Sammir je z dvema zadetkoma utišal del kritikov. Foto: EPA
Sammir je z dvema zadetkoma utišal del kritikov. Foto: EPA

Igralec tekme je bil novopečeni hrvaški reprezentant, Brazilec Sammir, ki je dosegel dva zadetka. Drugega je zabil iz enajstmetrovke. Bil je tudi začetnik akcije za vodilni gol Zagrebčanov, ki ga je v 44. minuti dosegel Duje Čop.

Sammir je bil med tednom glavna tema razprav nogometnih navijačev, potem ko ga je selektor Igor Štimac prvič vpoklical v hrvaško reprezentanco. Javnost je bila ob njegovem vpoklicu ogorčena, saj je prepričana, da Štimac dela uslugo izvršnemu direktorju Dinama Zdravku Mamiću, ki Sammirja že dalj časa prodaja v tujino in mu želi na ta način še dvigniti ceno.

Nezadovoljstvo navijačev s to potezo je bilo čutiti tudi na Maksimiru, na katerem so se navijači združili in skandirali proti Hrvaški nogometni zvezi. Ko je Sammir zapustil igro, so ga kljub dvema goloma pospremili z žvižgi.

Derbi si je ogledalo le 9.000 gledalcev, od tega je bilo 4.000 navijačev Hajduka. Najbolj goreči privrženci Dinama, Bad Blue Boysi, ki so v sporu z Mamićem, so tokrat namesto s "svoje" severne tribune navijali z vzhodne. Po tekmi so protestirali pred klubskimi prostori in zahtevali nove volitve vodstva kluba.

Ob koncu tekme je dal trener Dinama Ante Čaćić priložnost tudi golobrademu Alenu Haliloviću, ki je s 16 leti in 105 dnevi postal najmlajši igralec v hrvaški nogometni ligi. Hrvati trdijo, da gre za enega najperspektivnejših nogometašev na svetu. V Zagrebu se ga je že prijel vzdevek "mali Modrić". Halilović je v desetih minutah pokazal nekaj potez, ki so jih gledalci nagradili z ovacijami.