Nogomet
Zlatko Zahovič je za reprezentanco med letoma 1992 in 2004 dosegel 35 zadetkov. Ob selektorju Srečku Katancu je najzaslužnejši, da je Slovenija igrala na EP-ju 2000 in SP-ju 2002. Foto: BoBo
       Premladi so za velike stvari. Ogromno menjav je bilo v zadnjem času, zato reprezentanca potrebuje čas. Vidim pa ogromno talenta in ogromno odličnih igralcev.       
Bojan Jokić in Tomaž Kavčič
Tomaž Kavčič je konec lanskega leta postal selektor Slovenije, pod njegovim vodstvom pa reprezentanca ni naredila napredka. Zahovič vseeno noče kritizirati selektorja, seveda pa opaža, da manjka prave energije. Foto: www.alesfevzer.com
       Prepričan sem, da so Slovenci pretekli več kot Ciprčani. Več so pretekli, ampak morda je bilo vse skupaj preveč neorganizirano. To je težava.       
Ko je Slovenija igrala z Bolgarijo, je bilo v Stožicah le 5.000 gledalcev. Zlatko Zahovič poziva NZS, naj najde skupni jezik z Green Dragonsi in Violami, saj je podpora takšnih navijaških skupin ključna za uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
       On je največji slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Jan Oblak je največji. Krvavo ga potrebujemo.       
Jan Oblak bi moral biti kapetan Slovenije, je prepričan Zahovič. Foto: Reuters
       V mojem času in v času Matjaža Keka so Green Dragonsi in Viole odigrali zelo zelo pomembno vlogo. To niso navijači, ki prihajajo z družinami, ampak so nekaj več. Tudi družine potrebujemo, ampak - nogometaš vedno pogleda, koliko je navijačev, ki so nekaj več.       
Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič poudarja, kakšna je bila v njegovih reprezentančnih časih podpora navijačev za Bežigradom. Foto: EPA
       Vsak selektor ima svojo vizijo. Bistveno je, da najde mozaik. Da bi Josip Iličić dal v reprezentanci tisto, kar zna, mora nekdo drug 90 minut drgniti. Da se luč prižge, mora biti krog sklenjen.       
VIDEO
Vrhunci tekme Ciper - Slo...
VIDEO
Rijeka po treh letih spet...

Dodaj v

Zlatko Zahovič: Premladi so za velike stvari!

Jan Oblak mora biti kapetan
11. september 2018 ob 06:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zlatko Zahovič po dveh slovenskih ničlah v Ligi narodov ne kritizira niti selektorja niti igralcev, ki so, kot pravi, pokazali veliko želje, apelira pa na NZS, da zgladi spor z navijači.

Z najboljšim strelcem v zgodovini slovenske nogometne reprezentance smo se pogovarjali po porazih Slovenije proti Bolgariji in Cipru. Zahovič je prepričan, da ima slovenska ekipa izjemen potencial, treba bo le povezati vse niti v smiselno celoto. V vrata mora čimprej priti Jan Oblak, je prepričan: "On je največji. On je slovenski slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan."


Kaj se po vašem mnenju dogaja s slovensko reprezentanco, da so predstave tako slabe?
Ni pozitivne energije, ni rdeče niti. Zelo smo pomladili ekipo, to je treba upoštevati. Reprezentanca Slovenije je zelo specifična. Za nas veljajo drugačna pravila, ker imamo majhno bazo igralcev. Ni enostavno voditi takšne reprezentance.

Toda včasih, ko ste vi zabijali gole za Slovenijo, je bilo stanje slabše, pa ste imeli izjemno energijo, ki vas je ponesla na evropsko in svetovno prvenstvo. Zdaj pa selektor pravi, da so nekateri igralci mrtvi ...
Vse je vprašanje kvalitete. Premladi so za velike stvari. Ogromno menjav je bilo v zadnjem času, zato reprezentanca potrebuje čas. Težko govorim, vsak selektor ima seveda svojo vizijo, vidim pa ogromno talenta in ogromno odličnih igralcev. Da mozaik ni sestavljen, pa drži. Toda fantje imajo neverjetno veliko potenciala, verjemite!

Ali je sramota izgubiti proti Cipru?
Kot sem rekel, Slovenija je majhna po bazi igralcev. Kriteriji selektorja v Sloveniji so drugačni kot v drugih reprezentancah. Izgubiti proti Cipru ... je in ni sramota. Ta reprezentanca ima nad glavo velik meč, to je meč Srečka Katanca in Matjaža Keka, ki sta poskrbela za velike uspehe. Ni lahko. Vidim pa ogromno potenciala. Žal mozaik še ni sestavljen. Ni potrebno, da igrajo najboljši, pomembno je, da je mozaik sestavljen. Kot v podjetju: imaš direktorja, pomočnika direktorja, delavce ... Hierarhija, skratka. Luč se na koncu prižge ali ne. Ogromno nereda je. Govorim v taktičnem smislu. Pa to ni kritika selektorja. Potrebuje čas. Ali je pravi ali ne, naj presojajo drugi. Pozitivno je, da je potenciala ogromno. Verjemite, da si fantje želijo. To je tako kot pri vzgoji otroka. Če otrok protestira, še ne pomeni, da ni inteligenten ali da je kaj narobe z njim.

