Zinedine Zidane je bil zadovoljen s predstavo svoje ekipe. Foto: Reuters
Zinedine Zidane je bil zadovoljen s predstavo svoje ekipe. Foto: Reuters

Zgovoren je podatek, da so Madridčani prvi strel v okvir vrat Rome sprožili v 54. minuti, ko je poskušal Carvajal, pa še ta je bil bolj za statistiko, saj se je žoga le prikotalila do vratarja Wojciecha Szczęsnyja.

Ronaldo nezaustavljiv v Ligi prvakov
Za nepričakovano vodstvo po slabi uri igre se lahko Zinedine Zidane zahvali genialnosti Cristiana Ronalda. Portugalec je zabil svoj 89. gol v Ligi prvakov, s čimer je prednost pred Lionelom Messijem povišal na devet golov. Ronaldo je v zadnjih štirih sezonah dosegel gol ali bil podajalec pri 60 zadetkih v Ligi prvakov. Na tej lestvici mu sledita Messi (37) in Robert Lewandowski (35).

Zidane je še posebej pohvalil strelca obeh zadetkov: "Cristiano je bil sijajen, ampak odlični so bili tudi drugi igralci, tudi tisti, ki niso igrali, a so pomembni za moralo ekipe. Vesel sem tudi za Jeseja, ki je bil nagrajen za svoje delo."

Brezidejnost in kopica napak
Roma se je dobro zoperstavila favoriziranim gostom. V obdobjih igre je resda bila pod hudim pritiskom, toda njihovi protinapadi so sejali paniko v obrambo Reala. Sinovi volkulje so si pripravili kar nekaj priložnosti in vprašanje je, kaj bi se zgodilo, če bi Madridčani igrali proti kakovostnejšemu nasprotniku.

Orkester Zinedina Zidana ni deloval usklajeno, še več, bili so brezidejni in z vrsto napak v zvezni vrsti, kjer Toni Kroos in James Rodriguez nista imela svojega dne. Zidane je bil kljub temu zadovoljen: "Zadovoljen sem tako z rezultatom kot igro. Vedeli smo, da bo tekma težka, vendar smo se borili do konca in izvlekli največ. V prvem polčasu so nas pritisnili, toda na tej ravni tekmovanja je to pričakovano. V drugem delu smo igrali precej bolje. Zabili smo dva gola, lahko bi jih še več, vendar je imela tudi Roma priložnosti. Pomembno je, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno."

"Imeli smo več priložnosti, a nismo imeli sreče"
Trener Rome Luciano Spalletti meni, da je imelo njegovo moštvo precej smole. "Veseli smo, ker so nas navijači z zelenice pospremili z aplavzom. Oni vedo, da smo dali vse od sebe in da preprosto nismo imeli sreče. Dobro smo odprli tekmo, vendar nismo mogli doseči zadetka. Na drugi strani je bil Real neusmiljen. Proti takim nogometašem si ne smeš privoščiti niti najmanjše napake. Po prejetem prvem golu smo se ustrašili, zato smo dobili še drugi zadetek. Zadovoljen sem s predstavo svoje ekipe, odigrali smo dober drugi polčas. Ob pogledu na končni izid sem še bolj razočaran, saj smo imeli verjetno več priložnosti kot oni," je povedal Spalletti.

Povratna tekma bo 8. marca.