Dean Tišma je tekmo odločil v 87. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Dean Tišma je tekmo odločil v 87. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so z goloma Lovra Bizjaka v 15. minuti z 11-metrovke (z roko je igral Kevin Kokorović) in Roberta Kureža v 26. minuti že vodili z 0:2, a prednost že v prvem polčasu zapravili. Kidričani so bili proti oslabljenim gostiteljem (med drugim brez reprezentanta Jureta Matjašiča) 35 minut mnogo boljši tekmeci, njihovo vodstvo pa bi bilo lahko glede na priložnosti tudi višje. Denis Topolovec je pri 0:1 stresel okvir vrat.

Zadetka Aleksa Pihlerja z glavo v 42. minuti in Kevina Kokorovića dve minuti pozneje po dveh prostih strelih sta pomenila izenačenje, odločitev pa je padla v 87. minuti, ko je po odbiti žogi Pihlerja v polno zadel rezervist Dean Tišma. Zavrčani so v drugem polčasu imeli pobudo.

Povratna tekma bo v četrtek ob 17. uri v Kidričevem. Zavrč ni zmagal na zadnjih desetih tekmah v prvi ligi, Aluminij, ki lani v kvalifikacijah ni bil uspešen proti Gorici, pa ni izgubil na zadnjih 13 srečanjih v drugi ligi.

Dodatne kvalifikacije, prva tekma

ZAVRČ - ALUMINIJ 3:2 (2:2)
1.000; Pihler 42., Kokorović 44., Tišma 87.; Bizjak 15./11-m, Kurež 26.

Zavrč:
Ranilović, Cvek, Rogač, Antić, Agboyi, Mužek, Pihler , Dodlek ( 61./Tuđan), Miketić, Tahiraj ( 74./Tišma ), Kokorović .

Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Rogina ( 75./Petrovič), Krljanović, Kurež ( 46./Križan), Vrbanec, Bizjak, Čeh ( 86./Vezjak), Turkalj, Škoflek, Damiš.
Sodnik: Roberto Ponis (Koper)