Je bilo res opaziti veliko želje na tekmi proti Cipru? Vaš nekdanji soigralec Marinko Galić je zapisal, da je šlo za žalostno in nezainteresirano skupino ljudi?
Prepričan sem, da so Slovenci pretekli več kot Ciprčani. V nogometu sem že zelo dolgo. Več so pretekli, ampak morda je bilo vse skupaj preveč neorganizirano. To je težava. Preveč površno gledamo probleme ene ekipe, enega igralca ...

Javnost ne bo kar tako požrla tega, da Slovenija ne more premagati Cipra ...
Se strinjam in tako je tudi prav. Eno je javnost, drugo je stroka. Pritisk javnosti mora biti. Čeprav, nihče ne govori o zadetku Šporarja. Če bi njegov gol obveljal, bi bilo 1:2 za Slovenijo, v naslednji minuti pa je igralec, ki je genialno podal Šporarju, dosegel avtogol. Takšen je nogomet. Prepričan sem, da so fantje dali vse od sebe in da so si želeli. Druga stvar je, da mogoče ni taktičnega reda. Ko se žoga izgubi, igra vsak svojo igro. To je pa že taktična kultura.

Še zaupate selektorju Kavčiču?
Svetovati drugim je zelo nehvaležno. To je stvar predsednika NZS-ja. Naj najprej prespijo in analizirajo stvari, potem pa odločijo. Na nas je, da reprezentanco podpiramo. Vsak pa ima lahko svoje mnenje, tako kot ga imam jaz. Mislim, da to mnenje ni negativno, ampak strokovno.

Kaj pravite na odsotnost vratarja Jana Oblaka?
Dogaja se v vseh reprezentancah, ne le pri nas. Prepričan sem, da se bo stvar rešila in da si Jan Oblak želi sodelovati. Včasih se zgodi, recimo temu, gluhi telefon. Obe strani se morata usesti in rešiti zaplet.

Bi moral biti Oblak kapetan reprezentance?
Zame ni dvoma. On je največji. On je brand (blagovna znamka), največji slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak - on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Jan Oblak je največji. Včasih je treba narediti korak nazaj. Krvavo ga potrebujemo.

Torej, Tomaž Kavčič bi ga moral takoj določiti za kapetana ...
To ni problem Kavčiča. To je problem vizije, sistema znotraj Nogometne zveze.

Želite biti kritični do vrha NZS-ja?
Ne ne, to ni nobena kritika. Poudarjam, ni kritika. Pač, v nogometu si ni treba izmišljevati pravil. So jih že iznašli ... Je pa res, da je v Sloveniji zelo malo ljudi doživelo vrhunski nogomet in včasih brez potrebe pride do, kot sem rekel, gluhega telefona. Saj se ve. Ni treba komplicirati.

Menite, da bi moral vaš sin Luka Zahović dobiti priložnost za igro? Tako proti Bolgariji kot proti Cipru je bil le na klopi ...
Težko je zame to komentirati. Naj se bori. Ko bo selektor odločil, da je čas, bo igral. Takšno je življenje profesionalnega nogometaša. Včasih so ti stvari všeč, včasih ne. Nikoli pa ne smeš dati glave dol. Delo, delo, delo ... Ni druge.

Reprezentanca je trenutno res v slabem stanju, Stožice so bile proti Bolgariji precej prazne. Grozi nam celo izpad v četrti razred Lige narodov. Vse je tako kot po osamosvojitvi, ko je bila Slovenija vesela, če je v kvalifikacijah osvojila kakšno točko ...
To je res, ampak mislim, da le ne bomo izpadli. Reprezentanca potrebuje ljudi. Nogometna zveza bi morala razmisliti o tem, da bi se sestala tako z Violami kot Green Dragonsi. Manjkajo nam. Žalostno je na severni tribuni Stožic, kjer so Green Dragonsi, videti prazno tribuno, na južni, kjer so Viole, pa slovensko zastavo. Na stadionu bi morali biti eni in drugi. V mojem času in v času Matjaža Keka so ti navijači odigrali zelo zelo pomembno vlogo. To niso navijači, ki prihajajo z družinami, ampak so nekaj več. Tudi družine potrebujemo, ampak - nogometaš vedno pogleda, koliko je navijačev, ki so nekaj več. In to so oni. Plus Združenje navijačev Slovenije.

Večja podpora s tribun je torej prvi predpogoj, da se krivulja spet obrne navzgor?
Da, saj dajo takrat igralci več od sebe. Brez pozitivne energije na stadionu ni 'šans'. Spomnite se atmosfere za Bežigradom ali pa Kekove reprezentance v Ljudskem vrtu. Slovenija je vodila z 1:0, še preden se je začela tekma. Ker so bile Viole, ker so bili Green Dragonsi. Precej sporov je med NZS-jem in obema največjima navijaškima skupinama. To je treba rešiti in potem se bo obrnilo. Kar naenkrat bo Kurtić dober igralec, Verbič bo fantastičen, pa Šporar, Berić ... To bi moral biti cilj NZS-ja. Treba je narediti dobre temelje za selektorja in potem bo to druga ekipa, drugi igralci. Saj že zdaj tečejo in se trudijo, ampak se zdi, kot da so osamljeni.

