Eva Carneiro, ki je bila izjemno priljubljena pri nogometaših, je v sporu zapustila angleške prvake. Foto: EPA
Eva Carneiro, ki je bila izjemno priljubljena pri nogometaših, je v sporu zapustila angleške prvake. Foto: EPA

Razlog za njen odhod so seksistične izjave portugalskega trenerja Joseja Mourinha po tekmi 1. kroga proti Swanseaju (2:2). Portugalski strateg je kritiziral Carneirovo in fizioterapevta Jona Fearna, njen tek na zelenico na pomoč domnevno poškodovanemu Edenu Hazardu pa označil za "impulziven in naiven".

Ko je zdravnica stekla na zelenico, je Mourinho čisto ponorel, začel je kričati nanjo - to je namreč pomenilo, da bo moral Belgijec za nekaj trenutkov zapustiti igrišče, modri so tako nekaj časa igrali le z osmimi v polju, saj je bil izključen vratar Thibaut Courtois: "Bil je le utrujen, vedel sem, da mu ni nič. Zdravniška služba se je odzvala naivno, zato smo imeli kar dva igralca manj. Lahko bi prejeli gol."

Portugalski trener je njeno posredovanje pokomentiral z besedami, da "ne razume nogometne igre", in jo odstranil iz zdravniške ekipe Chelseaja: "Ona ne razume nogometa. Ni pomembno, ali je zdravnica ali tajnica. Tisti, ki sedi na klopi Chelseaja, mora razumeti položaj, v katerem je klub."

Mourinhu se obeta kazen, Chelseaju pa tožba
Disciplinska komisija angleške zveze je žaljive besede Mourinha po tekmi s Swanseajem že vzela pod drobnogled, če oloči, da je kriv, potem Portugalcu grozi kazen prepovedi vodenja ekipe na petih tekmah. V zadnjem mesecu se je Mourinho že "ohladil" in pri nogometaših zelo priljubljeni 42-letni zdravnici ponudil vrnitev, ki pa jo je zavrnila in napovedala celo tožbo proti klubu.

Tri tekme prepovedi igranja za Diega Costo
Angleška nogometna zveza je po ogledu posnetka sobotnega ligaškega dvoboja z Arsenalom na Stamford Bridgeu naknadno kaznovala Brazilca s španskim potnim listom Diega Costo in mu prepovedala igrati na naslednjih treh tekmah.

Costa je udaril francoskega branilca Laurenta Koscielnyja. Na tem dvoboju je po bližnjem srečanju s Costo rdeči karton prejel Brazilec Gabriel, ki ga je angleška zveza najprej kaznovala s tremi tekmami prepovedi, nato pa ga pomilostila.

Chelsea je pod pričakovanji začel Premier ligo. Trenutno je šel na 15. mestu, na šestih tekmah je doživel že tri poraze.