Damir Rob je bil zadovoljen s predstavo svojih varovank na Slovaškem. Foto: MMC RTV SLO
Damir Rob je bil zadovoljen s predstavo svojih varovank na Slovaškem. Foto: MMC RTV SLO

Izbranke Damirja Roba so v Senecu prikazale zelo dobro igro že v prvem polčasu, ko sta zadeli Anja Milenkovič po pol ure igre in Andreja Nikl v zadnji minuti prvega dela. Edini gol za gostiteljice je v 77. minuti prispevala Dominika Škorvankova. Zmago je potrdila Mateja Zver v predzadnji minuti tekme.

Zaigrale so Sonja Čevnik, Anisa Rola, Manja Benak, Anja Milenkovič, Kaja Eržen, ki jo je v 93. minuti zamenjala Kaja Jerina, Ines Špelič, ki je v 82. minuti zamenjala Dominiko Čonč, Mateja Zver, Urška Žganec, Tjaša Tibaut, Lucija Grad in Andreja Nikl.

Konec oktobra z Nemkami v Kopru
Slovenija igra v kvalifikacijski skupini 1, v kateri so poleg Slovenije in Slovaške še izjemno močna vrsta Nemčije, ki jo bodo Robove izbranke gostile 26. oktobra v Kopru, Irske, Hrvaške in Rusije.

Slovenke bodo po obračunu z Nemčijo 30. oktobra gostile še Irsko, 5. aprila 2014 bodo igrale v Rusiji, 10. aprila v Nemčiji, 8. maja bodo gostile Hrvaško, 14. junija Rusijo, 20. avgusta bodo v gosteh igrale proti Irski, 13. septembra proti Hrvaški, 17. septembra 2014 pa bodo kvalifikacije končale z domačo tekmo proti Slovaški.

V tem delu kvalifikacij igra 42 reprezentanc, razdeljenih v sedem skupin. Na prvenstvo, ki bo v Kanadi, se bodo uvrstile zmagovalke skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.