Bi moralo biti v reprezentanci več nogometašev iz slovenskega prvenstva?
Vsak selektor ima svojo vizijo. Bistveno je, da najde mozaik. Da bi Josip Iličić dal v reprezentanci tisto, kar zna, mora nekdo drug 90 minut drgniti. Da se luč prižge, mora biti krog sklenjen. Saj ni treba, da igrajo samo najboljši po tehniki in kakovosti, dejstvo pa je, da vsak ne more biti 'gazda' v ekipi.

Povejte še, kako je bilo v soboto, ko je Maribor na Kantridi odigral revialno tekmo z Rijeko in izgubil s 4:0?
Bilo je prekrasno. To je legendarni stadion in veseli smo, da smo bili del tega spektakla in se poklonili tako velikemu trenerju in veliki Violi, kot je Matjaž Kek. Rezultat je bil sekundarnega pomena. Igrali smo proti zelo motiviranemu nasprotniku, ki ni želel izgubiti zadnje tekme na tako legendarnem stadionu, mi pa smo bili zdesetkani.

Kdaj ste bili kot igralec zadnjič na Kantridi?
Ko sem igral še jugoslovansko ligo, s Proleterjem.

Je bil to stadion, kjer je bilo težko osvojiti kakšno točko?
Zagotovo. Tam je tudi Real Madrid izgubil s 3:1.

Sta imela z Matjažem Kekom priložnost spregovoriti nekaj besed?
Ne, ni bilo priložnosti, bil je v svojem filmu. Normalno, saj bil je zelo motiviran. Ne le zato, da premaga nas, ampak tudi zato, ker nihče ne želi izgubiti prve in zadnje tekme na nekem kultnem stadionu.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
eFact
# 11.09.2018 ob 06:42
ZZ imaš rad ali ne, vendar tako kot v večino primerih - pove tako kot je.
levak
# 11.09.2018 ob 06:57
Jaz sem pa vesel, ko sem prebral ta članek. Nič pljuvanja in povedal je bistveno.
Ilhan
# 11.09.2018 ob 06:46
Edini, ki je zmožen dati vetra celotni pokvarjeni NZS.
Ni čudno, da je Zavrl rekel, da ga ne more sprejeti, ker bi porušil ustroj delovanja. Seveda bi ga, pijavke bi razgnal, in bi igralci dejansko tisti, ki so za reprezentanco najprimernejši.
Rezultati ki jih je dosegel kot nogometaš in kot funkcionar tako govorijo zase. Ampak on je le Štajerc in Zdraho, takih nogometnih delavcev onkrah Trojan v reprezentanci ne potrebujejo. Ker znajo sami vse. Uničit vse, s svojimi mutnimi srbskimi posli. Kot Olimpija, kot košarka, hokej, rokomet....in koenc koncev najbolj žalostno, kot država. Ene Stožice so tipičen odraz vsega, kako se tam dela in razmišlja. Naj imajo to ugrabljeno zlobirano reorezentanco v neplačanih Stožicah.
qwertz
# 11.09.2018 ob 07:21
Zanimiv pogovor - tokrat se z Zahovičem strinjam.... morda je bil celo preveč prijazen do NZS.... .
rdečinavijač
# 11.09.2018 ob 06:53
Ne morem verjet sa je Zlatko sposoben dati normalen intervju. Čestitke.
Demosten18
# 11.09.2018 ob 06:40
Nekam cudno spravljivo in umirjeno zanj...ocitno se v ozadju ze pripravlja menjava selektorja, pa se noce zamerit NZS - svojemu novemu delodajalcu
apollo11
# 11.09.2018 ob 07:16
ZZ se spozna na nogomet, dokazal to kot igralec in funkcionar. Ti kekci na NZS bodo pa dosegli dno. 2009 je bila tekma ko smo izločili Ruse, 2010 smo igrali SP, od tedaj pa tema. Pa zdaj bo že celo desetletje od kar nismo naredili rezultata. Zdaj pa smo si še izvolili predsednika Mijatovića, ki nima nobene avtoritete, ta je nastavil zmedenega in izgubljenega Kavčiča.....Eh brezveze, amaterji nam vodijo nogomet, edino kar res znajo je, da branijo svoje položaje in funkcije na NZS, nogmet pa strmo pada. Prazne in tihe Stožice in 4.000 gledalcev na tekmi pa je končna slika.
bilzerian
# 11.09.2018 ob 07:15
zaho ne bo nikoli selektor reprezentance.

ne verjamem, da bo pustil direktorski stolček v MB, kjer je zelo uspešen, za selektorskega, ki bi se mu lahko hitro zamajal.
lahko pa bi bil predsednik NZS.
ker tega mijatoviča je treba počasi odžagati, ker je totalno nesposoben
božo1
# 11.09.2018 ob 07:46
To je intervju s človekom, ki razume nogomet in organizacijo vključno z vsemi sestavnimi elementi od osebnega do skupnega.
Kapitan Kljuka
# 11.09.2018 ob 07:53
Uf, zadnja slika... Ohlapni in lepi Adidas dresi, iz katerih bi danes naredili tri komplete, Zaho z dolgo čupo in trakom med lasmi, legendarni prosti streli z ubijalsko levico in tako dalje...

