Gostje so čakali na naše napake in jih izkoristili. K sreči smo na koncu zdržali in se uvrstili naprej.

Lukaš Skovajsa