Kdaj se bo ponovil tak igralec pri nas? :(
seven7
# 11.09.2018 ob 07:34
Zaho legenda.

Ali ga imas rad ali ne zagotovo ima prav večini zapisanega.
robnin9
# 11.09.2018 ob 07:08
Zaho, kot selektor bi prebudil "mlačno nogometno sedanjost". Mislim, da bi zaradi njega tudi igralci dali več. Na potezi je ljubljanski nogometni lobi, da dejansko poišče najboljšo rešitev in se ne zaustavi na Trojanah.
Kolupaila
# 11.09.2018 ob 07:02
Kakorkoli že sigurno ima Zahović precej prav. Navijači bi sigurno nekaj dodali. Je pa res, da tudi stadion Stožice nima duše, ni atmosfere, v vseh dobrih osmih letih od prve tekme je tako. Lepo se vidi, kako bolje bi bilo obnoviti Bežigrad, ki ga lokalno šerifstvo ne pusti. Bežigrad bi moral biti stadion reprezentance, nekaj tekem pa bi morali odigrati v MB.
Lesinar
# 11.09.2018 ob 06:34
Nič jih ni izučilo
pazi_mina
# 11.09.2018 ob 07:27
Evo ga ! Končno...je bil že čas...dobrodošel !
Sibid
# 11.09.2018 ob 08:42
Že ves čas ponavljam, Šarlatanko Mijatovič ni dorasel zadevi... in noben ga v tej zgodbi ne omenja...
Mora odditi!!!
Samo Zakes
# 11.09.2018 ob 08:39
Ko že misliš, da boš prebral škandal, te Zlatko preseneti in pove vse zelo realno, umirjeno.
Ostane le še branje med vrsticami, ki si ga pa vsak lahko razlaga po svoje ...

Ni dileme - ZZ Top is something else za to našo ubogo sceno. Maral' ga mi, ali ne ...
Kobalt
# 11.09.2018 ob 08:18
Tale intervju pove veliko! Zato je in bo Zlatko največji slovenski nogometni strokovnjak.

Sokomentatorji, kolikor sem vam sledil v zadnjih dneh, bi si vsi želeli Zahoviča na selektorskem mestu. Ste pomislili, da bi ZZ bolj pasal na čelo NZS. Kaj menite ostali?

Ne da mu jaz ne bi zaupal pri selekcioniranju ali vodenju in taktičnemu načrtovanju, meni se bolj zdi na mestu organizatorja, kjer ima vse niti v svojih rokah. Mislite, da bo "nogometni" lobi za? Da so v dobro slovenskega nogometa pripravljeni "prepustiti" korito?
Awesomeness
# 11.09.2018 ob 07:10
Naslov njegove avtobiografije bi lahko bil: Zelo tanka linija med genijem in norcem!
yanker
# 11.09.2018 ob 08:21
Zanimiv intervju... vidiš Zahota v čisto drugi luči. Mogoče res prihaja na čelo reprezentance, Novaković je že tam. Čeprav jaz Zahota vidim na čelu NZS.
andregino
# 11.09.2018 ob 08:28
Ne glede na to kaj si marsikdo misli o Zahoviču sr., mu je potrebno priznati da človek vidi in razume nogomet veliko bolje kot celoten NZS. Vseeno pa upam da tudi Mijatovič in Kavčič nekako splavata ven iz te mlakuže v katero smo sedaj padli.
krumpek
# 11.09.2018 ob 07:42
Zaho + Ljudski Vrt bi bila dobitna kombinacija za reprezentanco.
rokee
# 11.09.2018 ob 07:46
Da se luč prižge, mora biti luč sklenjen.
To je napaka v članku ali je res tako rekel? :)

Sicer pa ja, ima prav. Škoda da NZS ne spusti zraven še koga iz zlate generacije. V bistvu ne škoda, to je sramota! In če ne bo sprememb, se bodo morale tudi pri nas zgoditi prazne tribune, da se pokaže tem funkcionarjem, ki tako kot marsikje tudi tu le skrbijo za svoje lastne riti.
iztok150
# 11.09.2018 ob 08:41
Zlatko je dejansko eden boljših nogometnih strokovnjakov. Vrhunski igralec, vrhunski športni direktor, verjetno bi bil tudi vrhunski trener. Obenem je tudi dober govorec, motivator, provokator - vse kar dejansko rabiš v nogometu v podporni ekipi. Njegov problem nastopi 1x do 2 x na sezono, ko mu "pade mrak na oči". Tista arogantnost, zlonamernost, nečloveško obračunavanje sta njegov ključni problem. Če bi imel kdo v teh trenutkih moč to ustaviti in bi to obdobje prešel brez izpadov - potem ga bi kot nogometnega strokovnjaka spoštovali vsi. Tako pa ostaja konfliktna osebnost, kot je omenil komentator pred mano - med genijem in norcem.
Ta intervju kaže točno to, kar pričakuješ od vrhunskega nogometnega delavca - izpostavil je ključne probleme, predlagal rešitve, ton odgovorov in realnost slike je kristalna -s tako osebo bi lahko gradili prihodnost slovenskega nogometa.
Nikolaj
# 11.09.2018 ob 08:28
ZZ je primitiven. To je dejstvo.
A dejstvo je, da je strokoven in ima uspehe.Je trmast in predan nogometu. Je človek z agendo.

Prav tako je dejstvo, da bi Luka Zahovič moral igrati za reprezentanco. Je borben, bi grizel.

Pa lep pozdrav iz močvirja.
miha kljajic
# 11.09.2018 ob 08:07
povedal je bistveno, ceprav ni direktno kritiziral je puscico usmeril v NZS.
soleti
# 11.09.2018 ob 07:37
Zaho bi vsekakor moral prevzet reprezentanco..na tak ali drugacen nacin.clovek pac zna..vprasanje je aamo njegova konfliktnost..
qayxc
# 11.09.2018 ob 08:38
Že 35 ur sramote pa še vedno nobenega odstopa!!!
M-filter
# 11.09.2018 ob 08:26
wtf?! ... a to je Zlatko odgovarjal? to neki ne štima, ker je prevelika preobrazba :) ... hmm, se pa strinjam z vsem. Še Katanca je omenil v smislu dobrega
pohorjezeleno
# 11.09.2018 ob 07:50
Zahota za selektorja!
sumtb
# 11.09.2018 ob 07:49
Stozice so in bodo neslavni spomenik slovenske poslovne nekilture in forum 21 poslov. Nihce ki se samospostuje ne bo navijal tam z duso kot je za Bezigradom. Kjer obnova stoji, ker je serif zaposlen s tem da mu drzava odpise 18 mio privatnih dolgov, ter s farmacevtkami.

Vse tekme bi morale biti v Mariboru, Celju in obnovljenem Bezigradu.
johndeer
# 11.09.2018 ob 07:26
Tale intervju je bil narejen ob jutranji kavici, zvečer bi bili odgovori precej drugačni. Drugače pa je rekel bobu bob, mogoče je bil še celo malo preveč "politično korekten".
jakosol
# 11.09.2018 ob 09:12
Zahović se ponuja kot na dlani, vendar je vprašanje, če bo kar tako zapustil Maribor. Kot selektorja ga težko vidim, ker je tudi sam že večkrat izjavil, da ga trenerski poklic ne vleče. Zanj je bolj funkcija športnega direktorja, ampak ta vloga je v reprezentanci nedorečena, saj je trenutno sploh ni. Dokler bo na NZS to vodstvo, tudi Zahovića ne bo.
Bistveno je, kdo je alternativa Mijatovića. Simič je izgubil voljo. Nemec, ki je bil protikandidat, je dejansko iz istega kroga kot trenutno vodstvo.
Simič je želel Zahovića pripeljati v reprezentanco kot športnega direktorja, vendar so bili proti in zato je odstopil. Težko je povedati, kdo je pravi človek, ampak na vrhu se vse začne in trenutno vodstvo pelje voz navzdol.
B in .
# 11.09.2018 ob 08:54
Zahivič je še vedno bog ali vesoljc za vse naše preostale nogometne delavce.
Razumevanje nogometa in vsega okoli njega je nekaj nivojev nad, oprostite, Radenkom Mijatovićem, ki srbski nogometni sodnik priseljen v Slovenijo in Kavčičem, ki mu je reprezentančni u21 po mojem mnenju plafon, kar lahko dela.

Dokler nekdo ne razpusti pijavke NZS-ja, ki dela v lastnem interesu, za interese visokih članov ter zunanjih prisklednikov in ne slovenskega nogometa, bo tako.
Tako je že nekaj časa, mi sedaj žremo te posledice večletnega zanemarjanja in egoizma lobija, ki mu slovenski nogomet ni v prvem planu, ampak lastne koristi.

Vseskozi se vlečejo isti ljudje in niti .... najmanj od Čeferina naprej. Preden so postali selektorji: Stojanović je bil pomočnik Katanca, nato Katanec sam, Kavčič pomočnik Katanca.
Lobi vleče svoje ljudi, verjetno tudi v drugih strukturah, pisarnah, predavalnicah itd. ..
zahojen slovenc
# 11.09.2018 ob 09:32
Imeli smo štajerca za selektorja, bili na SP, jim ni bil v redu, so dali svojega, "tapravega". Igrali smo v Ljudskem Vrtu in zmagovali pred polnim stadionom, jim spet ni bilo v redu. So naredili preko človeških trupel in s prevarami "svoj" stadion, ki ga sedaj vsi odplačujemo. Imeli smo pripravljalno bazo v Apačah in dosegali rezultate. Zgradili so "svojo" novo bazo na Brdu, rezultatov pa ni. In ne nazadnje imeli smo drese v barvi države in imeli fuzbal, no spet jim ni bilo v redu in so dali zelene, in zdaj nas tepe Ciper... Zdaj pa imamo južnjaško-močvirniško sranje, ki je samo sebi namen. Oz. namenjeno njim, za pranje in krajo denarja. Za Slovenijo in reprezentanco jim je gladko vseeno. Kako pa naj Srb, ki vodi NZS, kaj čuti do slovenske reprezentance, če pa navija za Srbijo. In potem se sprašujemo, zakaj so močvirniki osovraženi. Enostavno zato, ker so vedno najbolj pametni, dvignjeni dva metra nad vse ostale Slovence in vedno ko dobijo kaj v roke (ponavadi ukradejo že narejeno idejo - primer ACH volley), s svojo močvirniško pametjo zajebejo, uničijo, anulirajo...
No zdaj jo pa kar naj imajo. "Reprezentanco!". Zaradi mene se lahko imenuje reprezentanca združenih držav Fužine in Šiške ali kako že. Igrajte kjer hočete, s kom hočete. Ne zanima me več. Kradite dalje in razprodajajte slovenski ugled, za katerega vam je tako malo mar. Ker vi ste - centralisti, vi veste bolje, vi boste naredili bolje....Dobro je rekel en od bivših fuzbalerjev - da je reprezentančni nogomet umrl.
Ampak ali je pri fuzbalu kaj drugače kot na vseh ostalih, družbenih, gospodarskih ali kulturnih področjih? Vse povsod smrdi. Mislim, da je to od tega, ker v močvirju postana voda in blato vedno smrdita.
Tripsi
# 11.09.2018 ob 09:22
prvo kot prvo atmosfera v stožicah je katastrofalna. še ko so se tekme igrale v celju je bila boljša atmosfera pa je tudi tedaj bila rezultatsko malce slabša, se pa še vedno spomnim tekme z italijo ko je grmelo... Tekme obvezno premakniti v maribor, ki bi potegnil še prekmursko regijo na tekme, kjer slovijo kot zelo glasni in goreči navijači. Vsak nogometaš vam bo povedal da raje igra na manjšem nabitem stadionu kot pa velikem napol praznem, pa tudi če je število navijačev enako.Tako da prvo kot prvo tekme v maribor, fazanerijo ali pa koper, vse je bolje kot stožice. Glede kapetana bi jaz imenoval kampla ali oblaka, slednji zaradi mednarodne prepoznavnosti prvi pa zaradi energije in borbenosti ki jo kaže na igrišču, tista nemška nepopustljivost. Sicer pa bi s tem dobili igralca, ki bi bil dolžan hoditi na tekme in verjemite da bi mu ta vloga godila. Iz reprezentance ali pa vsaj prvih 11 odbetonirati kurtiča, jokiča in krhina. Mogoče so kvalitetni igralci v svojih klubih, ampak se jim prav vidi z aviona da se ne ujamejo v sistem reprezentance kakršenkoli to je. In kot zadnje najpomembnejše dejanje bi morala končno NZS prevetriti prostore in odpihniti razne Zavrle, Mijatoviče itd... Čeferin naj lepo ostane na UEFI bomo imeli vsaj nekaj vez od zunaj in je kot tak lahko uporaben, vsekakor pa zveza na čelu potrebuje ne odvetnike, pravnike, finančnike, kriminaliste... Takšne ki so se nekoč nekdaj ko so bili mladi ukvarjali z nogometom v lokalnem okolju regionalnih nogometnih lig. Dejstvo je da uspešne zveze vsebujejo zmes nekih oseb ki prepoznavajo komercialne možnosti na trgu in oseb ki poznajo profesionalizem na najvišjem nivoju nogometa iz prve roke. Primer Hrvaška, Anglija, Nemčija, Belgija, Nizozemska pa še mnogi drugi... Vse te zveze imajo nastavljene zmesi nogometnih predsednikov klubov, bivših igralcev, finančnikov ki so skrbeli za delovanje klubov in tako naprej. Pri nas pa imamo koga? En kup ljudi ki so na teh položajih že vrsto let in redko zraven spustijo nekoga novega, ki je dejansko doživel nogomet na profesionalnem nivoju.
MITJAP
# 11.09.2018 ob 09:28
Tu je samo en problem. To kar je povedal Zlatko, bi morali povedat ljudje na NZS. In kaj so oni povedali v svojih izjavah? Nič kar bi dalo upanje na boljši jutri ...

Zakaj ni navijačev, zakaj ni vzdušja, zakaj nimamo liderja, zakaj odpovedujejo nogometaši, zakaj se upokojujejo pri 32-33 letih, zakaj se tekme ne igrajo tudi v Mariboru????

Odgovori so plod (ne)dela NZS, oz. njenega zaledja.
Morgan Dexter
# 11.09.2018 ob 08:29
Definitivno človek za pozicijo precednika NZS, kjer bi počistil golazen, ki se zdaj potika po teh prostorih, z Radenkom na čelu... Samo to je žal nerealno...vemo zakaj.
Rui
# 11.09.2018 ob 08:08
Dejansko je povedal točno to kar sem že sam zapisal v svojem komentarju včeraj pod drugo novico.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Točno se vidi, da ta reprezentanca nima liderja, tako na igrišču kot v garderobi. In to je tisto kar rabimo, ker sedanji kapetan to ni! Vse uspehe se doseže z jasno določenimi nalogami tako na igrišču kot izven njega, pa tudi ve se kdo lahko o čem odloča......tako pač je v življenju če želimo da neka skupina uspešna in da vsak ve kaj dela oz. vsi vidijo skupni cilj.

Sedaj pa smo kao vsi enakopravni, vsi demokratični pa gledamo to "mlačno vodo" po igrišču.

Nekdo se bo moral odločiti kdo so je lider te reprezentance oz. katera je tista skupina okoli njega, okoli katerega bomo gradili to repko in kdo so tisti ki najbolje ustrezajo temu načinu igre oz. se karakterno lahko podredijo neki vodji... Včasih je bil to Zahovič in je imel okoli "svoj" klan, pod Kekom so bile Đombe (Handanovič, Novakovič, Cesar, Koren,...) ostali so se lahko podredili in bili zraven, vloge razdeljene in rezultat je bil....

Sedaj pa imamo....oz. nimamo nič. Pač fante vseh vetrov, ki po nekem splošnem prepričanju lahko igrali za reprezentanco, ker pač igrajo v tujini in se pokličejo skupaj par intervjujev potem pa kar avtomatično pričakujemo, da se bo nekaj zgodilo na igrišču.

Tisti novi lider bi (podobno ko je bil tudi Sarma) lahko bil Oblak, ker se glede na njegov status in vrednost že v garderobi avtomatično gradi avtoriteta, saj mu nobeden ne more konkurirat in bi bila najboljša in najlažja možna Kavčičeva odločitev, katero je očitno zakompliciral, saj mu tega statusa ne želi dati, Oblak pa se v tej zgodbi ne vidi, saj želi biti lider te reprezentance, kaj se je zgodilo vemo.

V takšni reprezentaci kot je Slovenija katera ima igralca ki močna odstopa, imaš samo dve možnosti. Da mu predaš liderstvo nad reprezentanc (ve se v kakšnem smislu) ali pa se mu odpoveš, ker ga ne moreš zliti v povprečje ostalih reprezentantov, ki so v svetovnem merilu tretji ali četrti kakovostni razred. Tako je bilo tudi z Zahovičem, ki je seveda svojeglav in muhast ampak v tisti kalup povprečnosti ni pasal, imel pa je kvaliteto da lahko kot lider to reprezentanco povede....in jo je...

Torej Kavčič je verjetno zgodovina, ker je svojo priložnost za vzpostavitev neke nove reprezentance zamudil oz. se je odločil napačno. Odločil se je za Jokiča ki je iz nekih drugič časov (SP 2010) in ni karizma in mu tile novodobni fanti ne sledijo.... Vprašanje je samo koliko časa bo potrebno da bomo spremljali to agonijo,....
buzzerbeater
# 11.09.2018 ob 11:39
Že dolgo sem registriran tu na MMC, samo zadnje par let sploh ne pišem, ker od kar so nova splošna pravila za uporabo, je brez veze sploh kaj komentirati, ker te zbrišejo, že če nekoga označiš za prizadetega... Po drugi strani pa isti turisti lahko ZZja nenehno zmerjajo s tem, da je pijanec, pa se ne zgodi nič...(pa je res, da ima včasih bolane izpade...ampak jaz ne smem nekomu rečt, da je prizadet, nekdo pa lahko nekomu drugemu napiše da je pijanec...meni to ne gre skupaj..) Ampak ni to namen mojega posta...

Danes sem se po dolgem času prijavil samo zato, da povem eno stvar...

Vranek, ti si budalo. Dobesedno.

To je vse.

Lp
Belphegor
# 11.09.2018 ob 08:45
To je intervju z novim selektorjem? Upam da ...
Optimist99
# 11.09.2018 ob 08:07
Zahovic je presenetljivo strpen, razumevajoc, govori mirno...

Vse kar je povedal, pa drzi.

Bolje biti direktor MB, kot selektor repke. V prvem je vec denarja, krivec je trener. V drugem pa te 4 milijone oci opazuje in caka na polomije s kaksnim ciprom.
jazbečar
# 11.09.2018 ob 12:29
Bravo Zaho! Doktor za celo NZS! Če pa kdo mogoče misli da Kavčič in Mijatović vesta več o nogometu kot on pa kar na dan z besedo...
Kapitan Kljuka
# 11.09.2018 ob 10:54
Dobro, res je, da je Zlatko imel nekaj izpadov v karieri direktorja MB. Ampak, dejstvo je, da mi človeka, ki bi o nogometu, poslovanju, skratka vseh forah in fintah v tem poslu/športu vedel toliko kot on, enostavno nimamo. Svetovljan, pozna ustroj klubov, pozna ljudi, ve kako zadeve delujejo, odprtih ima toliko vrat, da se nam sanja ne, pustil je pečat v Portu, kamor še vedno vstopi kadar se mu zahoče...

On VE, kako se stvarem streže...
RayManzarek
# 11.09.2018 ob 09:29
Izvirni problem NZS je ta, da je popolnoma enak politiki - ni važno kaj znaš, važno je, da si naš in teh “nesposobnih naših” se je na NZS namnožilo, kot podgan. ZZ bi prevzel vodenje NZS, vendar le pod pogojem, da je absolutni vladar, da lahko naredi čistko in obrat za 180 stopinj. No, tega mu ti priskledniki, strici in tete iz ozadja, licemeri, ... nikoli ne bodo dovolili. Vsaj ne, dokler jih slovenska raja lastnoročno vrže iz pisarn na cesto. NZS ima veliko babic in dete (repka) ter celotni postroj je kilavo. Če bi ZZ postal predsednik NZS ( z velikim ČE), bi po opravljeni čistki, pripeljal selektorja iz Portugalske, določil cilje in odgovorne za dosego ciljev ter prevzel absolutno odgovornost - ob predpogoju, da ima absolutno “vladavino”. Vse videno v MB in rezultati so fenomenalni, sploh ob predpostavki, da je klub iz MB, mesta z ca. 130k prebivalci, mini proračunom, itn. igral v LP, LE, prezimil v LE, serijsko zmagoval PLTS, prodajal igralce za več mio. €.

Žal je dobra NZS ena velika utopija. Mijo in Kavči & co. bodo lomastili do konca mandata, polomili SLO repko, jo plasirali nekje okrog 80-100 mesta in potem odšli. V stilu “nikome ništa”. Takrat pa bo repka potrebovala 10 let, da se bo spet pobrala.

Mogoče je edina opcija, da mi navijači, bojkotiramo tekme, da bo na Stožicah max. 300 gledalcev, da “bombardiramo” NZS postroj preko medijev in vršimo posredni pritisk na odgovorne. Mogoče pa bo takrat politika pritisnila na NZS in razpustila to nesposobno “bando”.

Lp
kvadratura kroga
# 11.09.2018 ob 09:09
Ne morem verjet,ZZ dal tak itervju,da samo gledaš lahko,čisto me je presenetil. Možakar bi pasal na čelo NZS-ja ker znanje,avtoriteto,vodstvene sposobnosti ima,pa tudi ni problem komurkoli v oci povedat kar mu gre in to na odprti sceni. Vprašanje pa je,če bi ga lobiji spustili zraven ker se jim potem hierarhija okrog korita čisto podre. To bando je treba razterat pa postavit zdrave temelje...ne bo lahko. Če ga imaš rad ali ne si moraš priznati,da na posel se pa spozna...lp
čuompa
# 11.09.2018 ob 08:47
ZZ gor ali dol, vidi se, da je dal v nogometu marsikaj skoti, na VRHUNSKEM nivoju za razliko od obstoječe garniture v NZS in reprezentančni klopi. Selektor mora biti nekdo, ki je nekaj dosegel, samo tako te igralci spoštujejo in dajo vse od sebe. Lep je povedal glede Oblaka, šlamastika selektorja, ki ne vidi 5m od nosu....da ne govorimo o taktiki in disciplini v igri. Skratka, menjava selektorja je nujna, na njegovo mesto pa nekdo, ki ne samo tako kot Kavčič, ki ve kaj hoče, pač pa tudi za spremembo kako se to naredi.
Ilhan
# 11.09.2018 ob 13:55
@vranek:
Normalen clovek do njega nima vec spostovanja in nogomet je najbolj popularen sport. Dalec so goli, za vodenje taksne organizacije je potrebna premisljenost, dostojanstvo, razgledanost, širina,. neizkljucevalnost, postenost, treznost, sposobnost presoje,,, nic kar Zahovic je, ga ne kvalificira za to.
Prijatelj, res je skrajni čas da greš k optiku.
In samo eno in edino vprašanje - kaj od tega naštetega ima trenutna garnitura NZS?
Premišljenost - seveda ima, za svoj peskovnik in ozek krog lobirancev
dostojanstvo - za dobrobit slovenskega nogometa? lepo te prosim
razgledanost - haha, Mijatovič in podobni so nogometno bolj razgldani kot Zahovič?
širina - glej zgornjo alinejo
neizključevalnost - res je, kravatarji pošljejo vojake na teren, zakaj bi si mazali roke.
poštenost - HA HA HA HA HA
Treznost - Mijatovič? Šajn? -HA HA HA
sposobnost presoje - res je, Katanec Kavčič Glih in posledični potop slovenskega nogometa traja samo 6 let. V tem času pa res ne moreš ugotoviti pravilno presojo kaj je grobarstvo nogometa slovenskega. In to NI pijani Zahovič.

Saj prebereš marsikaj, od trolov do mnenj takšnih in drugačnih, ampak ti si pa nesporni zmagovalec.
Kenzu
# 11.09.2018 ob 08:11
Dejansko Zlatko normalen intervju...
sandi4
# 11.09.2018 ob 10:06
jezevec Zahota imaš lahko rad ali ne. Ampak nihče ga nima rad.
Pa to ni kritika!! <sarcarm off>

Glede na podeljene minuse si popolni idiot in nevoščljivi zdrahar.
Kazalo